Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Καταγγελίες για τον ανύπαρκτο Κόμβο του Μαραθιά Δωρίδας… τριτοκοσμικό «σαφάρι» η είσοδος-έξοδος στον μαγευτικό τουριστικό οικισμό…!


   Πολλές καταγγελίες για τον Κόμβο του Μαραθιά Δωρίδας, όπου καθημερινά οι διερχόμενοι οδηγοί κινδυνεύουν και παρανομούν ταυτόχρονα! 

    Η προσπέλαση της διασταύρωσης δείχνει «Γολγοθάς» για όλους και περισσότερο για ηλικιωμένους ή νέους οδηγούς, επισκέπτες, φορτηγά, ακόμα και για λεωφορεία του ΚΤΕΛ… 
   
  Παράνομες οι είσοδοι και έξοδοι χωρίς ορατότητα, χωρίς ηλεκτροφωτισμό, μέσα σε κοίτες χειμάρρων, χωρίς στοιχειωδώς νόμιμη και ασφαλή διάβαση... δεν πληρούν ούτε καν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά δρόμου, ούτε τους βασικούς κυκλοφοριακούς κανόνες… και πρόκειται για διασταύρωση του κεντρικού άξονα διασύνδεσης Κεντρικής Ελλάδας-Ευρώπης… Εθνική Οδός Θερμοπυλών – Αντιρρίου. 

   Ο χειμώνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος – λένε οι κάτοικοι- αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κίνηση πολλαπλασιάζεται, αν οι αρχές δεν λάβουν τα μέτρα τους θα θρηνήσουμε θύματα στην συγκεκριμένη περιοχή, προειδοποιούν… 

   Οι Κόµβοι αποτελούν κρίσιµα σηµεία του οδικού δικτύου κι εδώ πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και τουριστικότερες παραλίες κοντά στη Ναύπακτο, με υψηλή επισκεψιμότητα, πανέμορφες παραλίες, εξαιρετική βλάστηση, αλιευτικά καταφύγια, δομές φιλοξενίας… χωρίς βασική είσοδο-έξοδο! χωρίς βασικό οδικό κόμβο! 

  Ο Πρόεδρος του Μαραθιά και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και καταγγέλλουν την αδιαφορία της Περιφέρειας και του Δήμου Δωρίδας, άλλωστε πρόκειται περισσότερο για παρανομία παρά για αδιαφορία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου