Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Ν. Δρόλαπας: ο δήμαρχος επιτίθεται σε επιχειρηματία για να καλύψει τα... έξοδα! από την αυξημένη!! τουριστική κίνηση της Άμφισσας...!!!


Η εμπάθεια, ο μόνος άμισθος Σύμβουλος του κ. Παναγιωτόπουλου…


                                                                                                                      Του Νίκου Δρόλαπα 

    ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΒΙΑ, συκοφαντίες και ψέματα, ήταν το κύριο μενού του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών... 


      Ο Δήμαρχος Δελφών, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν  χρόνια  τον  Δήμο,  φέροντας  και  ο  ίδιος  μεγάλες ευθύνες  γι΄ αυτά , ανακάλυψε ξαφνικά  ότι  εκείνο  που έλειπε ήταν  η επιβάρυνση  των επαγγελματιών με νέους Δημοτικούς φόρους,  μετά τις αυξήσεις των δημοτικών τελών που επιβάρυναν  τους  Δημότες,  σε περίοδο  βαθύτατης  κρίσης.
         Επισείοντας την  επιβολή  πρόσθετων φόρων,  πίστεψε  ότι  θα  καταλαγιάσει  τις  αντιδράσεις  των  επαγγελματιών  για την  εφαρμογή   της  κυκλοφοριακής  μελέτης  που  ο  ίδιος συνέταξε.  Όταν  κατάλαβε το  λάθος  του,  γιατί  και  πάλι οι επαγγελματίες ξεσηκώθηκαν,  περιόρισε  τον  νέο φόρο  κατά κύριο λόγο  στο  ξενοδοχείο  της  Άμφισσας  που ήταν και ο στόχος του,  αφού τα ξενοδοχεία άλλων  τουριστικών  και αρχαιολογικών  πόλεων του Δήμου μας  από χρόνια  κατέβαλαν  το  τέλος  παρεπιδημούντων,  όπως αυτά  των Δελφών,  Γαλαξιδίου,   Ιτέας ,   Επταλόφου  και  Πολυδρόσου.
        Κατά  την εισήγηση  του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο  κ. Δήμαρχος  και  ο  επί  των Οικονομικών  Αντιδήμαρχος  κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος  προσπάθησαν  να δικαιολογήσουν  τα αδικαιολόγητα  για  την  επιβολή του φόρου,  λέγοντας  το αμίμητο, ότι,  με  τα  τέλη αυτά 

θα καλύψουν  τις  αυξημένες  δαπάνες  που 

δημιουργούνται  στον  Δήμο  από  την…αυξημένη 

τουριστική  κίνηση  της  Άμφισσας ! !   και  προσπάθησαν  να  επιρρίψουν  στον  υποφαινόμενο  την  ευθύνη  για  τον ξεσηκωμό  των  επαγγελματιών  και  τη  παραπληροφόρηση  που προηγήθηκε,  η  οποία  σημειωτέον,  προερχόταν  από  τους  ίδιους  τους  ως  άνω  διοικούντες  τον Δήμο,  για  να  θορυβήσουν  τους  επαγγελματίες ,  με  την  από  16-05-2015 δημοσίευση  που έγινε  από  ιστοσελίδα  συγγενών  του  Δημάρχου  που απηχεί  τις  απόψεις  του ,  ( και  την  οποία  αναδημοσιεύω  στη συνέχεια  του  παρόντος  κειμένου ),  ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία  για  τη προέλευσή των  φημών.   

   Αυτοί  οι ίδιοι  διαλαλούσαν  τι  θα επακολουθήσει  με τον  σκοπίμως  παραφουσκωμένο  νέο  φόρο  παρεπιδημούντων  και  μάλιστα  ανέφερε  και  τις επιχειρήσεις τις  οποίες  θα επιβάρυνε,  όπως  τα καταστήματα  εστίασης   και  αναψυχής , ταβέρνες , καφετέριες ,  ξενοδοχεία,  εστιατόρια,  κλπ ,  με ποσοστό φόρου  2,5 %  επί  των  ακαθαρίστων  εσόδων  τους.
        

   Ακολούθως δόθηκε ο λόγος  στον υποφαινόμενο , ως δημότη και εκπρόσωπο του ξενοδοχείου της Άμφισσας ,  ο οποίος  αναφέρθηκε  στις  προϋποθέσεις  που θέτει  ο νόμος  για  την επιβολή του τέλους παρεπιδημούντων.   

   Ότι δηλαδή  ο φόρος αυτός,  όταν   επιβάλλεται  σε πόλεις που δεν  είναι  χαρακτηρισμένες  ως τουριστικοί  και  αρχαιολογικοί  χώροι,  θα πρέπει  να τηρείται η θεμελιώδης  αρχή  της ανταποδοτικότητας,  η οποία  πρέπει να αποδεικνύεται  με τον κύκλο  των ωφελούμενων  προσώπων  και  τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Δήμο,   με ταυτόχρονο  προσδιορισμό  των επί  πλέον δαπανών  του Δήμου  που προκύπτουν από την αυξημένη κίνηση τουριστών.      
       Τόνισε επίσης ότι δεν είναι υποχρεωτική η επιβολή του φόρου αυτού , αλλά  προαιρετική   και  επέδειξε  στο  Δημοτικό  Συμβούλιο τις αποφάσεις  δύο  προηγούμενων Δημάρχων  που ανακαλούσαν την  εφαρμογή  του  Δημοτικού  φόρου  αυτού, ειδικά  για την Άμφισσα.
       Όταν  δε αναφέρθηκε  στη  μηδαμινή  τουριστική  κίνηση της Άμφισσας,  την παράνομη  λειτουργία  του Κέντρου  περιβαλλοντικής εκπαίδευσης   Άμφισσας  ως  ξενοδοχείου (  για το οποίο ο Δήμαρχος αναληθώς  είπε  ότι έχει άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Τ.)   και  στην  αγορά  κτιρίου  για  ξενώνα,  ως  και  τη συνεχιζόμενη πολεμική εναντίον  του,  ως επαγγελματία  και  προσώπου, ο κ. Δήμαρχος  και  ο  κ. Αναγνωστόπουλος   καταφέρθηκαν  εναντίον  του  με  θυμό  και προσβλητικές  εκφράσεις ,  δείχνοντας,  με  απρέπεια,   πως  δεν  αντέχουν  τον  δημόσιο  διάλογο  και  κυρίως πόσο  ενοχλούνται  όταν  πληροφορούνται  οι  δημότες  ένα  μικρό  μέρος  από  όσα  συμβαίνουν  στο  Δήμο,  όπως  για  το  ‘’πελατειακό’’  σύστημα  σε κάθε  εκδοχή του  και   τον  διαχωρισμό  των  δημοτών  στους  «ημέτερους »  και  τους …άλλους.

         Ο  κ.  Παναγιωτόπουλος  θα  πρέπει  να  αλλάξει  πολιτική.   
 Ο Δήμος δεν διοικείται  έτσι,  ούτε  είναι  πεδίον  εξόντωσης  ομάδων ή  προσώπων συνδημοτών μας,  ούτε  τα  έσοδα  μαζεύονται  από  τη  καταχρηστική  φορολογία  των  επαγγελματιών,  ή  με στοχεύσεις  συγκεκριμένων   επιχειρήσεων,    αλλά,  μόνο   όταν   μ ε ι ω θ ο ύ ν   ο ι   
σ π α τ ά λ ε ς. 
          Και  πράγματι,  οι  αλόγιστες  σπατάλες  στο Δήμο  και  μάλιστα  χωρίς  να παράγεται  έργο  στο  Δήμο,   μπορούν να σταματήσουν:

 ΑΝ   σταματήσουν οι διορισμοί των υψηλόμισθων Ειδικών Συμβούλων του  Δημάρχου,  για τις οποίες ,  οι  Ελεγκτικές  Αρχές επίσημα  αποφάνθηκαν  ότι  δεν  πληρούνται ούτε οι νόμιμες  προϋποθέσεις  για τις πληρωμές κάποιων από αυτούς,
ΑΝ   σταματήσουν  οι  αναρίθμητες  αναθέσεις  υποθέσεων σε   Δικηγόρους ,  αντί  να  προβούν  στη  σύσταση  μιας  Νομικής Υπηρεσίας του  Δήμου με μόνιμη θέση,
ΑΝ  σταματήσουν  οι αμέτρητες   απ΄ ευθείας  αναθέσεις  έργων  και προμηθειών, και  βέβαια,
ΑΝ  εισπραχθούν  ΟΛΑ  τα  οφειλόμενα  προς  τον  Δήμο ποσά  τα  οποία  υπολογίζονται  σε μερικές  εκατοντάδες   χιλιάδες  ευρώ, πολλά των  οποίων  οφείλουν  οι   ‘’ημέτεροι’’…..

         Η  Εμπάθεια,  είναι  ο  χειρότερος   Σύμβουλος….


                                                                                        Νίκος  Δρόλαπας


 ......Επιβολή του τέλους παρεπιδημούντων σε ολόκληρο το Δήμο Δελφών συζητήθηκε χθες 15 Μαΐου, στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Δελφών.
Η συζήτηση αφορούσε ουσιαστικά την επικαιροποίηση της επιβολής του δημοτικού αυτού φόρου, καθιερώνοντάς το σε όλες τις περιοχές του Δήμου Δελφών οι οποίες εντάσσονται στο Σύστημα Αντικειμενικών Αξιών, δηλαδή σε ολόκληρο το δήμο.
Το τέλος παρεπιδημούντων επιβάλλεται ήδη σε τουριστικές περιοχές όπως πχ οι Δελφοί ή η Ιτέα και κατά κανόνα υπολογίζεται ως ποσοστό επί των ακαθαριστων εσόδων μιας επιχείρησης, ενώ αφορά επιχειρήσεις του τομέα του τουρισμού (εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, κλπ).
Το ποσοστό που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής είναι της τάξης του 2,5%, ενώ επισημαίνεται ότι για την επιβολή του θα πρέπει να πάρει την έγκριση και της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να το εισάγει για τελική λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναφέρθηκε και το "αντι-παράδειγμα της Μήλου", όπου ο Δήμος Μήλου αναγκάστηκε να διαγράψει τις οφειλές των επιχειρήσεων που αφορούσαν το συγκεκριμένο τέλος καθώς δεν είχε ακολουθηθεί νόμιμη διαδικασία βεβαίωσης της οφειλής. Δείτε αναλυτικά το έγγραφο του Συνηγορου του Πολίτη εδώ.
Η επιβολή του τέλους ουσιαστικά θα εκμηδενίσει την έκπτωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων στις επιχειρήσεις της πόλης της Άμφισσας, που αποφασίστηκε στο πρόσφατο τοπικό συμβούλιο της (5 ευρώ/ τ.μ. κοινοχρήστων χώρων), ενώ το ποσό που θα αναγκάζεται μία επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 20.000 ευρώ να καταβάλλει ως τέλος παρεπιδημούντων θα είναι της τάξης των 500 ευρώ.


8 σχόλια:

 1. ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΛΑΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τέτοιο δήμαρχο......τέτοιους ναιναίκιδες συμβούλους.........τέτοιος γενικός ......γραμματέας και έπεται συνέχεια.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο Λουκας μαθαίνω μαζεύει όσα δε μπόρεσε να κάνει ο Λυριτζής?????? μεγάλη εξέλιξη Λουκάκοοοοοοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά τώρα και ο Δρόλαπας βγαίνει στα μανταλάκια όποτε είναι να υπεραςπηστεί τον ευτότου λες και δεν είναι πρόεδρος τρομάρα του του συλλόγου επαγγελματιών Άμφισσας. Λειτούργεί μόνο για το μαγαζί του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρόεδρος πιανού?
   χαχαχαχαχα
   Ποιοι είναι οι άλλοι στο ΔΣ?
   Πρίν πόσα χρόνια έγιναν οι τελευταίες εκλογές?

   Διαγραφή
 5. 1) ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΛΑΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
  2) ΤΟ ΚΠΕ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
  3) ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ
  ΠΟΛΥ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δε πας για ψάρεμα ρε Δρολαπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τι έγινε ρε παιδιά? για κρίσεις πανικού καλέστε το τηλέφωνο του μουστάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή