Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Ξεκίνησαν από σήμερα καταλήψεις στο Γυμνάσιο και Λύκειο Δεσφίνας...χωρίς καθηγητές και βιβλία οι μαθητές!

   Ξεκίνησε σήμερα κατάληψη από τους μαθητές του Γυμνασίου -Λυκείου Δεσφίνας, αφού για άλλη μια χρονιά λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από προβλήματα. Η κατάσταση που επικρατεί τους στερεί όλο και περισσότερες ώρες μαθημάτων, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό και στην διανομή των βιβλίων.

 

   Οι μαθητές πέρα από την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι, έχουν στόχους και όνειρα, αλλά εκ των πραγμάτων οδηγούνται σε καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα ως έσχατη λύση. Η κατάσταση που βιώνουν μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί και γίνεται αντιληπτή μέσα από την περιγραφή των ίδιων των μαθητών. Αντιμετωπίζουν την έλλειψη βασικών ειδικοτήτων καθηγητών, και επισημαίνουν την έντονη ανάγκη που υπάρχει, για πρόσληψη, όπως, άλλωστε, συμβαίνει και σε όλα τα άλλα σχολεία του νομού, αλλά και πανελλαδικά.
    Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί δεν υπάρχει φιλόλογος, βιολόγος, χημικός και άλλες βασικές ειδικότητες και αυτό κυρίως στο Λύκειο. Όσο για τα βιβλία κατευθυνσης εδώ εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα. Ειδικότερα, στις Λυκειακές Τάξεις παρουσιάζεται έντονη απουσία βασικών βιβλίων, κάνοντας τις συνθήκες του μαθήματος, εφόσον γίνεται, όλο και πιο δύσκολες.
    Οι μαθητές και οι γονείς μας είπαν ότι ο νέος Αντιδήμαρχος επικοινώνησε με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με την Περιφερειακή.

   Εμείς μιλήσαμε με το Γραφείο του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης στην Λαμία από όπου μας διαβεβαίωσαν ότι το υπουργείο ανακοίνωσε προσλήψεις αναπληρωτών την ερχόμενη Παρασκευή.

  Παραυτα επικοινωνήσαμε και με το Γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς προκειμένου να κάνει και ο ίδιος παρέμβαση αν και δεν είναι της αρμοδιότητός του... Για να δούμε αν την Παρασκευή, θα λυθεί το θέμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου