Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο Σάββας Γιαννοσπύρος

Φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ο Σάββας Γιαννοσπύρος! 
προς τον ΣΥΡΙΖΑ…;


 

     «Δεν μπορώ παρά να υποστηρίξω και να ανήκω σε ένα κοινό αριστερό μέτωπο και χώρο…» 


     Μετά από πολλές δεκαετίες αγώνων και συμμετοχικής δράσης στον χώρο του κινήματος, ο άλλοτε Γραμματέας και εκφραστής του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα αλλά και πανελλαδικά, Σάββας Γιαννοσπύρος, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή μας ότι κουράστηκε να επισημαίνει και να «φωνάζει» επί δύο ολόκληρα χρόνια ότι δεν μπορεί ένας κινηματικός πολιτικός χώρος να «μνημονεί» εν είδη γαλέρας, βάζοντας τον λαό να κάνει κουπί και κρατώντας για τους ολίγους εναπομείναντας «εκλεκτούς» την ασφαλή θέση του επικεφαλής… 



    Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γιαννοσπύρος στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του δράσης ως πρωτοκλασάτο συνδικαλιστικό στέλεχος των ΕΛΤΑ είναι εκλεγμένος πρόεδρος της Γ.Σ. της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΠΟΣΤ  με ομόφωνη πανελλαδική εκλογή. 
Ο επί σειρά ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας και εκπρόσωπος του κόμματος σε Πανελλήνια Συνέδρια και δράσεις μέσα από διάφορες κομματικές αιρετές διαδικασίες, υπήρξε ένα από τα μακροβιώτερα και αναγνωρισιμότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που εκτός των επί μέρους διοργανώσεων και εκλογικών διαδικασιών, δημιούργησε προσβάσεις σε βασικά υπουργεία. 


   Ο κ. Γιαννοσπύρος τα τελευταία χρόνια ασκούσε δριμεία κριτική στον πολιτικό του φορέα για την αποβολή του κοινωνικού προσώπου από την διακυβέρνηση αλλά κυρίως μετά την ψήφιση των μνημονίων είχε σταθεί εντελώς απέναντι συσπειρώνοντας τον συνδικαλιστικό του φορέα πανευρωπαϊκά.


  Πριν λίγους μήνες είχε χαρακτηρίσει "ανίκανους, επικίνδυνους, ανόητους και ανήθικους  τους κυβερνώντες,  και είχε ζητήσει να παραιτηθούν για να  απαλλάξουν την χώρα και τον Ελληνικό λαό από τον μεγάλο κατήφορο που πήρε εξαιτίας τους.
  "Δεν υπάρχει ούτε ο κοινός νους για να προτείνει και να εφαρμόσει έστω ένα σωστό μέτρο" είχε πει τότε σε κεντρικό μέσο ενημέρωσης ο κύριος Γιαννοσπύρος ζητώντας και από τους βουλευτές να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. 


 Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Σάββας Γιαννοσπύρος εξακολούθησε να ασκεί κριτική και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, απορρίπτοντας πιεστικές προτάσεις για υποψηφιότητα και αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που τον έκανε τώρα να αποφασίσει, είναι η προοπτική δημιουργίας ενός ευρύτερου αριστερού χώρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα.


 Ομολογουμένως, η επιλογή αυτή του κ. Γιαννοσπύρου εκτιμάμε ότι αφήνει σημαντικά ακάλυπτο τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα αλλά και γενικότερα, διότι η ταύτισή του με τον κομματικό του χώρο ήταν μεγάλη, αποτελεσματική και πολύχρονη.


 Οι καιροί ου μενετοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου