Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ανεξαρτητοποιείται!... Λιάνα Πιλάλα-Τσακίρη: "η Ιτέα νίκησε, ο Δήμος κέρδισε… ο δήμαρχος κρύφτηκε"…!


 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Ιτέα 10 Ιουνίου 2018 

  ΠΡΟΣ: 
Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Δελφών

   ΚΟΙΝ.: 
   1. Δήμαρχο Δήμου Δελφών 
 2. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου 
 3. ΜΜΕ 



  ΘΕΜΑ: Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικής  Συμβούλου Δήμου Δελφών κας Τριανταφυλλιάς  Πιλάλα – Τσακίρη


    Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ.,
   Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, 

   Με την παρούσα επιστολή καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 του Καλλικράτη, εκφράζοντας την πολιτική μου διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης "Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών" του Δημάρχου Θανάση Παναγιωτόπουλου. 
   
   Από την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα άσκησα τα καθήκοντά μου, τόσο από τη θέση της Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών όσο και της Αντιδημάρχου, με συνέπεια και επιμέλεια, εργαζόμενη σκληρά και κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους, δίχως να κατακλύζομαι, όπως άλλοι, από αισθήματα αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού.

   Ήταν μεγάλη τιμή για μένα, η εντολή των συνδημοτών να υπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου μας, όλο αυτό το διάστημα σε θέσεις ευθύνης και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την επίλυση των ζητημάτων της αρμοδιότητάς μου επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας και της δημοτικής παράταξης. 

  Το αυτό έπραξα - και θα το ξαναέκανα με την ίδια παρρησία - με το ζήτημα της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα, προγραμματική θέση του Συνδυασμού μας προεκλογικά, την οποία προσωπικά συνέταξα όπως και όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή ευθύνης μου. 

  Μετά την ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Μαίου 2018, όπου εισηγήθηκα την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών(28ο θέμα) με έδρα την Ιτέα, ο Δήμος Δελφών θα έχει στην διαχείρισή του ένα φορέα με ετήσιο προϋπολογισμό πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και την ενιαία αναπτυξιακή πολιτική ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου.


  Η ανεξήγητη όμως επιλογή και επιμονή του Δημάρχου να συνεχίζει να δημιουργεί, ακόμη και μετά την ιστορική, αμετάκλητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, μία ψευδαίσθηση, να παραβλέπει την κείμενη νομοθεσία, να απομακρύνεται από στόχους και προγραμματικές θέσεις, διολισθαίνοντας σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που ουδόλως συνάδουν με την πολιτική αξιοπρέπεια και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  και τελικά
 να ηττάται «δειλιών και κρυπτόμενος», με προβληματίζει αλλά δεν με αφορά.  Προσωπικά, ως γυναίκα Αυτοδιοικητικός στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων ενώ ο άνδρας επικεφαλής της δημοτικής αρχής, κρύφτηκε για να μην αντιμετωπίσει την δίκαιη οργή του κόσμου!


   Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α), Καλλικράτης, αναφέρονται ρητώς οιΥποχρεώσεις των Δημοτικών Συμβούλων: 

 Άρθρο 68 παρ. 2 –«Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών».

 Επίσης στο άρθρο 59 παρ. 5 αναφέρεται ρητά: … «η ανάκληση Αντιδημάρχου … είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου»…

  Συνεπώς μία απλή προσφυγή – ένσταση από μέρους μου στην Ειδική Επιτροπή που προβλέπεται στο άρθρο 152 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ), αφ ενός θα αναδείκνυε την ποιότητα της θεσμικής λειτουργίας του  Δημάρχου στην διερεύνηση της νομιμότητας των πράξεων του, αφ ετέρου θα μου επέτρεπε να συνεχίσω την Αντιδημαρχία μου.

   Όμως, όσο αδιανόητος και αβάσιμος είναι ο λόγος ανάκλησης των καθηκόντων μου ως Αντιδημάρχου,      (σσ - ανακοίνωση δημάρχου: "Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι δε νοείται διαφοροποίηση Αντιδημάρχου από τη γραπτή και ξεκάθαρη εισήγηση του Δημάρχου και η υπερψήφιση διαφορετικής πρότασης, όπως συνέβη χθες»…) ,      άλλο τόσο αδιανόητο είναι να συνεχίσω να στηρίζω την συγκεκριμένη δημοτική αρχή στο έργο της αποδόμησης «του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών» του Δήμου Δελφών, όπως επίσης είναι αδύνατο να συνεργαστώ με αιρετούς που επιλέγουν για ακατανόητους λόγους, να περιφρονούν αντιθεσμικά και παράτυπα τις ομόφωνες αποφάσεις τριών(3) Τοπικών Συμβουλίων, εκατοντάδες υπογραφές πολιτών και φορέων και την κοινή απαίτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και Συμβούλων του Δήμου Δελφών. 

    Επειδή για μας ο όρκος που δώσαμε ως αιρετοί, υπηρετούντες το κοινό καλό είναι ιερός, η Δημοκρατική μου συνείδηση και η πολυετής εμπειρία μου στα κοινά, δεν μου επιτρέπουν να δείχνω ανοχή στο επιχειρούμενο Πολιτικό στίγμα που προσπαθεί να ταπεινώσει την Ιτέα και κατά συνέπεια ολόκληρο τον Δήμο Δελφών και τους κατοίκους του, χωρίς, ευτυχώςνα το πετυχαίνει.
 
    Με την ευκαιρία θα ήθελα  να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο των Υπηρεσιών και εργαζομένων του δήμου και περισσότερο προς εκείνους τους εργαζόμενους και συνεργάτες που καθημερινά δίναμε τον δικό μας αγώνα στους τομείς ευθύνης μας. 

  Κάνω σαφές ότι από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω, να στηρίζω και να παλεύω για το καλό αυτού του τόπου, πολεμώντας τακτικές που υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία και το συμφέρον του Δήμου Δελφών, ενώ λειτουργούν αποθαρρυντικά και για την αξιοπρέπεια του ίδιου του κοινωνικού συνόλου. 

   Το οφείλω στους συνδημότες μου οι οποίοι με στηρίζουν τόσα χρόνια.

 

    Τέλος, ζητώ να εφαρμοστεί το άρθρο 66 παρ.6 του Καλλικράτη και να απαλλαγώ από όλες τις Επιτροπές στις οποίες ορίστηκα από την παράταξη, όπως προβλέπεται σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης Δημοτικού Συμβούλου.
 
 Ενδεικτικά αναφέρω:
 Οικονομική Επιτροπή, Τακτικό Μέλος
 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Τακτικό Μέλος
 Λιμενική Επιτροπή Ν. Φωκίδας, Τακτικό Μέλος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιτέας,  Πρόεδρος
ΕπιτροπήΠεριβάλλοντος  Δήμου Δελφών,  Πρόεδρος
  και από όλες τις άλλες.  

 



 Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη 

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος 

Δημοτικής Ενότητας Ιτέας 

Δήμου Δελφών


8 σχόλια:

  1. "ως γυναίκα Αυτοδιοικητικός στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων ενώ ο άνδρας επικεφαλής της δημοτικής αρχής, κρύφτηκε για να μην αντιμετωπίσει την δίκαιη οργή του κόσμου" ο ποιητης θελει να πει οτι ο θανασακης δεν προτιμαει τα παντελονια.. ισως κατι πιο ελαφρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι "λίγοι" για να καλύψουν την ανικανότητά τους το παίζουν δικατατορισκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ .ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΞΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΜΑΝΑΤΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

      Διαγραφή
  3. ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ .....ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δίχως να κατακλύζομαι, όπως άλλοι, από αισθήματα αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού. Λιάνα δώσε πόνο!!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντως μπορει να υπαρχουν αντιδημαρχοι που τον βρισκουν αντρα.... μη κρινεις εξ ιδιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή