Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Aσπασία Μανδρέκα: ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ, 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ


 - ΔΗΛΩΣΗ:

 ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

 Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι, κατά το Σύνταγμα, η ύψιστη Κοινοβουλευτική διαδικασία που προϋποθέτει τη σύνθεση και συναίνεση ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων, έτσι ώστε ο εκλεγείς Πρόεδρος να αποτελεί σύμβολο Εθνικής ομοψυχίας, ενότητας και σταθερότητας.

 Όμως, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά και στην ιστορία της Δημοκρατίας μας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν σεβάστηκε το θεσμό του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα και τη σχετική διαδικασία. Όχι μόνο δεν συναίνεσε στην Προεδρική εκλογή αλλά δεν πρότεινε από την πλευρά της πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου. Με τον τρόπο αυτό, όμως, αλλά και την εν γένει πολιτική τακτική που ακολούθησε, ουσιαστικά ευτέλισε την κορυφαία Δημοκρατική διαδικασία, με μοναδικό στόχο της να οδηγήσει, εκβιαστικά, τη χώρα σε Εκλογές.

 Αναμφίβολα, ζούμε ιστορικές στιγμές για τον κοινοβουλευτισμό αλλά και για τη χώρα γενικότερα. Στη σημερινή διαδικασία, της τρίτης ψηφοφορίας, για την εκλογή του Προέδρου η Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και σήκωσε το μεγάλο βάρος της ιστορικής ευθύνης που της αναλογούσε. Αυτό έπραξε, άλλωστε, καθημερινά τα τελευταία 2,5 χρόνια και κράτησε τη χώρα όρθια, κάνοντας πραγματικότητα τις συνθήκες εκείνες που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, αγνοώντας το πολιτικό κόστος.

    Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι είμαι υπερήφανη που, με την εμπιστοσύνη των πολιτών του Νομού Φωκίδας, στήριξα μαζί με τους συναδέλφους μου και με καθαρή συνείδηση, όλες τις αναγκαίες επιλογές για τη σωτηρία της χώρας. Αυτή, όμως, η επιτυχία της Κυβέρνησης να δρομολογήσει με προσεκτικά και σταθερά βήματα την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο καθώς και τη μετάβαση της χώρας σε μια ασφαλέστερη πραγματικότητα, ακύρωνε στην πράξη την πολιτική παρουσία και τον προγραμματικό λόγο του Σύριζα.

     Αυτός ήταν, προφανέστατα, και ο λόγος που οδήγησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και τα πολιτικά της «δεκανίκια» στην αντιθεσμική επιλογή να μπλοκάρουν την Προεδρική εκλογή και να απεμπολήσουν την ευθύνη για τη σωτηρία της χώρας. Έτσι οι βουλευτές τους, που καταψήφισαν σήμερα, παρέμειναν περιχαρακωμένοι στο κομματικό αλλά και προσωπικό τους συμφέρον για την πολιτική τους επιβίωση, το οποίο και πρόταξαν, δυστυχώς, έναντι του Εθνικού συμφέροντος. 

   Μετά από αυτή την εξέλιξη η ευθύνη και ο λόγος μετακυλίεται στον Ελληνικό Λαό, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι οι πολίτες θα επιδείξουν κατά τις εκλογές της 25ης-1-2015 τη σύνεση και την ωριμότητα που επιτάσσει η κρισιμότητα των περιστάσεων. 

  Ο Λαός μας δεν θα παρασυρθεί από τον αδιέξοδο λαϊκισμό, τη δημαγωγία και από τις υποσχέσεις που και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

    Είναι βέβαιο, ότι με την ψήφο του στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση θα βάλλει τέλος στην αβεβαιότητα, θα εδραιώσει τη σταθερότητα και θα διασφαλίσει το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι η ώρα της Δημοκρατία και της Ευθύνης των Πολιτών. 
 Είναι η ώρα της Αλήθειας. Είναι η ώρα του Λαού!

  Όλοι μαζί θα κρατήσουμε την πατρίδα ψηλά! 
 Θα δώσουμε τη Μάχη και θα Νικήσουμε! 

29 Δεκεμβρίου 2014.

9 σχόλια:

  1. ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ..
    ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα κάνει να βγει ο Αλέξης να δω μετά Εσύ που θα κάτσεις και εσένα μπορεί και να σου αρέσει εμείς τι φταίμε.

      Διαγραφή
  2. ante geia kyria vouleftoy, xaxaxaxa... axseth kai anyparkth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. ΜΑΝΔΡΕΚΑ
    ΤΙ ΕΠΙΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ;
    ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.
    ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ : ΕΛΑΜΨΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΣ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ;
    ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΊΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΔ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΛΥΜΠΕΡΗ. ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΜΕ. ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ. ΝΔ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΛΥΜΠΕΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τη Φωκίδα αυτός ο κύριος ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    Τώρα, άν βάζει δύο κολλητούς που έχει να γράφουν ότι τον ξέρουν και είναι καλός δεν ιδρώνει το αυτί του Αντωνάκη που αυτή τη στιγμή φλέγεται....και ήδη έχει κάνει την επιλογή του με προσωπικότητα που μπορεί να χτυπήσει την έδρα, σε σχέση με άλλες μέτριων δυνατοτήτων υποψηφιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΥΜΠΕΡΗΣ:ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟ 2010 ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΤΣΩΝΗ ΣΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή