Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Παρέμβαση του Στάθη Κάππου για τον Κόμβο του Μαραθιά Δωρίδας…



   • Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Κάππος παρεμβαίνει για το θέμα του Κόμβου στον Μαραθιά Δωρίδας: 

 

    Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν για την επικρατούσα κατάσταση στον οικισμό Μαραθιά και συγκεκριμένα στον κόμβο εισόδου-εξόδου, οφείλω να επισημάνω πως ο φίλος Πρόεδρος κ. Βαβάτσικος και οι κάτοικοι του Μαραθιά έχουν δίκαιο και δικαίωμα στις απαιτήσεις τους. 

    Παρακολουθώ προσωπικά το θέμα το οποίο έχουμε προωθήσει από το 2004, είμαι σε συχνή επικοινωνία με τον Πρόεδρο και τους τοπικούς φορείς της περιοχής και πρόσφατα τοποθετήσαμε οριζόντια και κάθετη σήμανση (διαγράμμιση και πινακίδες) μετά από επιτόπια πιστοποίηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, προκειμένου να περιοριστούν και με προγραμματισμένο στόχο να μηδενιστούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν σήμερα από τις υπάρχουσες εισόδους προς τον Μαραθιά.
    Πράγματι οι είσοδοι ευρίσκονται σε σημεία όπου δεν υπάρχει ορατότητα, διέρχονται δε, μέσα από την κοίτη του παρακείμενου χειμάρρου,  χωρίς τον απαραίτητο φωτισμό, χωρίς την οριζόντια και κάθετη σήμανση με αποτέλεσμα καθημερινά οι κάτοικοι να διαπράττουν παραβάσεις του ΚΟΚ για να εισέλθουν στον οικισμό.
   
    Λόγω της ύπαρξης «Μελέτης Κόμβου Ε.Ο. Ιτέας - Ναυπάκτου προς Δημοτικό Διαμέρισμα Μαραθιά Δήμου Ευπαλίου», από τον Νοέμβριο του 2004, την οποία ως Αντινομάρχης επί εποχής του αείμνηστου Τάκη Ανδρίτσου, με τους συναδέλφους Νομαρχιακούς τότε Συμβούλους της Δωρίδας είχαμε εκπονήσει και εντάξει, φροντίσαμε λόγω της αναγκαιότητας του προβλήματος, μαζί με τον συνάδελφο Μπάμπη Κατσαρό να την αναζητήσουμε και η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας την εντόπισε.  


  Με την σύμφωνη γνώμη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Βαγγέλη Κατσαγούνου, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε, μέχρι να ολοκληρωθεί και να επικαιροποιηθεί η παρούσα μελέτη του ισόπεδου οδικού κόμβου (δύο προτάσεις) που υπάρχει στο αρχείο της Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Φωκίδας, η είσοδος προς τον οικισμό να πραγματοποιείται ασφαλέστερα. 

    Προκειμένου λοιπόν να έχουμε πλήρη Μελέτη για ένταξη ώστε να είναι υλοποιήσιμη η κατασκευή του κόμβου, προωθείται η δημοπράτηση και η επικαιροποίηση της υπάρχουσας προμελέτης, με την σύνταξη οριστικής μελέτης οδοποιίας (δημιουργία πρόσθετων λουρίδων κυκλοφορίας) ως και των απαραίτητων συμπληρωματικών μελετών (περιβαλλοντική μελέτη, μελέτη φωτισμού κόμβου, μελέτη υδραυλικών έργων, μελέτη σήμανσης , μελέτη τεχνικών έργων, τυπογραφική μελέτη, μελέτη κτηματογράφησης).

    Άλλωστε η δημιουργία οδικού κόμβου για τον οικισμό Μαραθιά εντάσσεται πλέον στα πλαίσια της συντήρησης και βελτίωσης της Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου. 

    Σε κάθε περίπτωση τρέχουμε τις διαδικασίες «θεραπεύοντας» παράλληλα στο μέτρο του εφικτού τις τωρινές συνθήκες. 

   Είμαστε μαζί, προχωράμε μαζί και ενεργούμε μαζί με τους τοπικούς φορείς… 


 Ευστάθιος Κάππος 
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

6 σχόλια:

  1. "Παρακολουθώ προσωπικά το θέμα το οποίο έχουμε προωθήσει από το 2004..."

    Αν το ειχατε προωθήσει, θα ειχε βρεθεί λύση!
    Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε κύριε Κάππο!
    Σοβαρευτείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είχαν την την διοίκηση αυτά τα 15 χρόνια; Ο κ. Κάππος το προώθησε οι επόμενοι τι έκαναν;Σοβαρευτείτε και σκεφτείτε!

      Διαγραφή
    2. 15 χρόνια; Αυτός έκανε την πρόταση . μετά κανένας δεν ασχολήθηκε;!!!
      Θέλουμε ονόματα , ποιοι είχαν την ευθύνη αυτά τα 15 χρόνια;Ποιοι ήταν διάδοχοι του κ Ανδρίτσου; Τι έκαναν αυτοί ;

      Διαγραφή
    3. 15 χρόνια; Αυτός έκανε την πρόταση . μετά κανένας δεν ασχολήθηκε;!!!
      Θέλουμε ονόματα , ποιοι είχαν την ευθύνη αυτά τα 15 χρόνια;Ποιοι ήταν διάδοχοι του κ Ανδρίτσου; Τι έκαναν αυτοί ;

      Διαγραφή
  2. Κύριε Κάππο. Ο αείμνηστος κύριος Ανδρίτσος ανέλαβε τη Νομαρχία Φωκίδας και με την εμπειρία του, το πάθος του για την ευημερία του τόπου μας, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την ευθυκρισία, και την τιμιότητά του την οδήγησε στη χρυσή εποχή. Εσύ έχεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Έχεις θητεύσει πλάι στον κ. Ανδρίτσο ως Αντινομάρχης. Έχεις διδαχτεί πολλά από αυτόν. Έχεις θητεύσει ως Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας. Έχεις αφήσει πίσω σου έργο. Εύχομαι οι πολίτες του νομού να κάνουν τη σωστή επιλογή και να σου εμπιστευτούν το τιμόνι της Αντιπεριφέρειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΘΗΤΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ? ΕΝΑΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ 4ΕΤΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΑΝΤΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΚΤΟΥΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή