Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αγκυροβόλιο Τροιζονίων – ετοιμάζεται για το ΤΑΙΠΕΔ από τον Δήμο Δωρίδας;...

    Μετά την εισβολή του ΤΑΙΠΕΔ στην ζωή μας και στα φιλέτα της Φωκίδος  θα πίστευε κανείς ότι οι άρχοντές μας έχουν συμμορφωθεί και ανασυνταχθεί. Κι αν δεν έχουν αντιδράσει και δέχτηκαν τα πάντα χωρίς κάποια προσφυγή ή πολιτική πίεση τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι ενήμεροι για να μπορούν να προστατεύουν τα συμφέροντα των δημοτών τους. 
  Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο Γιώργος Καπεντζώνης να αποδειχτεί τέτοιος.

   




    Θυμόμαστε όλοι την  παρέμβαση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας του τότε Υφυπουργού  Ανάπτυξης Θάνου Μωραϊτη ο οποίος έθετε θέμα συνέχισης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξομοίωσης χώρου με ζώνη λιμένα στο καταφύγιο σκαφών νήσου Τριζονίων.

 «Στα Τριζόνια Νομού Φωκίδας με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους από το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης κατασκευάστηκε καταφύγιο τουριστικών σκαφών. Το  έργο αυτό ακόμη δεν έχει λειτουργήσει ως καταφύγιο τουριστικών σκαφών ενώ υπάρχει και η ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων.

    Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε προσπάθεια συνέχισης και θέσης του έργου σε λειτουργία είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξομοίωσης  με ζώνη λιμένα.

  Με τις υπ. αριθμόν 13/2010 και 68/2011 πράξεις του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας , -  λαμβάνοντας υπ όψιν και τις  παρατηρήσεις του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων , Νήσων και Αλιείας , Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής Τμήμα Β , αριθμός πρωτ. 8116.3 08.12.2010) -  ζητήθηκε η γνωμοδότηση των Υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας  περί της «εξομοίωση με ζώνη λιμένα στο καταφύγιο σκαφών νήσου Τριζονίων, Νομού Φωκίδας.  

   Για την συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας 

εξομοίωσης χώρου με ζώνη λιμένα στο καταφύγιο σκαφών νήσου 

Τριζονίων , Νομού Φωκίδας, εκκρεμεί η απάντηση των Υπηρεσιών 

του Υπουργείου Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής»). 



Και…

    Το Υπουργείο Οικονομικών, Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας, Δ/νση 

Δημόσιας Περιουσίας  με το υπ αριθμόν πρωτ.1036288/894, 22.05.2012 προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και με κοινοποίηση προς την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (Δ/νση Λιμενικής Πολιτικής)  και την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Φωκίδας γνωρίζει ότι συμφωνεί με την εξομοίωση με ζώνη λιμένα στη νήσο Τριζόνια Ν. Φωκίδας σύμφωνα με τις διατάξεις παραγρ. 18 του ν.2971/2001»…



 Έκτοτε ακούσαμε περί εξομοίωσης χώρου με ζώνη λιμένα από την Αντιπεριφέρεια, από το Λιμενικό Ταμείο και προσφάτως (προεκλογικά) από τον Δήμο Δωρίδος.



  Και επειδή οι κινήσεις για την δημιουργία Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας με έδρα τα Τριζόνια βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο,  αγωνιζόμενοι να προφθάσουμε τα αδιόρθωτα, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ στην δημοτική αρχή Δωρίδος  ότι αυτή η μη ολοκλήρωση της διαδικασίας εξομοίωσης ζώνη λιμένα έσωσε το  καταφύγιο των  Τριζονίων!!



Το γεγονός ότι δεν έχουν  ολοκληρωθεί  οι σχετικές διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθιστά τα Τριζόνια  ΜΗ  ΕΝΤΑΞΙΜΑ  ΣΤΟ  ΤΑΙΠΕΔ!  

 Άρα Ελληνικής κυριαρχίας!



 Σε κάθε περίπτωση, εάν ολοκληρωθεί η εξομοίωσης ζώνη λιμένα το αγκυροβόλιο θα περιέλθει πάραυτα στο ΤΑΙΠΕΔ.  Είναι ο μόνος λόγος που παραμένει στην κυριαρχία του Δήμου Δωρίδας.





Και μη μας πείτε ότι το σχεδιαζόμενο Λιμενικό σας Ταμείο θα το σώσει. Είδατε τι έγινε στον Δήμο Δελφών με την Μαρίνα! 

"ΦΩΚΙΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου