Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Δυναμική πρόσκληση της Μαρίας Καλπούζου: όλοι αύριο στο Συμβούλιο Ιτέας για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με έδρα την Ιτέα...!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Αγαπητοί συμπολίτες, καλείστε όλοι στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων.


 Θέμα: Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.

      Σύμφωνα με το νέο Λιμενικό Νόμο διαπιστώνουμε ότι το σύνολο των Λιμενικών Ταμείων της χώρας έχουν γίνει δημοτικά, με ένα - υποχρεωτικά -  Λιμενικό Ταμείο ανά Δήμο και με την έδρα - υποχρεωτικά -  στο μεγαλύτερο εμπορικό και τουριστικό λιμάνι του Δήμου.  Τα υπόλοιπα παραμένουν περιφερειακά και συγχωνεύονται τα πλαίσια της αδυναμίας λειτουργίας στον μεγαλύτερο λιμενικό φορέα της περιφέρειας. Όσα δεν υπάγονται σε αυτές τις διατάξεις είναι τα μεγάλα Λιμάνια (πχ Πειραιά που έχει τον ΟΛΠ) και ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Ασάφειες στο νόμο δεν υπάρχουν.



 Στον Δήμο Δελφών έχουμε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στο Γαλαξίδι και ένα Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας στην Ιτέα. Ο νόμος είναι σαφής και χωρίς εναλλακτικές: ή θα ενωθούν οι 2 φορείς σε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με έδρα το μεγαλύτερο λιμάνι -της Ιτέας-  ή το Διεθνές Λιμάνι των Δελφών, η Μαρίνα Ιτέας, οι αναγνωρισμένες πλαζ  και η θαλάσσια μεταλλευτική σκάλα (αντικείμενα του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας ) θα υπάγονται στο μεγαλύτερο Περιφερειακό Λιμενικό Ταμείο της Χαλκίδας.



 Επαναλαμβάνω, εναλλακτικές δεν υπάρχουν! Οι υποσχέσεις και τα ανούσια – όπως αποδείχθηκε – ταξίματα, όπως και τα πολιτικά κόστη δεν μας αφορούν.



 Καλούμαστε τώρα όλοι να αποφασίσουμε για το συγκεκριμένο θέμα με ξεκάθαρους όρους.



Είτε θέλουμε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την διαχείριση του παραλιακού μετώπου, της Μαρίνας, του Λιμανιού, της κρουαζιέρας, της μεταλλευτικής θαλάσσιας μεταφοράς, της χερσαίας ζώνης Λιμένα, των πλαζ κλπ είτε δεν το θέλουμε και δεν το διεκδικούμε. Ας πάει στην Χαλκίδα να εισπράττουν τα ενοίκια και να γκρεμίζουν τις κατασκευές οι Χαλκιδαίοι!



 Το ζήτημα για μας τους Συμβούλους της Ιτέας είναι μείζον, καίριο και ουσίας.

   Εμείς σαν Ιτιώτες  και Φωκείς δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο και να κοιταζόμαστε στα μάτια εκ των υστέρων ως συνένοχοι διότι αδιαφορήσαμε και το χειρότερο να κοιτάζουμε στα μάτια τα παιδιά μας.



 Για μας είναι μονόδρομος.



 Σας καλούμε όλους στην αυριανή συνεδρίαση για να πάρουμε ομόφωνη απόφαση να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματα για τον τόπο μας και να μαζέψουμε υπογραφές προκειμένου να πάμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε πρώτη φάση και στην συνέχεια όπου χρειαστεί.





Με εκτίμηση

Μαρία Καλπούζου

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου