Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Δρόλαπας: Συνεργοί οι συνεργαζόμενοι - εναλλασσόμενοι διοικούντες τον Δήμο Δελφών, με «δωράκια» του κυκλοφοριακού Άμφισσας, σε «ημέτερους» μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος της πόλης...


 Αποτέλεσμα εικόνας για δρολαπας αμφισσα



Δώρα  στους … « Ημετέρους »
                                                       
 του Νίκου Δρόλαπα

     Η κατάσταση στο Δήμο Δελφών έχει φθάσει στο μη περαιτέρω.

      Αυξάνονται οι Συμπολίτες μας που σχολιάζουν ανοιχτά, καταδικάζουν και καταγγέλλουν τις πελατειακού τύπου χαριστικές ενέργειες του απερχόμενου Δημάρχου, προς συγγενείς, φίλους και συμπεθέρους του, οι οποίες συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες που διανύει στο Δήμο.

     Οι παραχωρήσεις, παράτυπες και συχνά παράνομες, πάντοτε σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, δεν σταματούν εκεί.  Δωράκια έχουν γίνει ακόμη και σε πρώην αξιωματούχους του Δήμου, σε ανταπόδοση  των παρασχεθέντων αμφίδρομων εκλογικών… βοηθημάτων…



     Σε άλλους προσφέρθηκε η  ΣΙΩΠΗ  για τη συγκάλυψη των όσων  έκαμαν από κοινού σε βάρος  του Δήμου και των κατοίκων, ενώ σε άλλους τα δωράκια ήσαν πιο πρακτικά,  πιο… χειροπιαστά.., με κοινές αποφάσεις του παλαιοκομματικού ιερατείου, του τοπικού συστήματος  εξουσίας, που μοναδική επιδίωξη είχε και έχει την εναλλαγή των ιδίων και των ιδίων προσώπων στη διοίκηση του τόπου, ανεξαρτήτως κόμματος, ικανοτήτων, ή, ακόμη και αν εμπλέκονται ή έχουν…« ακουσθεί » για ... διάφθορα ζητήματα…ηθικής τάξεως.



     Για τον διαμοιρασμό προνομίων και εισοδημάτων στην κλίκα των ολίγων που διοικούν, φανερά ή κρυφά, τον δύσμοιρο τούτο τόπο, ανάμεσα σε άλλα έχουν εφεύρει τη φόρμουλα των πεζοδρόμων και του κυκλοφοριακού για τη προώθηση των συγκεκριμένων μικρών, ή και μεγάλων συμφερόντων.



     Είναι σε όλους γνωστό τι έγινε με το κυκλοφοριακό της Άμφισσας από αυτά που βιώνουν καθημερινά οι Δημότες και οι επισκέπτες της πόλης.

     Επαγγελματίες της πόλης καταστράφηκαν, έκλεισαν μαγαζιά, χειραγωγήθηκε η πελατεία των καταστημάτων με τα άδικα και ύπουλα  κυκλοφοριακά μέτρα που εφαρμόσθηκαν, μεταφέροντας τη κίνηση επιλεκτικά σε ορισμένα μαγαζιά και υπερκαταστήματα.  Κι όλη αυτή η αναστάτωση της πόλης έγινε για τρεις κολλητούς του και τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Άμφισσας, ο οποίος φρόντισε να μείνει ανοικτός ο δρόμος μπροστά στο κατάστημά του, αφαιρώντας μάλιστα και τα κάγκελα των πεζοδρομίων για να σταθμεύουν οι πελάτες του  χωρίς να του λείπουν και οι αυθαίρετες παραβάσεις, ως ψευτοαριστερός εξουσιαστής που είναι, με δεξιές τσέπες.     

     Τους άλλους επαγγελματίες ποιος τους νοιάζεται… όταν αυτοί που ‘’διοικούν’’ κοιτάνε την… πάρτη τους;



    Όμως, το μεγάλο κόλπο έγινε στον πεζόδρομο της Νικολάου Κορδώνη.  Εκεί, επεκτάθηκε ιδιοκτησία μέσα στο πεζόδρομο με νέα κατασκευή που κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του, με την ενσωμάτωση νέου κτιρίου.

    Το παρουσίαζαν σιγά σιγά, με σταδιακή κατασκευή, για να δίνουν την εντύπωση ότι είναι κάτι το προσωρινό, παραμένοντας πιστοί στην αρχή: 
‘’ουδέν μονιμότερον του προσωρινού’’ και η επέκταση αυτή ήδη παραμένει εκεί επί πολλά χρόνια, προς δόξαν του πελατειακού κράτους και ο Δήμος  με τους ιδιοκτήτες παριστάνουν ότι δεν ξέρουν ότι η κατασκευή αυτή είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα.

     Γίνεται άμεσα αντιληπτό στους περιπατητές.

     Συνεργοί, πάλι οι συνεργαζόμενοι διοικούντες και φέροντες αξιώματα κατά τις προηγούμενες και τη λήγουσα αυτοδιοικητική περίοδο, που κρύβονται στο πολιτικό τους ‘’καβούκι’’, ενώ θα έπρεπε όλοι να απολογηθούν στο λαό για όσα έκαμαν σε βάρος του τόπου.



     Οι δρόμοι, οι πεζόδρομοι, τα πεζοδρόμια και οι ποδηλατοδρόμοι, καλύπτουν τις ανάγκες κυκλοφορίας των πεζών ή των οχημάτων και αποτελούν δημόσιο αγαθό.  Δεν αποτελούν κοινόχρηστους  χώρους με την πολεοδομική έννοια και για το λόγο αυτό δεν επιτρέπονται κατασκευές μέσα σε αυτούς και ειδικότερα όταν εξυπηρετούν ιδιοκτησίες, ακόμη και η κατασκευή σκαλοπατιών για την είσοδο σε οικοδομή όταν υπάρχει διαφορά υψομέτρου μεταξύ δρόμου και δαπέδου απαγορεύεται. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται οτιδήποτε άλλο. 



     Ένα κτίριο δεν επιτρέπεται να παραβιάζει την οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή του σχεδίου πόλεως και το οικοδόμημα αυτό, που κατασκευάσθηκε με τη συναίνεση και τη κάλυψη των ανωτέρω αυτοδιοικητικών, ευρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στον πεζόδρομο καταπατώντας Δημόσιο - Δημοτικό χώρο, αφήνοντας για τη διέλευση των πεζών  λωρίδα πλάτους 2,50 μέτρων, χωρίς δίοδο για τους πεζούς ανάμεσα στην οικοδομή και τη πρόσθετη κατασκευή, αφού ευρίσκονται σε επαφή και έχουν ενιαία λειτουργικότητα.

     Δεν αποτελεί προσωρινή κατασκευή.  Δεν κατασκευάσθηκε από λυόμενα μέρη, ώστε να απομακρύνεται ευχερώς από το σημείο εγκατάστασής του.  Αποτελεί μόνιμη κατασκευή, για συγκεκριμένο σκοπό και αόριστη διάρκεια. Έχει φέροντα οργανισμό, υπερυψωμένο δάπεδο στο ίδιο υψόμετρο με την οικοδομή, στέγη μόνιμη, τοίχο με παράθυρα, πόρτες και ηλεκτρολογική εγκατάσταση, υπερβαίνει τον συντελεστή δόμησης και προσδίδει στην ιδιοκτησία μία σημαντική υπεραξία, αποτελώντας αμφίβολα ένα ακόμη αυτοδιοικητικό δωράκι προς τους «ημετέρους». 

     Εν τούτοις, τόσα χρόνια, παραμένει ‘’ανενόχλητη’’ η παράνομη αυτή κατασκευή από τις αρμόδιες αρχές, δεν την εγγίζει κανείς.  Κι όπως πάει το πράγμα φαίνεται ότι και οι παράνομοι τοίχοι της θα αποκτήσουν ασυλία  και …ατιμωρησία…

     Το κακό με τους πεζοδρόμους της Νικολάου Κορδώνη και Γιαννακού Δελμούζου, δεν σταματάει εκεί.

     Ανεπίτρεπτα και παράνομα διπλά και τριπλά σιδερόφρακτα εμπόδια και περιορισμούς τοποθέτησε η δημοτική αρχή του πτωχευμένου Δήμου Δελφών στους πεζοδρόμους αυτούς προς δημιουργία αριστοκρατικού ‘’ καντονίου’’ για να μην ενοχλούνται οι εκεί διαμένοντες ‘’ευγενείς΄΄ του χαλιφάτου.

     Τι είδους πεζόδρομοι είναι αυτοί, όταν είναι αδύνατο να διέρχονται οι πεζοί, από τα αυτοκίνητα των ιδίων και τα μηχανάκια που από τη ταχύτητα  που αναπτύσσουν μέσα στους πεζόδρομους τρακάρουν μεταξύ των.

    
  Όλες οι πρόσθετες, αυθαίρετες και παράνομες κατασκευές, πρέπει να απομακρυνθούν και να καθαρίσουν οι πεζόδρομοι, όπως, επιτακτική ανάγκη είναι να  «καθαρίσει»  ο Δήμος και ολάκερη η Φωκίδα...  
















3 σχόλια:

  1. ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ημουνα νιος και γερασα κι'ασπρισαν τα μαλλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν λαλούν καθόλου. Το παίζουν Κινέζοι. Εμείς θα λαλήσουμε στο τέλος αν και αυτή τη φορά δεν ψηφίσει ο κόσμος τους μικρότερους φαινομενικά συνδυασμούς που δεν διαπλέκονται για να φύγουν οι αρχιερείς της διαφθοράς με τη παρέα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή