Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Μ. Ηλιάδης: Προϋπολογισμός 2015 - Το «έγκλημα» συνεχίζεται – το πολιτικό σύστημα σιωπά…

   Την Κυριακή 7-12-2014 ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2015, με λευκές σελίδες – οι οποίες θα συμπληρωθούν αργότερα με οδηγίες της Τρόικα – πράγμα που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν.



    Μια χώρα υποτελής, άλλωστε κατάντησε η Πατρίδα μας, λόγω των υποταγμένων πολιτικών της οδηγών. Με τα αναθεωρημένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες για το successstory, αλλά και οι δανειστές – οι οποίοι από κοινού με την κυβέρνηση, προβαίνουν στις στοχευμένες παραποιήσεις των στατιστικών στοιχείων – για την επιτυχία του προγράμματος «διάσωσης» της Ελλάδας. 

   Ο προϋπολογισμός αναφέρει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% το 2014, ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στις 1-9-2014 έδειχναν μείωση του ΑΕΠ κατά 0,7% στο πρώτο εξάμηνου του έτους! Το «μαγείρεμα» όμως των στοιχείων δεν είναι κάτι νέο. Ας θυμηθούμε την ανακοίνωση της EUROSTAT τον Απρίλιο του 2014, που έκανε λόγο για έλλειμμα 3,9 δις € για το 2013(αν συμπεριληφθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το έλλειμμα ανέρχεται επισήμως στα 23,1 δις € ή 12,7% του ΑΕΠ). 

 Παρά αυτά τα στοιχεία, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι παρουσίασε πλεόνασμα το 2013! Τα αποκαλυπτήρια της απάτης προς τον Ελληνικό λαό, για την οποία όμως ουδείς μίλησε στη Βουλή, βρίσκονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό2015 (Κεντρικές Υπηρεσίες άρθρο 1). Εκεί διαβάζουμε:Έσοδα περίπου 148 δις €, εκ των οποίωντακτικά 53,5 δις € και πιστωτικά 94,5 δις €, δηλαδή νέα δάνεια 94,5 δις € για το 2015. Μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι θα έχει πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, γιατί άραγε χρειάζεται νέα δάνεια 94,5δις € για το 2015; 

   Το πώς θα διοχετευθούν αυτά τα χρήματα φαίνεται στις δαπάνες του ΥΠΟΙΚ, όπου διαβάζουμε: δαπάνες εξυπηρέτησης Δημόσιας Πίστης 105 δις € περίπου. Σε ποιους όμως θα καταλήξουν, δεν ομολογείται. Τα χρήματα αυτά προφανώς θα καταλήξουν για μία ακόμη φορά στις τράπεζες. Αυτή είναι η απάτη. Ένας προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει περίπου 50 δις € έσοδα και άλλα τόσα έξοδα, τι χρειάζεται άραγε τα 94,5 δις € νέα δάνεια, τα οποία θα φορτωθούν στις πλάτες του Ελληνικού λαού; 

   Πέραν των ανωτέρω, για το 2015 προβλέπεται αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων και περαιτέρω μείωση των δαπανών για την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη. Είναι φανερό ότι ο προϋπολογισμός, εκτός από το «ξεζούμισμα» του Ελληνικού λαού, στοχεύει και στην παραπλάνησή του, προβλέποντας μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που αντιστοιχεί σε λίγα λεπτά του Ευρώ. Οι συντάκτες του προϋπολογισμού προφανώς, θεωρούν ότι λίγοι θυμούνται ότι ο φόρος αυτός αυξήθηκε από το 2010 περίπου 1500%. 

    Ίσως λίγοι θυμούνται επίσης, ότι από την εφαρμογή του προγράμματος «σωτηρίας της Χώρας» το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά σχεδόν 25%, δηλαδή 50 δις € έχουν εξανεμιστεί. Ίσως λίγοι θυμούνται ακόμη ότι το Δημόσιο Χρέος έφτασε το 175% του ΑΕΠ. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε μία διαρκή φτωχοποίηση τον Ελληνικό λαό. Τους τελευταίους μήνες αυξάνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο κατά περίπου 1 δις € το μήνα. Αυτά, μαζί με την ανεργία στα ύψη και με αρκετές χιλιάδες αυτοκτονίες, συνθέτουν το story της συγκυβέρνησης. Ο καθένας έχει αντιληφθεί στην καθημερινότητά του το πόσο επιτυχημένο είναι. 

   Παρατηρώντας επιπλέον τα στοιχεία, διαπιστώνει κανείς ότι οι φόροι αντιστοιχούν περίπου στο 27% του ΑΕΠ της Χώρας, ενώ στις ΗΠΑ, λόγου χάρη, μόλις στο 19%. Τα ανωτέρω μας επιβεβαιώνουν την καταστροφική και ανέλπιδη πορεία της οικονομίας μας. Της καταστροφής που οφείλεται στην επικράτηση του αμοραλισμού κα την παντελή απουσία του ήθους. 


   Χρειάζεται ριζική ανατροπή όλου του πολιτικού κατεστημένου για να ορθοποδήσουμε. 
   Για να γίνουμε μια κοινωνία που οδηγείται από το ήθος πολιτικών και πολιτών και στηρίζεται σε Αξίες αιώνιες και αναλλοίωτες.
    Όπως αυτή που οραματίστηκε ο πρώτος και μοναδικός κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Ι. Καποδίστριας. 

 Αυτό είναι το  πρόταγμα της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ».

 Ο Πρόεδρος 
της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
 Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου