Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Δρόσος Παρασκευάς - Περί δακοκτονίας και εκλογών: Στην Φωκίδα θα απαντάτε κύριε Σπανέ, θέλετε δεν θέλετε...


  Περί δακοκτονίας και εκλογών… 

 
   Παρακολουθώντας στο Σταρ Λαμίας το Video του ντιμπέιτ των υποψηφίων Περιφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου, έβλεπα τον κύριο Σπανό να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και δεν αναφέρομαι φυσικά στο ανύπαρκτο έργο στους οδικούς άξονες και αλλού, αρκεί η δική του μαρτυρία... 

   Όταν, όμως, ο υποψήφιος του ΚΚΕ κ. Μπασδέκης ανέφερε το θέμα της δακοκτονίας, απολογούμενος ο κύριος Σπανός για την αποτυχημένη διαδικασία και την καταστροφή του ελαιόκαρπου, τον άκουσα με έκπληξη να λέει, ότι η Περιφέρεια έχει λάβει τα μέτρα της για φέτος! ... την ίδια ώρα που στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε ερώτηση μου σχετικά, μου ξεκαθάρισαν ότι η σύμβαση είναι διετής, άρα δεν αλλάζει τίποτα από πλευράς Περιφέρειας! 

   Μάλιστα σε μια άκρως επικίνδυνη τοποθέτηση (που έγινε πρωτοσέλιδο) δυστυχώς αντέκρουσαν το επιχείρημα της παράταξής μας για διαφορετικό τρόπο δακοκτονίας. Ευτυχώς ο κύριος Στουπής έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην ποιότητα του ελαιόκαρπου και του λαδιού, στην περίπτωση που η Διεύθυνση Γεωργίας κάνει και δεύτερο ψεκασμό. 

  Και σας ερωτώ, κύριε Σπανέ,

  Πότε λέγατε την αλήθεια; 
  Όταν δήλωνε η παράταξή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μέσω του εκπροσώπου σας ότι δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ από πλευράς της Περιφέρειας στην Δακοκτονία ή τώρα, προεκλογικά στο ντιπέιτ όπου αναφέρετε ότι έχετε λάβει τα μέτρα σας; 
 Ποια είναι αυτά τα μέτρα, ώστε να ενημερωθούν οι αγρότες;;; 
  Περιμένουμε να τα ακούσουμε… 

  Κι εγώ μεν επέστρεψα με άδεια χέρια στην Άμφισσα και τους αγρότες που πλέον κινδυνεύουν με οικονομική εξαθλίωση, αν και φέτος έχουν τα περσινά αποτελέσματα, με ευθύνη της Περιφέρειας, φυσικά και όσων την διαχειρίζονται μέχρι τώρα. 

   Να γνωρίζουν λοιπόν, οι αγρότες, ότι η «Στερεά Υπεροχής», βαθύς γνώστης του προβλήματος και «σαρξ εκ της σαρκός» του αγροτικού κόσμου της Ρούμελης, έχει έτοιμο πρόγραμμα και θα προβεί σε αποτελεσματικούς τρόπους δακοκτονίας όταν αναλάβει την ευθύνη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

    Και ένα τελευταίο κύριε Σπανέ, έχετε κάθε δικαίωμα να μας απαξιώνετε και να μην απαντάτε στα ερωτήματά μου, αλλά σας λέω τούτο:

Στην Φωκίδα θα απαντάτε κύριε Σπανέ, θέλετε δεν θέλετε. 
  Και αυτό από πλευράς μου είναι δέσμευση. 

   Όσο για τον διαγώνιο, όπου πήραμε από κάπου κάποια απάντηση (ο Θεός να την κάνει), ες αύριον τα σπουδαία!... 


Δρόσος Παρασκευάς

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας 
Στερεά Υπεροχής Στερεάς Ελλάδας

1 σχόλιο:

  1. Ρε φίλε σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο δεν ήσουν ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή