Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ασπασία Μανδρέκα: αποφασίστηκαν άμεσες προσλήψεις γιατρών για την Φωκίδα μετά την συνάντηση στο υπουργείο Υγείας...!

ΑΣΠΑΣΙΑ Π. ΜΑΝΔΡΕΚΑ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 

  Σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, και ώρα 1.00 μ.μ, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας, κ. Θεόκτιστος, η Βουλευτής Φωκίδας, κα Ασπασία Μανδρέκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φωκίδας, κ. Ιωάννης Ράμμος, ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, κ. Λάζαρος Μακρής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Σταμάτιος Δάρρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών και γιατρός του Νοσοκομείου Άμφισσας, κ. Βλαδίμηρος Κυριακίδης, καθώς και τέσσερεις συνεργάτες του Αναπληρωτή Υπουργού. 

      Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η ουσιαστική ενίσχυση του Νοσοκομείου Άμφισσας καθώς και των λοιπών μονάδων Υγείας του Νομού μας με ιατρικό, κυρίως, προσωπικό δια της προσλήψεως μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, δεδομένου ότι ήδη από τον προηγούμενο μήνα άρθηκε η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμων γιατρών. 
      Ειδικότερα, σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας συζητήθηκε η, ήδη δρομολογηθείσα, πρόσληψη τεσσάρων, (4), γιατρών με την άμεση προκήρυξη θέσεων Παθολόγου, Καρδιολόγου και Ορθοπεδικού, συν μιας ακόμη θέσεως Παθολόγου, (η οποία θα προστεθεί στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου). 
      Επιπρόσθετα, ζητήθηκαν από τους παρισταμένους άλλες τρεις, (3), θέσεις γιατρών από εκείνους που πρόκειται να προσληφθούν πανελληνίως μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, (Αναισθησιολόγος, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, Παιδίατρος ή Νεφρολόγος). Σχετικά με το ΠΕΔΥ ζητήθηκαν τρεις, (3), επικουρικοί γιατροί, (2 παθολόγοι και 1 καρδιολόγος). 

   Τέλος, συζητήθηκε σχετική πρόταση και ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να εξετάσουν την ενδεχόμενη δυνατότητα θέσεις Διοικητικού Προσωπικού, που προβλέπονται από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, να μετατραπούν σε θέσεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσληψη ακόμη περισσοτέρων γιατρών.    
  Στην εν γένει συζήτηση που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, από κοινού οι συμμετέχοντες φορείς της Φωκίδας ανέλυσαν τα σχετικά ζητήματα και διατράνωσαν την άμεση και επείγουσα ανάγκη της επάνδρωσης των Μονάδων Υγείας του Νομού, ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση των υποβληθέντων αιτημάτων.

   Με το παρόν, δε, όλοι μας, οι συμμετέχοντες, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδας, κ. Θεόκτιστο, ο οποίος με ευχαρίστηση παρέστη στη σύσκεψη και υποστήριξε με θέρμη τα αιτήματά μας σχετικά με τα θέματα Υγείας του Νομού μας.

   Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2014 
Ασπασία Μανδρέκα, 
Βουλευτής Φωκίδας.

13 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΓΑΖΕΙΣ , ΤΑ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ. ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέκομαι στη φωτογραφία με τη ριγέ μπλούζα! Ασπασία, βάλε αυτή παντού! Είναι πολύ καλή!
    Ένας καλός, μη πολιτικός, φίλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπεις φίλε μου ότι την βάζει? μόνο φωτό εχει να επιδείξει άλλωστε. Στις εκλογές βέβαια δεν βλέπω να τη βοηθά αυτό ούτε η ριγέ μπλούζα! Κι αν εισαι φίλος της, συμβουλεψε τη να σηκώνει το τηλέφωνο της, το οποίο εχει συνδέσει με το υπερπέραν, να σταματήσει τις κονσέρβες ανακοινώσεις και να δέχεται να μιλάει με τον απλό κόσμο, ακόμη και πρώην πελάτες στις στο δικηγορικό γραφειο, γιατί όπως το πάει, γρήγορα θα το ξανανοίξει.

      Διαγραφή
  3. Η ... κυρία (Βουλευτής) με τα προνόμια ανακάλυψε τα Δελτία Τύπου για να κάνει πολιτική στη Φωκίδα!! Εδώ δεν μπόρεσε να κλείσει ραντεβού με τον Γρηγοράκο και αναγκάσθηκαν να επιστρατεύσουν το Μητροπολίτη!! Πραγματικά ζούμε ιστορικές στιγμές, αλλά καλά να πάθουμε αφού αυτοί και αυτές μας εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.....

      ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΠΕΤΑΤΕ ΛΑΣΠΗ....ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;;;;;;;;

      Διαγραφή
  4. ΤΩΡΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ? ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ,ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΒΕΒΑΙΑ,ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στο θεόκτιστο, άμα γίνει κάτι, αυτός θα το εχει κάνει. Όλοι οι άλλοι ειναι για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, ακόμα δεν τον είδαμε, τον κάναμε θεό κι αυτόν! Ρε μαζευτείτε και σταματήστε τις βλακείες, Ταλιμπάν! Ας πατήσει πρώτα σε καμιά εκκλησία και ας αφήσει την πολιτική για εκείνους που ψηφίζουμε! Άντε που πήγε επίσκοπος σε πολιτικό για να αποχτήσει γιατρούς το Νοσοκομείο και δεν το σχολιάζει κανείς αυτό!

      Διαγραφή
    2. Γιατί ρε φίλε στράβωσες? καλά έκανε και πήγε ο επίσκοπος, αφού ειναι συντοπίτης του και τον ξέρει! Αφού οι άλλοι ειναι ανίκανοι, τι να κάνουμε δηλαδή? και ναι, η εκκλησία μπορεί και πρέπει να ασχολείται και με αυτά, αφού αυτός που ψήφισες ειναι για κλωτσιές. Μαθε ποιους ειναι ο επ´ισκοπος και τι έργο εχει κάνει και μετά άνοιγε το στοματάκι σου.

      Διαγραφή
    3. Σχολιαστή 8.03, μπαλόνια εσύ δεν πατάς στην εκκλησία, γιατί θα τον έβλεπες κάθε Κυριακή σε διαφορετική. Επαναστάτης χωρίς αιτία, ειναι δεκτός κάποιος μόνο λόγω νεότητας. Σε αντίθετη περίπτωση, ειναι απλώς γραφικός.......

      Διαγραφή
  6. ΕΣΥ ΕΞΥΠΝΟΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΑΤΙ. ΤΗΝΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ. ΜΩΡΑΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.........ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΒΛΑΚΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙς 8,03 ΑΦΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙς ΜΕ ΤΑΛΙΜΠΑΝ!!! ΡΕ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟς ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά μη μαλώνετε, εδώ ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν παρών στη συνάντηση, κι εσείς αναρωτιέστε γιατί αν και πώς βρέθηκε εκεί ο Μητροπολίτης? αχχαχχαχχαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή