Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Δρόσος Παρασκευάς: μοναδική περίπτωση στο πανελλήνιο! καταρρέει η Εθνική διασύνδεση κεντρικής και νότιας Ελλάδας και μέχρι σήμερα απλά το παρακολουθούν οι διερχόμενοι υποψήφιοι αρμόδιοι της Στερεάς Ελλάδας...


 
  Πόσο ακόμη θα κινδυνεύουμε από την ολιγωρία της Περιφέρειας και των αρμοδίων; 

 Σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας ή οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής χώρας θα πρόεκυπταν τουλάχιστον ευθύνες από την συνεχιζόμενη επικίνδυνη κατάσταση σε Εθνική αρτηρία… 

  Στην κατακαημένη Φωκίδα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Μόνο κίνδυνος από την αδιαφορία. Στις 8/2/2019 προκλήθηκε επικίνδυνη καθίζηση - κατολίσθηση στον κεντρικό άξονα Άμφισσας – Λαμίας, στο ύψος του οικισμού Ελαιώνα (Τοπόλια) Άμφισσας, πλησίον του γνωστού 51ου χιλιομέτρου.

   Το σημείο υπέστη καθίζηση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην αριστερή πλευρά της ΕΟ προς Λαμία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και το προστατευτικό κιγκλίδωμα σε σημείο όπου ο δρόμος είναι στενός και έχει επικίνδυνες στροφές.

   Όσοι κινούνται στην εθνική αρτηρία με ΙΧ, νταλίκες και φορτηγά των μεταλλευτικών εταιρειών (τα οποία επιβαρύνουν εξαιρετικά την κατάσταση) κινδυνεύουν άμεσα αφού ο δρόμος αντί να αποκατασταθεί όπως επιβάλλεται από τον νόμο, έχει σηματοδοτηθεί πρόχειρα, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την μία λωρίδα, όλο αυτό το διάστημα. 

  Σήμερα αρχές Μαίου ουδεμία μεταβολή της υφιστάμενης κατάστασης προέκυψε, δεν έχει αποκατασταθεί καθόλου η ζημιά και διακινδυνεύει η ζωή των διερχομένων οδηγών στον μοναδικό άξονα διασύνδεσης κεντρικής και νότιας Ελλάδας. 

  Παρ όλο που οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και κυρίως ο διάδοχος κ. Σπανός διέρχονται το συγκεκριμένο σημείο και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τον κίνδυνο, δεν ενοχλούνται προφανώς από την κατάσταση και συνεχίζουν ακάθεκτοι. 

 Οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφέρονται, δεν αποκαθιστούν και δεν λογοδοτούν. 

Δρόσος Παρασκευάς
 Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου