Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο δήμαρχος παίρνει την έδρα του Λιμενικού Ταμείου από την Ιτέα...;;


 

  Ενα βήμα πριν από την κατάργηση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος βρίσκεται ο Δήμιος Δελφών μετά από μία σειρά ενεργειών και συναντήσεων με τα συναρμόδια Υπουργεία...

 Με άκρα μυστικότητα ο νέος δήμαρχος Δελφών έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την απόλυτη ισχυροποίηση της λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου σε συνδυασμό με την αναμενόμενη εντός του έτους παραχώρηση των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους.
    Ακολουθώντας πιστά την περσινή πολιτική και τακτική του τότε δημάρχου και στενού του συνεργάτη αλλά και δική του, προσωπική άποψη διότι ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ο νυν δήμαρχος έκανε ένα βήμα παραπάνω: επισπεύδοντας τις διαδικασίες και κινούμενος στην κατεύθυνση του άμεσου αποτελέσματος, δηλώθηκε εθελοντική η συμμετοχή των καημένων μελών της Λιμενικής Επιτροπής Γαλαξειδίου, καίτοι  προβλέπεται αδρά αμοιβή από τον Καλλικράτη...  Έτσι βρισκόμαστε σε ισοσκελισμένη λειτουργία, πανέτοιμοι για το κυρίως πιάτο.
Ως προς την σύνθεση δεν γνωρίζουμε αν υπάρξει κάποια αλλαγή τόσο για την πρώην εβδομαδιαία Αντιδήμαρχο που δεν είναι πια Σύμβουλος, όσο και για τον κ. Καρακώστα που παραιτήθηκε από τοπικός Σύμβουλος. Μάλλον παραμένουν και οι δύο, άκου να δεις! 


  Διαβάζοντας(πιο κάτω) την Ανακοίνωση Γραφείου Δημάρχου Νικ. Δ. Φουσέκη 
Δήμου Δελφών στις 2 Μαίου του 2013...
    ...υπάρχει κάποια διαφορά στην στάση απέναντι στην Ιτέα;  Και γιατί να υπάρχει άλλωστε…τι θα την υπαγόρευε!

 Υπάρχουν ωστόσο κάποια επιμέρους στοιχεία… για παράδειγμα, η έδρα που θα φύγει από την Ιτέα.
Οι αποφάσεις που θα εγκρίνονται απ ευθείας από τον Δήμο δηλαδή τον δήμαρχο Δελφών.
Τα μισθώματα της παραλιακής ζώνης, των λιμανιών, της Μαρίνας, των πλαζ, του Λαρνακιού συν την θεσμική συμμετοχή που θα διαχειρίζονται από τον Δήμο, δηλαδή τον δήμαρχο Δελφών.
Οι παρεμβάσεις της τοπικής κοινωνίας της Ιτέας
 για την Μαρίνα,
το Λιμάνι,
το Λαρνάκι,
το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ επεξεργασίας ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ Βωξίτη μέσα στην πόλη,
 τον αγωγό λυμάτων,
τις κρουαζιέρες,
τον φωτισμό,
την καθαριότητα και τα έργα αποκατάστασης της ακτής,
την Αιγιαλίτιδα,
τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων,
 την θέση της πιάτσας ταξί,
την βύθιση στην πλαζ Φοινίκων,
 την Σκίτσα,
την λειτουργία των παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων,
τους Γαλλικούς Μώλους,
τις παράνομες εγκαταστάσεις των Ρομά εντός της ζώνης Λιμένα Ιτέας,
 το Αγιόνερο,  
το φημολογούμενο κλείσιμο της κεντρικής παραλιακής οδού με δήθεν πεζοδρόμηση,
και τόσα άλλα  που δεν θα γίνονται…

  Διότι η περιοχή ελέγχου του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος αρχίζει από τον Μακρανικόλα, δηλαδή τα όρια Δήμου Δεσφίνας με Βοιωτία και καταλήγει στην Χιλιαδού, δηλαδή τα όρια Δήμου Ευπαλίου με Ναύπακτο!  
 Εξαιρουμένων των περιοχών Γαλαξειδίου που το Δημοτικό Λιμενικό του Ταμείο αν και αμειβόταν δεν εισέπραττε νερά κλπ με αποτέλεσμα να χρεώνεται το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...

 Υποθέτουμε ότι και ο κ. Καπεντζώνης, καθώς πληροφορούμαστε, κάνει ενέργειες για δημιουργία Λιμενικού Ταμείου Δωρίδας με έδρα στο Ευπάλιο. Καλώς! Πολύ καλώς! Το ίδιο πιστεύει και η νυν δημοτική μας  αρχή που συνεργάζεται με τον δήμαρχο Δωρίδας προς αυτή την κατεύθυνση… Αν και θα περίμενε κανείς ότι δεν θα ήθελε να χάσει όλη την παραλιακή ζώνη από τους Αγίους Πάντες και πέρα… ή ό ζήλος αφορά ΜΟΝΟΝ την Ιτέα, κύριε Δήμαρχε…;;; Για την Ιτέα γίνονται όλα...;

 Κύριε Γιογάκη, κυρία Μανδρέκα, τι θα κάνετε; Κύριε Παναγιωτόπουλε, ως Αντιδήμαρχος Ιτέας θα διαφοροποιηθείτε από την προκάτοχό σας; Για να δούμε σε πρώτο πλάνο την στάση σας απέναντι στην πόλη…
 

   Ας θυμηθούμε τώρα όλοι μαζί αποσπάσματα από την
«Ανακοίνωση Γραφείου Δημάρχου
Δήμος Δελφών
2 Μαίου 2013
    Πρόσφατα δημοσιεύτηκε δελτίο τύπου του Δημοτικού συμβούλου, κ. Γεωργίου Δρακάκη, στο οποίο παραθέτει τις απόψεις του για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής ως προς το θέμα της διαχείρισης των ζωνών λιμένα που υφίστανται εντός των διοικητικών του ορίων, επιχειρώντας παράλληλα διασύνδεση στην επιχειρηματολογία του με την πολιτική που εφάρμοσε ο Δήμος για τα Νομικά του Πρόσωπα.
  Επ’ αυτών έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
 
          ….  3. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των ζωνών λιμένα που υφίστανται στην εδαφική επικράτεια του Δήμου Δελφών η πραγματικότητα που θέτει η νομοθεσία και η υφιστάμενη κατάσταση που παραλάβαμε επικυρώνουν πλήρως τις αποφάσεις που πήραμε ευθύς εξαρχής.  Με το αρ. 114/2004 ΠΔ (ΦΕΚ Α78/2004) συντελέστηκε η ίδρυση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου.  Αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα δεν εκδόθηκε ποτέ για τη λιμενική ζώνη Ιτέας, που διαχειρίζεται έως σήμερα το υφιστάμενο Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας. Όσοι Δήμοι επιχείρησαν να το πράξουν μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη», δεν έχουν έως σήμερα κατορθώσει να το επιτύχουν και οι ενδείξεις που παρέχονται από την πολιτική ηγεσία είναι σήμερα εντελώς αρνητικές.

            Βασιζόμενοι στα παραπάνω δεδομένα και θεωρώντας αυτονόητη την ανάληψη της διαχείρισης όλων των ζωνών λιμένα του παραλιακού μας μετώπου από το Δήμο μας, προχωρήσαμε αποφασιστικά στην επαναδραστηριοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου ως νομικού προσώπου, διασφαλίζοντας αυτό που είχαμε στα χέρια μας. Θα ήταν εντελώς άτοπο και καταστροφικό να καταργούσαμε αυτό που με μεγάλες προσπάθειες από τις πρώην δημοτικές αρχές του Γαλαξειδίου είχαμε διασφαλίσει και να κυνηγούσαμε χίμαιρες, απλά και μόνο διαχειριζόμενοι «πολιτικά» το θέμα, όπως ουσιαστικά προτείνει ο κ. Δρακάκης.
            Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε να μας δικαιώσει αμέσως μετά την λήψη της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Με τη δημοσίευση του Ν. 4071/2012, η πολιτεία ήρθε μετά από δέκα σχεδόν έτη να δικαιώσει όσους Δήμους είχαν συστήσει Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία για τα οποία είχαν εκδοθεί Προεδρικά Διατάγματα μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου. Σημειώνουμε ξανά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναληφθεί καμία νομοθετική πρωτοβουλία για όσους Δήμους προσπάθησαν να συστήσουν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία μετά τον Καλλικράτη, αντιθέτως Δήμοι, ακόμη και γειτονικοί της Περιφέρειάς μας, που επιχειρούν τη σύσταση εξαρχής ενός Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προσκρούουν σε κατηγορηματική άρνηση.
            Καθένας όμως θα αναρωτηθεί γιατί έως σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί επιτέλους το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου, ώστε να ακολουθήσει η επόμενη φάση του σχεδιασμού για την ένταξη σε αυτό της Ζώνης Λιμένα Ιτέας και η μετονομασία του σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δελφών.
            Ο Δήμος Δελφών από την πρώτη στιγμή έκανε όσες ενέργειες του αναλογούσαν σε εφαρμογή της διαδικασίας του άρθρου 46 του Ν. 4071/2012 για το Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου, ενώ επανειλημμένως γραπτά, προφορικά ακόμα και σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις εκπροσώπων μας με την Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας θέσαμε το θέμα των εκ του νόμου υποχρεώσεών του για την ομαλή μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου και βοηθήσαμε, όσο μπορούσαμε, προς την κατεύθυνση αυτήν.
   Δυστυχώς, παρότι το θέμα ετέθη σε όλες τις αρμόδιες αρχές και παρά τις ρητές προθεσμίες που τάσσει ο νόμος, αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε μία υπερβολική ολιγωρία από το νυν Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας παρά την αδιαμφισβήτητη καλή πρόθεση του Προέδρου του, κ. Νικ. Γιογάκη, γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε, αφού εξαντλήθηκε κάθε εύλογο όριο ανοχής, να λάβουμε τη γνωστή πρόσφατη Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
            Επιτέλους τις τελευταίες εβδομάδες και αφού έγινε κατανοητό από όλους ότι προκειμένου να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας αλλά και να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου, ως οφείλουμε, θα εξετάσουμε ακόμα και την προσφυγή μας σε ένδικα μέσα, η διαδικασία φαίνεται να βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.
            Είναι σαφής και διακηρυγμένη η θέση μας ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που περιγράψαμε για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξειδίου (ελπίζουμε πολύ σύντομα), σκοπεύουμε να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη της Ζώνης Λιμένα Ιτέας στο εν λειτουργία πλέον Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου, με ταυτόχρονη μετονομασία του σε «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών»……..

       …. Με σταθερά, καλά μελετημένα και αποφασιστικά βήματα διασφαλίζουμε και κατοχυρώνουμε αυτό που ήδη έχουμε στα χέρια μας (το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξειδίου). Ταυτόχρονα προετοιμάζουμε συστηματικά το έδαφος, ώστε με βάση πάντα το κεκτημένο μας, να πάμε να πετύχουμε το μείζον (το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών), όταν θα υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές συνθήκες…..
 ……..                                                                              Από το Γραφείο Τύπου».


 Αυτά. Περσινά και φετεινά...Και εις ανώτερα! 

11 σχόλια:

  1. εχεις αδικο. αναλογα με τις επιλογες που εχουμε ψηφιζουμε ειχαμε τιποτα καλυτερο που να μπορουσε να εκλεγεί? εδω ειναι σικελια δεν το εχεις καταλαβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η ισχυρότερη απόδειξη για το πρόγραμμα που μεθοδεύουν. Στο πρώτο συμβούλιο που έκανε ο Μουστάκας πρώτο πρώτο ήταν το Λιμενικό ταμείο Γαλαξιδιού. Δεν χάνει χρόνο ο κρυφοδάγκωτος κάτω απ τα μουστάκια. Δε θυμάστε τις θέσεις του για τον Καλλικράτη. Το άτομο είναι εντεταλμένο σα συστημένο γράμμα. Μια μικρή λεπτομέρεια/οι κουτοί πήραν το χάπι για το μυαλό και ξυπνήσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΛΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ..ΦΟΥΣΕΚΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο μεσιε μουστακη θα επαναφερει τον τεως προισταμενο του μεσω μπακογιαννακη ως ''συμβουλατορα'' και αυτος με τη σειρα του την γνωστη σκυλοπαρεα και ολοι θα λενε εις υγειαν των κοροιδων[οπου κοροιδα εμεις που τους δωσαμε αξια]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ, να λετε ψεματα. Μια επισημη ενημερωση εχετε? και απο ποιον? ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ κυρια μου.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή είναι να υπάρχουν δημοσιεύματα με ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ στα πλαίσια του κοινού ενδιαφέροντος ή να προκύπτουν ανώνυμες επιθέσεις; Μακάρι να μην την πάρει την έδρα. Να το δηλώσει στα μέλη της Λιμενικής επιτροπής Γαλαξειδίου που έχουν άλλη άποψη και να δεσμευτεί δημόσια ότι η έδρα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που σχεδιάζει στα υπουργεία θα παραμείνει στην Ιτέα... ορίστε! Περιμένουμε, κυρία μου...

      Διαγραφή