Ιερουσαλήμ Άγιοι Τόποι Γολγοθάς...

Ιερουσαλήμ Άγιοι Τόποι Γολγοθάς...
Ιερουσαλήμ, Άγιοι Τόποι - Γολγοθάς...

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών: Πρόταση ψηφίσματος για την επίθεση στη Συρία...


Αποτέλεσμα εικόνας για επιθεση συρια


  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 
Πρόταση ψηφίσματος για την ιμπεριαλιστική επίθεση 
στη Συρία Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία με τη στήριξη  και ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για μια ακόμη φορά, ματώνουν τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος του πλούτου που υπάρχει στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Στην προσπάθειά της να αναβαθμίσει τη θέση της αστικής τάξης της χώρας μας, αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τις πιθανότητες εμπλοκής του σ’ έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες -κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί- χύνουν κροκοδείλια δάκρυα! Καταδικάζοντάς τους να ζουν σε άθλιες συνθήκες, με τις οικογένειές τους διάσπαρτες σε διαφορετικές χώρες, αν πρώτα δεν έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν από τον πόλεμο, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα με κάθε μέσο για να σωθούν.

Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα.

Αποτελεί κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι έτσι θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για τον πρόσθετο λόγο της διαταραχής των σχέσεων Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας αποτελεί κομμάτι των συνολικότερων εξελίξεων στην περιοχή. Για λογαριασμό των συμφερόντων της δικής της αστικής τάξης, η Τουρκία παζαρεύει τις σχέσεις της τόσο με το ΝΑΤΟ, όσο και με τη Ρωσία.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δε διασφαλίζουν ούτε τη σταθερότητά, ούτε την ασφάλεια. Είναι αυτό, που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και δε νοιάζεται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Καλούμε το λαό της περιοχής, να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης που σκόπιμα καλλιεργείται. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέες περιπέτειες και μεγάλους κινδύνους για την καπιταλιστική κερδοφορία, αφού αυτό επιδιώκεται μέσω των επεμβάσεων και των πολέμων.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη, μπορούν και πρέπει να ορθώσουν τείχος στα σχέδια όλων αυτών που τους βυθίζουν στο αίμα και την ανασφάλεια, μπορούν και πρέπει να χαράξουν το δικό τους δρόμο.Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Γιώργος Ιωσηφίδης,

Στάθης Λεοντίου
Άμφισσα, 15/4/2018

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣΧΑΛΙΜΑΣ. ΑΝ ΔΕ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΩΝ.ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή