Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θα γίνει συνάντηση – ενημέρωση Ράμμου- Προέδρου για το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Στη 10η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στις 6-10-2014 στη Λαμία, το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

 «Πρόσφατες εξελίξεις στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας» με εισηγητή τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο Τ.Ε.Ι. της Άμφισσας. 
  Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Ιωάννης Ράμμος ζήτησε από το προεδρείο να τοποθετηθεί επί του θέματος και ανέφερε τα παρακάτω: Δράττομαι της ευκαιρίας και της αναφοράς του κου Περιφερειάρχη για το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας και με αφορμή τα τελευταία ακούσματα – δημοσιεύματα περί «μη βιωσιμότητας» του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας, λόγω έλλειψης καθηγητών, θα ήθελα να επισημάνω μόνο τέσσερεις από τους πολλούς λόγους για τους οποίους το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας θα πρέπει και να λειτουργήσει κανονικά αλλά και να αναβαθμιστεί.

   1. To 2012 καταργήθηκε το Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης και μόλις το 2013 με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» δημιουργήθηκαν δύο τμήματα Διοίκησης Οικονομίας & Επικοινωνίας Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων στην Άμφισσα και στον Πύργο Ηλείας με το σκεπτικό ότι ο χώρος των Δελφών και της Ολυμπίας (ως γνωστό παγκοσμίας εμβέλειας) είναι οι πλέον κατάλληλοι για να φιλοξενήσουν σχολές που ενώνουν τα αντικείμενα της διοίκησης τουριστικών και πολιτιστικών μονάδων.
 2.  Το Τμήμα αυτό έτυχε μεγάλου ενδιαφέροντος από τους φοιτητ  ές και ενδεικτικά φέτος η κάλυψη είναι της τάξεως του 99% και με υψηλές βάσεις εισαγωγής.
 3.  Το νέο κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα παραδοθεί το προσεχές διάστημα είναι υπερσύγχρονο και έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ και είναι αδιανόητο να λειτουργήσει για άλλο σκοπό.
 4.  Η Φωκίδα είναι μία περιοχή η οποία υφίσταται πολλούς περιορισμούς από διάφορα νομοθετικά πλαίσια (περιοχές Natura, παραλίμνια περιοχή Μόρνου, Δελφικό Τοπίο, Εθνικοί Δρυμοί Παρνασσού - Οίτης) και είναι γνωστό ότι υδροδοτεί το λεκανοπέδιο της Αττικής χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος. Το να μην θέλει ένας αριθμός καθηγητών να ενταχθεί στο προσωπικό του τμήματος δεν είναι λόγος για συζήτηση περί μεταφοράς ή κατάργησης του Τ.Ε.Ι.. 

   Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν η διατήρηση και η αναβάθμιση του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας είναι απαίτηση όλων των φορέων της Φωκίδας και επιτακτική ανάγκη και θα το διεκδικήσουμε σθεναρά σε όλα τα επίπεδα. 
   Τέλος, σε συζήτηση που είχε με τον κ. Περιφερειάρχη συμφωνήθηκε να γίνει μία συνάντηση – ενημέρωση με τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. κατ’ αρχήν. 

    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ
               ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΜΜΟΣ

5 σχόλια:

  1. Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

    μτφρ: ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί

    Γάιος Πετρώνιος, 1ος μ.Χ αιών, Ρωμαίος συγγραφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε πλακα μας κανετε, θα αντιτεθει ο ραμμος στο κομμα που τον στηριξε και ψηφισε και θα του περασει να μην κλεισει το τει?τελικα πρεπει να περναν τον νεοελληνα για τον πιο μ.....α στην ιστορια της ελλαδας και οχι μονο αλλα με την σταση μας τους δινουμε το δικαιωμα που επρεπε να μην τολμαν να περπατησουν σε δρομο με την κοροιδια που μας κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νέο τμήμα της Άμφισσας δεν έχει κανέναν μόνιμο καθηγητή, μα κανέναν! Πέρυσι το έφτιαξαν, φέτος θα το κλείσουν... (άντε του...χρόνου, αφού πάμε για εκλογές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ...??

    ..ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΜΟΥ"...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι λες ρε φιλε?? λεφτα να μας δωσεις για να σπουδασουμε εκει εχεις??
    ουτε εστια εχει το ΤΕΙ σας ουτε τιποτα
    πειτε μου τωρα εμενα πως θα ερθω να σπουδασω εκει χωρις λεφτα... εχω περασει και πρωτη στο τμημα ΟΔΠΤΜ και ουτε υποτροφιες δεν δινεται...
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή