Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Επίθεση, ξυλοδαρμός και ληστεία από συμμορία ΡΟΜΑ, μέρα μεσημέρι, στην Ερατεινή Δωρίδας... ορμητήριο ο καταυλισμός της Άμφισσας, λένε οι αρχές...!




  Σοκ σήμερα το μεσημέρι στην Ερατεινή Δωρίδας! 
 Συμμορία από ΡΟΜΑ ορμώμενοι από τον καταυλισμό της Άμφισσας λήστεψαν και κτύπησαν ανυποψίαστο πολίτη σε κεντρικό σημείο της πόλης! 

  Το περιστατικό σημειώθηκε, μέρα μεσημέρι, στην Ερατεινή Δωρίδας. 
 Οι Ρομά προφανώς «χτένιζαν» για αρκετή ώρα την περιοχή μέσα από το σταθμευμένο αγροτικό και όταν βρήκαν την ευκαιρία πλησίασαν τον άνδρα, τον απείλησαν και τον χτύπησαν και τον λήστεψαν. 
  Το θύμα άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, έσπευσαν κάτοικοι της περιοχής στο σημείο καθώς κι ένας αστυνομικός που βρισκόταν κοντά, εκτός υπηρεσίας. Λίγα λεπτά αργότερα οι ΡΟΜΑ είχαν εξαφανιστεί με το όχημά τους. 

 Ακολούθησε καταδίωξη στην Εθνική Οδό Ιτέας – Ναυπάκτου μέχρι την Άμφισσα και συγκεκριμένα στον κόμβο της Κακανούς όπου είχε στηθεί μπλόκο. Μόλις οι δράστες ΡΟΜΑ είδαν τους αστυνομικούς αύξησαν ταχύτητα και εισήλθαν στον ελαιώνα στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Εγκατέλειψαν όπως - όπως το όχημά τους και χάθηκαν μέσα στον ελαιώνα με κατεύθυνση τον καταυλισμό της Άμφισσας. 

  Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και φυλάσσεται στην Αστυνομία ενώ οι αρχές εξετάζουν τώρα εάν πρόκειται για την συμμορία που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για ληστείες, επιθέσεις και κλοπές. 

 Σημειωτέον, αυτές τις τελευταίες εβδομάδες προ των εκλογών ο «πληθυσμός» των ΡΟΜΑ και τα παραπήγματα έχουν πολλαπλασιαστεί στην Άμφισσα-τυχαίο;;- , πράγμα που σημαίνει περαιτέρω αύξηση της εγκληματικότητας σε μια περίοδο που η Φωκίδα είναι αποψιλωμένη από Αστυνομικούς, οχήματα και υπηρεσίες, με συχνές μεταγωγές, ελλιπή μέσα συνεχείς μετακινήσεις σε άλλους Νομούς και αυξημένες υποχρεώσεις...

 Τέτοιο περιστατικό επίθεσης μέσα σε κέντρο πόλης, μέρα μεσημέρι και στην συνέχεια η προκλητική στάση τους ενώ ήταν αναγνωρίσιμη και εμφανής η ταυτότητά τους, δεν ξαναείχαμε στην περιοχή. Τα χειρότερα πλέον φοβούνται οι πολίτες...
 
   Όσο κι αν αυτοθυσιάζονται οι Αστυνομικοί μας, η επικινδυνότητα στην καθημερινότητα των κατοίκων, καταδεικνύει και την ΕΥΘΥΝΗ των σχεδιαστών της κατάστασης…

1 σχόλιο: