Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ": έγκριση - χορήγηση των παροχών του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση...

   

     
Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Φωκίδος" σε συνέχεια της ενημέρωσης των πολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δημοσιεύει το παρακάτω δελτίο τύπου με διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει μετά την έγκριση-χορήγηση των παροχών του νόμου 4320/2015 που αφορά το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, διευκρινίζουμε τα εξής: Α.  Για τη δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ρεύματος και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος:
·           Εάν ο δικαιούχος έχει διακοπή ρεύματος  ή δεν έχει αριθμό παροχής στο όνομά του θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο κατάστημα του παρόχου του ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ ή άλλον), έχοντας μαζί του την εκτύπωση της σελίδας με την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα προκειμένου να δρομολογηθεί, είτε η διαδικασία επανασύνδεσης και παροχής δωρεάν ρεύματος, είτε η διαδικασία αλλαγής του ονόματος στον μετρητή.
·           Εάν δεν έχει διακοπεί η παροχή και ο μετρητής είναι στο όνομα του δικαιούχου, δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια εκ μέρους του. Ο αρμόδιος φορέας (ΔΕΔΔΗΕ) έχει παραλάβει την κατάσταση με όσους δικαιούνται την παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος και θα ενημερώσει τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να ξεκινήσει, κατά την έκδοση των λογαριασμών που θα γίνει από δω και στο εξής, η πίστωση της δωρεάν ποσότητας ρεύματος.

Β. Για το επίδομα ενοικίου:
·           Εάν οι δικαιούχοι διαμένουν ήδη σε ενοικιαζόμενη κατοικία θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιδιοκτήτη τους (εκμισθωτή) και να του ζητήσουν να κάνει ανανέωση ή τροποποίηση της ισχύουσας μίσθωσης στην ειδική για τις μισθώσεις εφαρμογή του taxis. Στη συνέχεια, θα συνδεθούν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους.
Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να συνδεθεί στην ίδια εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «Εισαγωγή Κωδικών για Εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου (Αριθ. Μισθωτηρίου) και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.
·           Εάν οι δικαιούχοι επιθυμούν να προβούν σε νέα μίσθωση θα πρέπει να φροντίσουν να βρουν την κατοικία που θα μισθώσουν και ο ιδιοκτήτης τους (εκμισθωτής) να δηλώσει τη μίσθωση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis. Στη συνέχεια, θα συνδεθούν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους.
 Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να συνδεθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «είσοδος για εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου (Αριθ. Μισθωτηρίου) και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.
  
Γ. Για την επιδότηση σίτισης
Με νεότερη ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα πληροφορηθούν την ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να παραλαμβάνουν την «κάρτα αλληλεγγύης» από τα ΚΕΠ τα οποία είχαν δηλώσει στην αίτησή τους ως «ΚΕΠ διεκπεραίωσης». Συγχρόνως θα αποσταλεί με ταχυδρομείο στη διεύθυνση αλληλογραφίας που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος στην αίτησή του ο αριθμός ΡΙΝ που είναι απαραίτητος για τη χρήση της κάρτας.

1 σχόλιο:

 1. ΣΑΣ ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο οι αιτήσεις ένταξης πολιτών σε αυτό ανήλθαν μέχρι σήμερα στις 212.897 έληξε την Τετάρτη 20 Μάη 2015. ΠΑΡΟΧΕΣ :α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένων ηλεκτρικών παροχών κύριας κατοικίας και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία)
  β. Επίδομα ενοικίου για νέες μισθώσεις ή ανανεώσεις παλιών, 70 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 € ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένεια μέχρι του ποσού των 220 € μηνιαίως (βλ. πίνακα άρθρου 4 παρ. 2 εδ. β της Κ.Υ.Α.)
  γ. Επιδότηση σίτισης: δίδεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα, συνολικής αξίας 70 €/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 € ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας μέχρι του ποσού των 220 ε μηνιαίως (βλ. πίνακα άρθρου 4 παρ. 3 της Κ.Υ.Α.).
  Τις παροχές αυτές δεν μπορούν να λάβουν άτομα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» ή φιλοξενούνται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε ΣτέγεςΥποστηριζόμενης Διαβίωσης.
  Παροχή ρεύματος δεν δικαιούνται άτομα που φιλοξενούνται
  Επίδομα ενοικίου δεν δικαιούνται όσοι διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στα όρια του Νομού στον οποίο ζουν μονίμως, όσοι παίρνουν επίδομα ενοικίου από άλλο φορέα και όσοι ενοικιάζουν κατοικία από συγγενείς πρώτου βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή