Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δικαιώνεται για μία ακόμη φορά ο αγώνας Συμβούλων και κατοίκων της Κίρρας για το έργο της αποχέτευσης...!!


 

     Άμεσο αποτέλεσμα είχε ο αγώνας των Τοπικών Συμβούλων της Κίρρας και των κατοίκων του οικισμού, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους εσωτερικούς δρόμους μετά το έργο της αποχέτευσης... όλο αυτό το διάστημα συνέχισαν να πιέζουν με αιτήσεις, συγκέντρωση υπογραφών, συναντήσεις με τον δήμαρχο, διεκδίκηση στο Τοπικό Συμβούλιο...ώσπου πάλι συστάθηκε επιτροπή για προσφυγή στον Εισαγγελέα...αλλά αυτή τη φορά δεν φαίνεται να χρειάζεται! Ακόμη και η προθυμία της τεχνικής υπηρεσίας εκπλήσσει, ευχάριστα φυσικά...  

 Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι:


Με αφορμή τις έντονες ανησυχίες και συνεχής οχλήσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 10:00΄, συνάντηση μεταξύ των κ.κ., Αντιδήμαρχο ΔΕ Ιτέας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ασημάκη Μάνιο, στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Δελφών και του Αναδόχου –εργολάβου κ. Στ. Κωνσταντίνου , για το έργο «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας» .

Τα στελέχη της  Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Δελφών έδωσαν τις τεχνικές οδηγίες, ώστε να αποκατασταθούν οι υπάρχουσες βλάβες στο οδόστρωμα, σε όλη την περιοχή του έργου.

 Ο ανάδοχος εργολάβος , συμφώνησε ως προς τις λύσεις και οδηγίες που έλαβε και δεσμεύτηκε για την άμεση εκτέλεση των εντολών της Δ/νσης τις προσεχείς ημέρες.

Στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.   


                Φυσικά είχαν προηγηθεί:


-υπόμνημα  για υποβολή του θέματος της Αποχέτευσης 

στο Δημοτικό Συμβούλιο

       Κίρρα, 07 Οκτωβρίου 2015

 Προς:
 Δημοτικό Συμβούλιο Δ/νση 
Τεχνικών Υπηρεσιών
Επικεφαλής δημ.παρατάξεων

             Αντιδήμαρχο Δ. Ε. Ιτέας 

    Θέμα: «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας» 

     Σας διαβιβάζουμε συνημμένα 2ο υπόμνημα-διαμαρτυρία κατοίκων της Κίρρας ( συνημμένο 1) που διαπιστώνουν ότι μετά από χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την έγκριση της παράτασης του έργου «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας» έως 31.12.2015, να μην έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη επί αυτού .

    Σε ερώτημα τοπικού συμβούλου που υποβλήθηκε στη θεματική υπηρεσία λάβαμε το απαράδεκτο υπηρεσιακό έγγραφο που προσβάλλει πρωτίστως τους υπογράφοντες και κατόπιν τη νοημοσύνη των δημοτών. 

   Η Τεχνική υπηρεσία δια της αριθμ 21647/25-09-2015 απαντήσεώς της (συνημμένο 2) προκειμένου να μας αποπροσανατολίσει (κοινοποιήθηκε και στο Δήμαρχο Δελφών )μας παραπέμπει βάσει της αριθμ 1855/26-01-2015 Απόφασης Δημάρχου Δελφών στο θεματικό Αντιδήμαρχο ή στον κατά τόπο Αντιδήμαρχο που συνεπικουρεί την εξέλιξη των έργων και όχι όπως ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας , Ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45/τΑ) και οι διατάξεις του άρθρου 4. 

    Στο σημείο αυτό επιδεικνύετε μία αλαζονική τάση ότι πάνω από το ΝΟΜΟ… βρίσκεται ο Δήμαρχος. Πλήρη διάλυση και άγνοια του Κώδικα διοικητικής διαδικασίας.

    Κατόπιν της απαράδεκτης αντιμετώπισης που δεν μας καθηλώνει ως προς το στόχο μας, υποβάλλουμε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 5 παρ. 6 της 419/2011 Απόφασης Δ.Σ ) αίτηση πολιτών για παροχή απαντήσεων επί θέματος αρμοδιότητας. 

   Αναμένουμε άμεσα την εισαγωγή του θέματος καθότι οι καταληκτικές ημερομηνίες εκπνέουν.. 

 Οι τοπικοί σύμβουλοι Κίρρας 

Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου 
Γεώργιος Τιμολέων 

Συνημμένα: Υπόμνημα πολιτών(3 σελίδες)
 έγγραφο Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών(6 σελίδες)
 ερώτημα τοπ. συμβούλου

   1.
 





 


ΑΙΤΗΣΗ της :
Γεωργίας Καπαρέλη-Καπούρου
Τοπικού Συμβούλου Κίρρας 
 
Ταχ. Δ/νση             :  Αγ. Ιωάννου 56
                                33200 Κίρρα  Φωκίδας
Τηλέφωνο             :  2265034910
                                6977635618

Ηλεκτρ.διεύθυνση : e.kapareli.kapourou@gmail.com

 
Προς: Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών 
 
   Θέμα: «Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου   Κίρρας»
Σχετικά α) Την 255/29.6.2015 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών    με ΑΔΑ : ΩΚΠΜΩ9Θ-ΧΧΣ,

      Παρακαλώ με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να ενημερωθώ για την πορεία ολοκλήρωσης του σχετικού έργου , κατόπιν της παράτασης που δόθηκε έως 31.12.2015 από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Επίσης να με  ενημερώσετε εάν  η υπηρεσία έχει προβεί σε όλα τα απαιτούμενα που ορίζει η νομοθεσία ( ειδική εντολή κτλ) προς τον εργολάβο του έργου ,  εάν έχει σημειωθεί εξέλιξη πέραν του 15% της εκτέλεσής του , όπως προκύπτει από το πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου( απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα).
Τέλος ενδιαφέρομαι να πληροφορηθώ εάν η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη προκειμένου να ολοκληρωθεί αισίως και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Κίρρας.

   Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων για την ανταπόκρισή σας
                                   


                                   Η  αιτούσα

        Γεωργία Δρ. Καπαρέλη-Καπούρου                    



5 σχόλια:

  1. ο φόβος φυλάει τα έρημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωργία προχωρα και καθήλωσέ τους στο Δημοτικό συμβούλιο.κομπαρσαρίαααααααααα οι άνθρωποι σχεδιάζουν λευκές καιγκρίζες ζώνες όχι νύχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.
      ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΛΟΓΟΚΡΊΣΙΑ ?

      Διαγραφή
  3. Καλά ο παναγιωτόπουλος δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί ούτε τα παπούτσια του να δέσει..................
    Ας βρει μια δικαιολογία, όπως βρήκε με τον καραγιάννη, και να την κάνει.................
    (για να μην πω τίποτα για γραμματέα, αυγουλάδες και τσαγκάρηδες.............κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "λήθη" ποτέ δεν είναι κολακευτική και δη όταν συνοδεύεται από ...παθήματα.
    Ουκ ανδρός σοφού... Μια που κάποιοι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως οφείλουμε να επαναλάβουμε πως παρακολουθείται κάθε επιθετικό και απειλητικό μήνυμα... με τις υγείες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή