Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Ισχυρή και ομόθυμη στήριξη της Στερεάς Ελλάδας στην Υποψηφιότητα των Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021...


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
 Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα 
 Τηλέφωνο: 2265350027
 FAX: 2265350021 

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Ισχυρή και ομόθυμη στήριξη της Στερεάς Ελλάδας στην Υποψηφιότητα των Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Την απόλυτη στήριξη και συστράτευσή της στην προσπάθεια του Δήμου Δελφών για την ανακήρυξή του ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» για το έτος 2021 προσφέρει η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού της Στερεάς Ελλάδας.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, κατά τη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας εξέφρασε με σχεδόν ομόφωνη απόφασή του (πλην μίας περιφερειακής συμβούλου) την στήριξή του στην ανωτέρω προσπάθεια του Δήμου Δελφών.
Χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015, το ίδιο έπραξε με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας.

Και οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν για την υιοθέτηση τους εγχειρήματος ως ενός κοινού αγώνα της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και για στήριξη της υποψηφιότητας με κάθε απαιτούμενο και πρόσφορο τρόπο.

Εισηγούμενος το θέμα τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειάς μας και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κώστα Μίχο, καθώς και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και τον Αντιπρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Δωρίδας, Γιώργο Καπεντζώνη, για την ενθουσιώδη υποδοχή του αιτήματός μας και για την ολόψυχη συμπαράταξή τους στο δύσκολο και ιδιαιτέρως απαιτητικό εγχείρημά μας, που πλέον αποτελεί εγχείρημα και πρόκληση για ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Απευθυνόμενος ιδιαιτέρως προς τους συνδημότες μου, θέλω να τους τονίσω ότι η υποψηφιότητα των Δελφών για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 αποτελεί ένα στρατηγικό όραμα με μεγάλη αξία για το Δήμο μας. Παρά τις σοβαρές δυσκολίες της εποχής, που συνθλίβουν την ψυχολογία μας και απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς μας, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στα μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά σχέδια, που έχουν ολοκληρωμένη λογική και προσφέρουν δυνατότητες σε όλους τους τομείς.

Υπ’ αυτήν την έννοια ο αγώνας για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, αποτελεί μια σημαντική και ωραία πρόκληση. Τυχόν ευόδωση της προσπάθειάς μας και απόδοση του χρίσματος στο Δήμο Δελφών θα αποτελέσει μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία, για την αξιοποίηση της οποίας θα απαιτηθεί η συμμετοχή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και η επιστράτευση όλων των ικανών δυνάμεων της περιοχής μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η οργάνωση του φακέλου της υποψηφιότητάς μας εν όψει της κρίσης της αντίστοιχης επιτροπής στις αρχές του 2016, θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ως ένα συνεκτικό και σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο για το Δήμο μας στους τομείς του Πολιτισμού, των αστικών υποδομών, της βιώσιμης κινητικότητας και της δικτύωσης με αναγνωρισμένους φορείς της γνώσης και του Πνεύματος.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου