Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Δικαιώθηκε δικαστικά ο Βαγγέλης Μυταράς για την πολύκροτη υπόθεση του Επιμελητηρίου Φωκίδας...!

o ΜΥΘΟΣ που ΚΑΤΕΠΕΣΕ 
για μια ακόμη φορά στην Ελληνική δικαιοσύνη
 



     Τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας, όσo και οι διαμένοντες απλοί πολίτες του τόπου μας στο πρόσφατο παρελθόν από τον Δεκέμβριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2011, έζησαν ένα πρωτοφανές σήριαλ για τα επιμελητηριακά ήθη, κακόγουστο και ανήθικο σε βάρος του προσώπου μου και του προσώπου ολίγων μελών του τότε Διοικητικού Συμβουλείου του οποίου ήμουν νόμιμα και με ισχυρή πλειοψηφία εκλεγμένος Πρόεδρος. 

   Μετά από μία πολυετή οδύσσεια σοβαρών δικαστικών υποθέσεων που ομάδα ευτυχώς ολίγων, με κατηγορούσαν για σοβαρά αδικήματα, όπως παράβαση καθήκοντος, απιστία παρά την υπηρεσία, βλάβη στην περιουσία του επιμελητηρίου, ποινικές ευθύνες για απόπειρα κοινωτικής απάτης, έχοντας σκοπό μόνο και μόνο την δημόσια διαπόμπευση του προσώπου μου και την δημόσια απαξίωσήμου, με ανεξήγητα και αδικαιολόγητα ιδιαίτερο μένος, στρεφόταν εναντίον μου για ανύπαρκτα πράγματα και φανταστικά γεγονότα, εξαντλώντας με τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μου, μειώνοντας και εξευτελίζοντας την προσωπικότητά μου, πράγμα το οποίο προστάτευσα κατά τον πλέον νόμιμο τρόπο. Διέδιδαν μέσω επιστολών σε φορείς, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε μέσα ενημέρωσης τοπικά και εθνικά ότι «έχω δεχθεί την καθαίρεσή μου», γεγονός ψευδές – ψευδέστατο όπως υποστήριξα και μπροστά στους δικαστές που με την απόφασή τους με δικαίωσαν.
   Οι δικαστές αναγνώρισαν ότι η συγκεκριμμένη ομάδα αγνοούσε εσκεμμένα και συστηματικά, επείγοντα έγγραφα, σταλμένα στο επιμελητήριό μας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι και η εποπτεύουσα αρχή των επιμελητηρίων της χώρας μας. Παρ’ ότι είχαν θυροκολληθεί στην είσοδο του Δ.Σ. από τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπρόπουλο και την κα Μαργώνη μέλος του Δ.Σ., δεν έδωσαν καμία σημασία. Καμία σημασία εσκεμμένως δεν έδωσαν και σε έγγραφα της Περιφέρειάς μας για εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με το Υπουργείο.
   Η συγκεκριμμένη ομάδα υποτιμούσε επιστολές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που τους δήλωνε ότι δεν αναγνώριζε την απόφαση του ΔΣ περί της καθαίρεσης του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου Ευάγγελου Μυταρά, ούτε την απόφαση της εκλογής νέου προέδρου. 

   Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος δήλωσε στην συγκεκριμμένη ανατρεπτική ομάδα του Επιμελητηρίου μας ότι νόμιμο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φωκίδας αναγνωρίζει μόνο τον Ευάγγελο Μυταρά και ο οποίος είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φωκίδας στις Γενικές Συνελεύσεις της ΚΕΕΕ. Η επιστολή αυτή εξέφραζε και την ομόφωνη γνώμη των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ και κοινοποιήθηκε σε όλα τα Επιμελητήρια της Χώρας για να λάβουν γνώση περί των παράνομων μεθοδεύσεων που είναι αντίθετοι με τον επιμελητηριακό θεσμό και τα επιμελητηριακά ήθη των θεσμοθετημένων οργάνων. 

   Δικαιώνομαι για μία ακόμα φορά και μετά από τις διατάξεις με αριθ. 23/2014 του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας, και με την υπ’ αριθ. 7/2014 του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, που έθεσαν όλες τις μηνύσεις που είχαν κάνει μέλη του προηγούμενου ΔΣ εις βάρος μου, στο αρχείο, δικαιώνομαι τώρα και με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Άμφισσας που μετά από μία δίκη τριών ημερών που ξεκίνησε την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 εξετάζοντας ενδελεχώς και εμπεριστατωμένα τόσο την εξέλιξη του έργου όσο και την θεωρητική καθαίρεσή μου που ποτέ δεν επιτεύχθηκε από την γνωστή ομάδα, κρίνοντας ενόχους με την κατηγορία της συκοφαντίας στο πρόσωπό μου τους κ.Στυλιανό Σχοινά Α’ Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Δημητρίου Β’ Αντιπρόεδρο, και Νικόλαο Κούκο Οικονομικό Επόπτη. 

    Μύθος ήταν τελικά η αναμασημένη καραμέλα ότι: «δεν εφάρμοζα τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου πού ήταν το ανώτατο όργανο του Επιμελητηρίου μας». Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. είχαν εφαρμοστεί από εμένα στο ακέραιο. Προφανώς και δεν εφάρμοζα αποφάσεις που είχαν παρθεί παρανόμως, όπως η απόφαση για την καθαίρεσή μου, όχι γιατί αφορούσε το πρόσωπό μου αλλά διότι ήταν παράνομη, ανυπόστατη, και δεν παρείχε καμία νομιμότητα.
  Μύθος ήταν τελικά ότι συνέστησα επιτροπή παραλαβής με πρόσωπα της επιλογής μου. Η επιτροπή παραλαβής ήταν ψηφισμένη από το 2007 όπως και όλες οι επιτροπές του έργου με την ίδια απόφαση.
  Μύθος ήταν τελικά το γεγονός ότι δεν έφερα προς ψήφιση και έγκριση από το ΔΣ το πρωτόκολλο της οριστικής παραλαβής. Δεν προέκυπτε από πουθενά ότι ήμουνα υποχρεωμένος να ακολουθήσω αυτή την διαδικασία.
  Μύθος ήταν τελικά ότι παρέλαβα το έργο παρά την αντίθετη απόφαση του ΔΣ να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος. Την παραλαβή του έργου την έκανε η ψηφισμένη από το ΔΣ επιτροπή παραλαβής, δεν την έκανα εγώ, και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος με άλλη απόφαση του Δ.Σ. ένα μήνα μετά την απόφαση που επικαλούνταν και αυτή την απόφαση κοινοποίησε το επιμελητήριό μας στον ανάδοχο ότι τον κηρύττουν έκπτωτο. Αυτήν την απόφαση ακύρωσε η ανάδοχος ένωση εταιρειών προσφεύγοντας στα Διοικητικά δικαστήρια και όχι την απόφαση που προφασίζονταν ότι δεν εφάρμοσα.


  

 ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΕΦΑΝΘΗ 
ΟΤΙ ΕΠΡΑΞΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

   Η σημερινή δικαίωση δεν είναι μόνο δικαίωση δική μου, αλλά είναι δικαίωση και των μελών του Επιμελητηρίου μας που με την επιλογή τους με τίμησαν και με ανέδειξαν Πρόεδρο στο Επιμελητήριο Φωκίδας και όλων εκείνων των μελών του προηγούμενου ΔΣ που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τις πολιτικές μου. Αφιέρωσα από το υστέρημα του χρόνου μου όλες τις παραγωγικές δυνάμεις μου και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου για την άριστη διοίκηση του Επιμελητηρίου Φωκίδας.
   Ήμουν πανταχού παρών, παρακολουθούσα όλες τις εξελίξεις και δεν άφηνα καμία χαμένη ευκαιρία για το καλό των μελών μας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Φωκίδα. Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, με σεβασμό στον επιχειρηματία και γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας και του Επιμελητηρίου μας. Ηθικά και τίμια !!! 
  Μετά από αυτά και την ακύρωση απόφασης τόσο από το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά όσο και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που ακύρωσε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας που ελήφθη τον Ιούλιο του 2009 και εκήρυττε έκπτωτη την ανάδοχο ένωση εταιρειών, το επιμελητήριό μας θα πρέπει να προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την βαρύτατη αγωγή της αναδόχου ένωσης εταιρειών που έχει κατατεθεί από το 2009 και σύντομα θα εκδικαστεί σύμφωνα με την οποία ζητάει ποσό 270.000 ευρώ για το υλοποιηθέν κατά την γνώμη της έργο και ποσό 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Στο παραπάνω ποσό αν προσθέσει κανείς τόκους που θα εκδικαστούν, το συνολικό ποσό μπορεί να αγγίζει ή να ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πριν λίγους μήνες με επίσημο έγγραφό του το επιμελητήριο μου απάντησε μετά από ερώτημά μου ότι έχει ξοδέψει περί τα 45.000 ευρώ σε αμοιβές δικηγόρων για το έργο, έχει ξοδέψει περί τα 15.000 ευρώ για ένα απλό site και έχει απασχολήσει δύο διοικητικά συμβούλια επί επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει ο επαγγελματίας ωφεληθεί κάτι από όλη αυτή την τραγωδία, το μόνο που κάνει είναι να πληρώνει τον λογαριασμό, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ζημιάς που εχει γίνει στο Επιμελητήριό μας, καθώς επίσης αντιλαμβάνεστεγιατί η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την υποχρεωτικότητα των επιμελητηρίων.

    Παρακολουθώντας αυτά τα πρωτοφανή για το Επιμελητήριό μας γεγονότα των τελευταίων ετών, που έχουν κλονίσει σε ανεπανόρθωτο βαθμό την αξιοπιστία των μελών μας, βλάπτοντας επίσης και τον επιμελητηριακό θεσμό της χώρας μας και προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος που έχει πάρει το Επιμελητήριό μας, έχω αποφασίσει να βοηθήσω στην εξεύρεση της πιο συμφέρουσας λύσης για τα συμφέροντα του επιμελητηρίου μας συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, αφού βεβαίως πρώτα απομακρυνθούν ή δεν έχουν καμία ανάμειξη στην όλη υπόθεση όλοι όσοι έφεραν σε αυτή την δεινή θέση το Επιμελητήριό μας, προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον θεσμό των παραγωγικών ταξεων του νομού μας. 


 Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου Φωκίδας 
 Ευάγγελος Νικ. Μυταράς
 π. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

8 σχόλια:

  1. Το έργο που θα δούμε θα έχει δραματική συνέχεια. Τα ψέματα και τα παιχνίδια που παίχτηκαν δεν θα αργήσουν να βγουν στην Επιφάνεια.

    Προς το παρόν ο κ. Μυταράς οφείλει να απαντήσει πώς τα παρακάτω Επιμελητήρια, σημαντικά μεγαλύτερα από το δικό μας, έφτιαξαν τις ιστοσελίδες τους με τα παρακάτω ποσά και το δικό μας χρειάστηκε 270.000 ευρώ;
    Τελικά το Επιμελητήριο Φωκίδας έφτιαξε την ιστοσελίδα του (www.epimelitiriofokidas.gr) με άλλον κατασκευαστή, ντόπιο, με 6.800 ευρώ. Η ιστοσελίδα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Επιμελητηρίου, όπως οι υπάλληλοι βεβαιώνουν.

    Επιμελητήρια και ποσά που πλήρωσαν για τις ιστοσελίδες τους:
    • Ρεθύμνης: 4.661, ευρώ και 1.200 και 2.975 ευρώ για αντίστοιχες αναβαθμίσεις.
    • Έβρου: Κόστος μόλις…9.500 ευρώ…
    • Φωκίδος: Κόστος μόλις 6.800 ευρώ εξυπηρετεί άριστα τις ανάγκες του Επιμελητηρίου και για την μελλοντική αναβάθμισή του ζητήθηκαν 4.000 ευρώ. Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί σκούζουν να πληρώσουν 270.000 ευρώ.
    • Αργολίδος: Κόστος: 1.500 ευρώ.
    • Κιλκίς: Ο δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε, κερδήθηκε από την εταιρεία EMETRIS ΑΕ η οποία κατασκεύασε την ιστοσελίδα με κόστος 4.789,92 ευρώ!
    • Καβάλας: Το έργο ανατέθηκε μετά από απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Επιμελητηρίου στον Ιωσήφ Μανελίδη. Για την δημιουργία του site δαπανήθηκαν 1.428 ευρώ.
    Μήπως η Φωκίδα έχει μεγαλύτερες ανάγκες από την Καβάλα, το Άργος και τα άλλα Επιμελητήρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπωσ δεν ήταν μόνο η κατασκευή ιστοσελίδας τα 300 χιλιάρικα αλλά έγινε ανάθεση και για άλλο έργο που ήταν μέσα στην συμφωνάι στην σύμβαση?

      Διαγραφή
    2. Μυταράς Ευάγγελος3 Νοεμβρίου 2014 στις 8:54 π.μ.

      Απάντηση προς τον ανώνυμο της 1 Νοεμβρίου 2014 - 10:45 π.μ. που παρά την ανωνυμία του για μένα δεν είναι και τόσο ανώνυμος, είναι ο γνωστός Γκεμπελιστής που φόρεσε πρόωρα την μάσκα της ανωνυμίας πολύ πριν ξεκινήσει το Τριώδιο. Έχω να του πω ότι επάξια κερδίζει τον τίτλο του «ΜΑΣΚΑΡΑ».
      Σχετικά με αυτά που ζητάει να του απαντήσω αν και τα γνωρίζει πολύ καλά αλλά θέλει να εντυπωσιάζει και να θολώνει τα νερά σε ανυποψίαστους αναγνώστες του blog.
      Το ποσό των 270. 000 ευρώ δεν το έβαλα εγώ, ούτε το έφερα εγώ. Το έργο των 270.000 ευρώ ήταν από την προηγούμενη διοίκηση ψηφισμένο και μάλιστα το ποσό ήταν για 365.000 ευρώ από την διοίκηση του κ. Γαζή. Το δικό μας συμβούλιο το ψήφισε για να υλοποιηθεί, συνεπώς ήταν απόφαση Διοικητικού Συμβουλείου και όχι απόφαση δικιά μου, και το σημαντικότερο, εγώ ήμουν ο μοναδικός από τα 21 μέλη δύο διοικητικών συμβουλίων που ψήφισα κατά του έργου, διότι θεωρούσα ότι το ποσό ήταν υπέρογκο για τις δυνατότητες του επιμελητηρίου μας.
      Συνεπώς υλοποίησα, όπως ήμουν υποχρεωμένος να κάνω, αποφάσεις δύο διοικητικών συμβουλίων.

      Όσον αφορά την ιστοσελίδα που έφτιαξε το επιμελητήριο με 6.800 ευρώ όπως λέτε αν και γνωρίζετε ότι το ποσό για το οποίο έγινε η σύμβαση είναι πολύ παραπάνω, είναι δηλαδή 8.187 ευρώ. Αν σε αυτά προσθέσεις και τις συντηρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και έχουν δαπανηθεί κάτι χιλιάδες ευρώ. Και βάλεις και τις δημοσιεύσεις που πληρώθηκαν στον τοπικό τύπο για την δημοσιοποίησή του, τότε θα καταλάβεις την διαφορά.

      Τώρα επειδή είδα μόλις πριν λίγο ότι εμφανίζεσαι και σε άλλο τοπικό blog με το ίδιο κείμενο, τα ίδια ερωτήματα, αλλά με άλλο όνομα ως (Επιμελητηριακος 01-11-2014 10:47), έχω να σου πω το εξής. Μπες με τους κωδικούς σου που έχεις στην ιστοσελίδα του επιμελητηρίου ζήτησε την βεβαίωση του μητρώου σου και τύπωσέ την στον προσωπικό σου εκτυπωτή που έχεις στο γραφείο σου. Όταν τελειώσεις ανέβασέ την στα δύο SITE που έχεις κάνει τα ερωτήματά σου να την δούμε ότι μπορεί να γίνει.
      ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.

      Αυτό το απλό πράγμα το άλλο site των 270.000 ευρώ το κάνει. Και δεν κάνει μόνο αυτό, αυτό, κάνει και πολλές άλλες χιλιάδες εξυπηρετήσεις στα μέλη του επιμελητηρίου, προσφέροντάς τους δωρεάν διαφήμιση για 5 χρόνια και δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων στα μέλη του επιμελητηρίου, ενώ τώρα θα πρέπει να την πληρώσουν.

      Να λοιπόν γιατί είσαι Γκεμπελιστής και το μόνο που ξέρεις είναι να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι κολλήσει. Για τα παραπάνω ρώτα και την γραμματεία του επιμελητηρίου να στα επιβεβαιώσει ότι είναι έτσι όπως σου τα γράφω.

      Όσο για το αν θα είναι δραματική η συνέχεια του έργου δεν με τρομάζει. Με το ήθος και την τιμιότητά μου απέδειξα ότι δεν με τρομάζουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Να ξέρεις όμως ότι δραματική θα είναι και η συνέχεια για κάποιους συκοφάντες που φοράνε της μάσκα της ανωνυμίας.

      Με πολύ σεβασμό στο αναγνωστικό κοινό, που πιθανόν να το έχω κουράσει, αλλά θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου για τους πολύπαθους επαγγελματίες του Επιμελητηρίου μας να μάθουν την πραγματική αλήθεια και να μην αιωρούνται ασαφή πράγματα από άθλιους, δήθεν επιμελητηριακούς που έφτασαν την χώρα μας στην σημερινή της κατάσταση.


      Ευάγγελος Νικ. Μυταράς
      π. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

      Διαγραφή
    3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΓΑΖΗΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ;

      Διαγραφή
  2. Την ίδια απορία έχω και εγώ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ, ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΕΩΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥ?
    ΜΗΠΩΣ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΕΟ ΠΕΛΑΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ''Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, με σεβασμό στον επιχειρηματία και γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας και του Επιμελητηρίου μας''έπρεπε να προσθέσει και φυσικά της τσέπης πάνω από όλα. Όπως έκαναν όλοι όσοι ανέβηκαν σε αυτό το θεσμό ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεχίζεις Μυταρά να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Ή έχεις γίνει εσύ θιασώτης του Γκέμπελ ή αλλιώς δεν θα ήταν κακό να επισπευτείς ένα ψυχίατρο γιατί έχεις από καιρό πάψει να ζεις και να πατάς στην γη.
    Επειδή γνωρίζω ποιος τα γράφει και δεν είναι αυτός που η φαντασία σου δημιουργεί, εμένα τον επαγγελματία, που γνωρίζω πολύ καλά την υπόθεση να είσαι σίγουρος, με ενδιαφέρει πώς αξιοποίησε τα χρήματα το Επιμελητήριο και δεν με ενδιαφέρεις ούτε εσύ ούτε ο Γαζής.
    Δυστυχώς όπως όλοι εσείς Μυταράδες και Γαζίδες καταντήσατε το Επιμελητήριο, θα ήταν καλύτερα να κλείσει για να μην βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι σαν και σένα, τον Γαζή και μερικούς άλλους.
    Ότι και να πλήρωσε το επιμελητήριο για την νέα ιστοσελίδα, γνωρίζω πολύ καλά ότι τα ποσά είναι έξω από κάθε συζήτηση, μπροστά στο τεράστιο ποσό των 270.000 € που ο Γαζής και εσύ καταδικάσατε το επιμελητήριο να πληρώσει.
    Αλλά τι να σου κάνω. Αν λειτουργούσε το κράτος ούτε εσύ ούτε ο Γαζής έπρεπε να μένετε στα σπίτια σας.
    Άλλο είναι το σπίτι που σας ανήκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή