Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ο Παναγιωτόπουλος διαγράφει τον Καραγιάννη από τον Συνδυασμό! "ούτε εξήγηση ούτε παραίτηση αποφάσιζε ο πρώην Αντιδήμαρχος Δελφών μετά την ανακάλυψη του μεγάλου ταμειακού ελλείμματος"...

                           «Αντικατάσταση Αντιδημάρχου Δ.Ε. Άμφισσας.»
 
   
     Η ανάκληση του κ. Δημητρίου Καραγιάννη από Αντιδημάρχου Δελφών με απόφαση του Δημάρχου, κ. Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, αποτελεί λυπηρή φυσική εξέλιξη μιας υπόθεσης που έχει νομικές προεκτάσεις και για το λόγο αυτόν δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες ή να προκαταλάβουμε καταστάσεις. 

   Εντούτοις και προκειμένου να μην δημιουργούνται τεχνηέντως εσφαλμένες εντυπώσεις, οφείλουμε συνοπτικά να δώσουμε τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος:



Η δημοτική μας αρχή ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014 και αμέσως ξεκίνησε την προσπάθεια να ολοκληρώσει απολογισμούς νομικών προσώπων που είχαν καθυστερήσει από ετών να έλθουν, παρά τη σχετική νομική υποχρέωση. Μέσα στους τελευταίους μήνες του 2014 εγκρίναμε, μεταξύ άλλων, και τον απολογισμό του έτους 2012 για την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. Αμέσως έπρεπε να ακολουθήσει η έγκριση απολογισμού για το έτος 2013, προκειμένου να εξομαλυνθεί η λειτουργία του οργάνου, που αδυνατούσε να εκδώσει φορολογική ενημερότητα (κατάσταση που διαρκεί μέχρι σήμερα).
Προέκυψε τότε ότι κατά τη θητεία του κ. Καραγιάννη ως Προέδρου της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής έχει γεννηθεί διαχειριστικό ζήτημα (ταμειακό έλλειμμα), με ανάληψη σημαντικού χρηματικού ποσού τον Ιούνιο του 2013, που δεν αντιστοιχήθηκε με τιμολόγια
 ή άλλα παραστατικά.
Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε πειστικές εξηγήσεις από τον κ. Καραγιάννη, ενώ δόθηκε σ’ αυτόν επαρκέστατος χρόνος και επαναλαμβανόμενες προθεσμίες, για να προσκομίσει τούτες, ωστόσο κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη.
Αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Τσονάκας συναντήθηκε με τη γραμματέα και το λογιστή της Επιτροπής και κατέληξαν σε έγγραφο που διαπίστωνε οριστικά τις παραπάνω αναιτιολόγητες ενέργειες, που συνέβησαν κατά τον Ιούνιο του 2013. 
 Ο κ. Τσονάκας αμέσως ενημέρωσε σχετικά το Δήμαρχο και αυτός συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας, 28 Σεπτέμβρη, έκτακτη διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν και οι επτά Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου και ο Πρόεδρος της Α΄/θμιας Σχολικής Επιτροπής.
Ενώπιον των δέκα ως άνω παρισταμένων συνεργατών του, ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε 
το ιστορικό της υπόθεσης και ζήτησε ενώπιον όλων εξηγήσεις από τον κ. Καραγιάννη, τις οποίες όμως ακόμη μια φορά δεν έδωσε, αλλά ούτε και αμφισβήτησε το ιστορικό της υπόθεσης.
Στο σημείο αυτό, όπως ήταν υποχρεωμένος, ο Δήμαρχος ζήτησε εντός της ίδιας ημέρας την παραίτηση του κ. Καραγιάννη από Αντιδημάρχου (αλλά και από δημοτικού συμβούλου) και επ’ αυτού ομοφώνησε το Σώμα, ενώ και ο ίδιος δήλωσε ότι θα προβεί
 στην ενέργεια αυτή.
Αφού παρήλθε ολόκληρη η μέρα της Δευτέρας, αλλά και η επομένη ημέρα (Τρίτη 29.09.2015) χωρίς ο κ. Καραγιάννης να υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Δήμαρχος προχώρησε στην παύση του (κατά νόμο ανάκλησή του). 
Αυτό τυγχάνει εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης, που το γνωρίζουν και το διαβεβαιώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με οποιονδήποτε τρόπο σ’ αυτήν και δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Η δημοτική μας αρχή τυγχάνει προσηλωμένη στις αρχές της, αυτές με βάση τις οποίες εξελέγη, και αδιαπραγμάτευτα πορεύεται σε έναν δρόμο εξυγίανσης της λειτουργίας του Δήμου και πλήρους διαφάνειας στα δημόσια πράγματα.
Η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί από τον Δήμο μας αρμοδίως προς διερεύνηση, ενώ στην προσεχή σύγκληση της δημοτικής παράταξης τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015, ο κ. Δήμαρχος θα ζητήσει τη διαγραφή του κ. Δημητρίου Καραγιάννη από μέλους της δημοτικής παράταξης, όπως προβλέπει ο νόμος, μετά την άρνηση του ιδίου να παραιτηθεί.
Νέος Αντιδήμαρχος στη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, αλλά και καθ’ ύλην στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Αριστείδης Αγγελόπουλος, στον οποίο όλοι ευχόμαστε καλή επιτυχία και παραγωγική θητεία.


15 σχόλια:

  1. ελεος πια θανασακη, εχουμε και στην ιτεα εναν ασχετο αυγουλα αντιδημαρχο,ποτε θα τον στειλεις να ηρεμησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χα χα χα. δεν σας αρεσει. ε βεβαια ο ανθρωπος αποδειχτηκε πιο πολυ ΙΤΙΩΤΗΣ απο μερικους μερικους. καλα να παθαιτε!

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΕΤΣΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ

      Διαγραφή
    2. Σε ό,τι μας αφορά, δεν μας εστάλη τίποτα από πλευεάς τουκ. Καραγιάννη. Εάν έχει σταλεί εξώδικο ή οποιαδήποτε άλλη απάντηση οπωσδήποτε θα την δημοσιεύσουμε εφ όσον μας ζητηθεί!

      Διαγραφή
    3. ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΝ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΩΑ. ΑΝ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η΄ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

      Διαγραφή
  3. Άρχισε ο χορός του Ζαλόγγου. καλά θα κάνουν να φύγουν όλοι και να σταματήσει η καταστροφή από τις επιλογές του παναγιωτόπουλου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Το μεγάλο σόι δεν τα βλέπει αυτά...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή Μεγάλη ξεφτίλα δεν ήρθε ακόμη.
    Αυτά είναι τα προεόρτια.
    Λίγη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δήμαρχος "στέλνει αδιάβαστο" τον αντιδήμαρχό του της Αμφισσας και βασικό του συνεργάτη με τον οποίο όμως εδώ και ένα εξάμηνο δεν μιλιούνται και μάλιστα τον κατηγορεί ότι έχει βάλει "χέρι στο μέλι". Ο αντιδήμαρχός του του στέλνει εξώδικο και τον κατηγορεί ως συκοφάντη. Ο Δήμαρχος και ένα απίθανο μπουλούκι ανίκανων γύρω του μέρα-μέρα διαλύουν το Δήμο Δελφών αφήνοντας έργα εκατομμυρίων να παραπαίουν, την καθημερινότητα των πολιτών να υποστηρίζεται μόνο στοιχειωδώς
    και την διοίκηση του Δήμου σε έναν ελάχιστο και αδιάφορο Γενικό γραμματέα που συμπληρώνει με το μισθό του το εισόδημά του. Τέλεια απογοήτευση από έναν άνθρωπο που ήθελε να παρουσιάζεται σαν η ελπίδα του Δήμου Δελφών και αποδεικνύεται κατάλληλος ίσως μόνο γιά τη θέση που τον είχε ο Φουσέκης, ανώδυνος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aποτυπώνεις με ακρίβεια την πραγματικότητα ρε μεγάλε! Ειδικά για αυτόν τον ειδικό γραμματέα , τι ωραία που το γράφεις! Μην ξεχνάς ότι αυτός εκλέχτηκε σύμβουλος που όμως παραιτήθηκε για τη «μαρμίτα» και ανέλαβε σύμβουλος ο σημερινός πλέον αντιδήμαρχος!!!! Ο κ. Δήμαρχος παίζει ως απόλυτος άρχων σε έναν κατεστραμμένο Δήμο με τους αυλικούς του και τους συγγενείς του! Να ναι καλά κι αυτός κι αυτοί που τον ψήφισαν! Πάντως πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευθούν!

      Διαγραφή
  6. Για το Θανασάκη (και για τη παρέα του) αρμόζει (και αρκεί) η ρήση:" Εδοξάσθη κρυπτόμενος (υποκρινόμενος) και κατεποντίσθη(εχλευάσθη) εμφανιζόμενος!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΝΤΑΡΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Η ΙΤΕΑ ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ"""""??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αυγουλάς, ο Άρης, ο Θανασάκης, ο Μήτσος, ο Μπάμπης, ο Ηλίας, η........, ο .....πάρτε κόσμε !
    (τα παραπάνω ονόματα και πολλά άλλα καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και γιατί ρε μεγάλε αφού παραδέχεσαι ότι ήξερες ότι δήθεν ο Καραγιάννης έκλεψε το ταμείο από τον Δεκέμβριο του 2014 μας το κράταγες κρυφό μέχρι σήμερα; Γιατί άμα είναι όπως μας τα λες δεν έπρεπε να τον είχες "στείλει" την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2015; Άρα κάτι άλλο παίζει φίλε μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ειχατε μαθει στη λεβιτουρα ε... ερχονται και τα καλα... υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή