Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας: Όλοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων για το Νοσοκομείο...

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΚΑΛΕΣΜΑ 
 
    Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

    Μπροστά στη διαφαινόμενη κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης που έχει σαν αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση μέχρι το οριστικό κλείσιμο των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των δομών της Δημόσιας Υγείας του Νομού μας.

    Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και βοηθάμε ενεργά τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άμφισσας για ένα Σύστημα Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών για Δημόσια, Δωρεάν, Ποιοτική και Αξιόπιστη Υγειονομική Περίθαλψη.

   Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες του νομού Φωκίδας να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων και να μετέχουν στις κινητοποιήσεις τους. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ. 


 Άμφισσα 9/12/2014

2 σχόλια:

 1. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΩΡΑ.....ΣΧΕΔΟΝ .5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
  ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΟΣ
  ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ.....ΔΗΜΟΣ.....ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ....ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΩΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΟΔΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ


  Στην αδυναμία των δήμων να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς, σε παραπλανητικά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, αλλά και στην ασυμβατότητα μεταξύ ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους δήμους με ταυτόχρονη δημιουργία πλεονάσματος - κατ΄ αίτημα των μέτρων της τρόϊκας - αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Αναφερόμενος σε όλο τα φάσμα των θεμάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Ντόλιος αναφέρθηκε στην ιεραρχική σχέση μεταξύ δήμων και Περιφέρειας που δημιούργησε ο Καλλικράτης. Σχέση που -όπως είπε- έχει στρεβλώσει τη σχέση μεταξύ των δυο βαθμών της Αυτοδιοίκησης. «Πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτή η στρέβλωση να διορθωθεί» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών και επισήμανε την επενέργεια που έχει αυτή η σχέση εξάρτησης στα ευρωπαϊκά επιχειρησιακά προγράμματα, όπου η ένταξη κάποιων έργων των δήμων εξαρτάται από τους αιρετούς Περιφερειάρχες.

  Επισήμανε ότι η εισπραξιμότητα των δήμων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά σε τρία χρόνια, όχι ως απόρροια αύξησης των φόρων αλλά χάρη στην πολύ καλή απόδοση των εκσυγχρονισμένων μηχανισμών είσπραξης. Χωρίς να παραβλέπεται η μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, η εισπραξιμότητα έχει εμφανίσει εντυπωσιακή αύξηση από 60% των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) το 2011, σε 60% το 2012 και σε περισσότερο από το 100% των ΚΑΠ το 2013.

  Αναφερόμενος στα ληξιπρόθεσμα, ζήτησε ευθέως «να σταματήσουμε να καλύπτουμε τους μπαταχτσήδες». Και έφερε ως παράδειγμα χρέος πολλών εκατομμυρίων ευρώ που είχε ο δήμος Αθηναίων στην ΕΥΔΑΠ, από το οποίο 32 εκατ ευρώ εντάχθηκαν στα ληξιπρόθεσμα. «Ποιος το πλήρωσε αυτό το χρέος;» αναρωτήθηκε ο κ. Ντόλιος. «Το πλήρωσε το Καστελόριζο, το τρίγωνο του Έβρου, η χώρα όλη» απάντησε και πρόσθεσε: «Οι δήμοι δεν μίλησαν. Στη Βουλή δεν μίλησαν. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

  Μιλώντας τέλος για το θέμα των προϋπολογισμών, είπε καταρχήν ότι ζητείται να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα 200 εκατ. ευρώ από τους δήμους, την ίδια στιγμή που ο νόμος λέει ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι.

  Πέρα από αυτό, όσον αφορά στην αδυναμία των δήμων να συντάξουν προϋπολογισμούς, είπε: «Αυτό το μήνα παρακολουθώ έντρομος μια σειρά δήμους που δεν μπορούν να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς». Εάν δεν το κάνουν, πρόσθεσε, δεν θα μπορέσουν να πάρουν χρηματοδότηση. Δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν ούτε τα προνοιακά επιδόματα. Διερευνώντας την αιτία του προβλήματος, αναφέρθηκε στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν όσους έχουν προσφύγει κατά της λήξης των συμβάσεών τους και κυρίως στα χρέη των Νομικών Προσώπων των δήμων που έκλεισαν ή έχουν συγχωνευθεί στους δήμους με τα χρέη τους να μεταφέρονται στους δήμους. «Μιλάμε για κολοσσιαία ποσά» είπε. «Ποσά δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100 δόσεων».

  Ποια είναι η λύση που βρήκαν πολλοί δήμοι για να ισοσκελίσουν προϋπολογισμούς; «Ισοσκέλισαν με ψεύτικα δάνεια που δεν έχουν συνάψει, αλλά τα συμπεριέλαβαν στους προϋπολογισμούς με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων» είπε. Και πρόσθεσε: «Διαπιστώνουμε ότι δεν ελέγχονται οι αναθεωρήσεις των προϋπολογισμών» και ενώ οι δήμοι έχουν λίγα έσοδα, συνεχίζουν τις δαπάνες με βάση τον αρχικό, ψεύτικο προϋπολογισμό.

  Ως λύση σε όλα τα παραπάνω, ο κ. Ντόλιος πρότεινε το «πρόγραμμα εξυγίανσης» που -όπως είπε- πρέπει να ανασυρθεί και να εφαρμοσθεί με τρεις άξονες: τον περιορισμό των δαπανών των δήμων, τη μεσολάβηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και τη σύσταση Ειδικού Λογαριασμού με τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΌΣΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ10 Δεκεμβρίου 2014 - 12:08 μ.μ.

  Είστε ωραίοι. Τι φοβηθήκατε βρε για να κηρυχτεί μια δίωρη στάση στο Νοσοκομείο και να γίνει συγκέντρωση στην πλατεία; Να γίνει υπόθεση όλου του λαού! Να κλείσουν τα μαγαζιά, να γίνει πορεία όπως κάνουν οι μαθητές για παράδειγμα. ( ….και μη μου πεις αυτό αποφάσισε το σωματείο γιατί και τις αποφάσεις και τους καλεσμένους της Κυριακής εσείς τους καλέσατε για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Ειδικά εκείνος ο «συνδικαλιστής» της ΠΟΕΔΗΝ που το πρόβλημά του ήταν ο προστάτης συγγενικού του προσώπου!) Ξέρω, φοβάστε μη δημιουργηθεί κίνημα και αύριο - μεθαύριο που θα είστε κυβέρνηση και θα κάνετε ακριβώς τα ίδια, θα σας πάρουν με τις πέτρες. Αρετή και τόλμη θέλει ο αγώνας και εσείς δεν διαθέτεται κανένα από τα δύο!  ΑπάντησηΔιαγραφή