Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Και νέα απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Άμφισσας σχετικά με τις ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού...

2ο   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, επισημαίνουμε ότι με αλλεπάλληλα έγγραφα η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, γνώριζε ότι η δημοσίευση του νέου Οργανισμού (3496/Β/31-12-2012 ΦΕΚ) του Γ.Ν. Άμφισσας εμπεριείχε λάθη τόσο ως προς τη διάρθρωση όσο και ως προς την κατανομή των θέσεων. 
      Ειδικότερα ο αριθμός Ιατρών που προβλεπόταν σύμφωνα με το ΦΕΚ  3496/Β/31-12-2012 ήταν συνολικά τριάντα ένας (31). Όμως η κατανομή των θέσεων σύμφωνα με την ποσόστωση που προκύπτει  βάσει Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ. 87/86 άρθρο 9) και σύμφωνα με τον εγκεκριμένο αριθμό κλινών (σύνολο 80) του Νοσοκομείου μας είναι συνολικά τριάντα έξι (36). Συνεπώς λαμβάνοντας υπόψη και το έγγραφο του Υπουργείου για τροποποίηση θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ είχαμε εγγράφως ενημερώσει ότι δεν απαιτείται να καταργηθεί καμία θέση μόνιμου Ιατρικού Προσωπικού (δηλαδή, να καταργηθεί θέση Παιδιάτρου για να συσταθεί θέση Οδοντιάτρου).
     Με την ανάληψη καθηκόντων ως Αναπληρώτριας Διοικητού περί 14-09-2011 του ΓΝ Άμφισσας, άμεσα ενημερώθηκα για τις πέντε θέσεις ιατρικού προσωπικού που ήταν σε διαδικασία αξιολόγησης ή ολοκλήρωσης της κρίσης. Δυστυχώς όμως έγγραφο που εστάλη στο Νοσοκομείο στις 10-10-2011 αφορούσε αναστολή προσλήψεων-κρίσεων και ως εκ τούτου δεν προχώρησε καμία διαδικασία. Η μόνη θέση που επιτυχώς ολοκληρώθηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης ήταν η αξιολόγηση –κρίση  Χειρουργού ο οποίος και από 01-01-2013 υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας. Όμως λαμβάνοντας υπόψη τις επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει και συνεχώς ζητάμε την ολοκλήρωση τριών τουλάχιστον από τις πέντε (5) προγραμματισμένες προκηρύξεις ως εξής:
Μία (1) θέση Ορθοπεδικής
Μία (1) θέση Παθολογίας
Μία (1) θέση Καρδιολογίας


Προηγούμενο άρθρο

Μετά το βασισμένο σε καταγγελία αναγνώστη άρθρο μας με τίτλο : Κραυγή αγωνίας- καταγγελία αναγνώστη για το Νοσοκομείο Άμφισσας! 

το Νοσοκομείο  απαντά με δελτίο τύπου για τις ελλείψεις, τις οποίες σαφώς δεν αρνείται: 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ



   
  Προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, επισημαίνουμε ότι τόσο μέσω αλληλογραφίας (έγγραφη ενημέρωση) όσο και άμεσης επικοινωνίας με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και λαμβάνοντας υπόψη τις δύο (2) συνταξιοδοτήσεις Ιατρών (Καρδιολόγου, Νεφρολόγου) του Γ.Ν. Άμφισσας, ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για κάλυψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με Νεφρολόγο και της Ορθοπεδικής κλινικής με επιπλέον Ορθοπεδικό. 
  Για την κάλυψη του Καρδιολογικού τμήματος επίσης έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες. 
  Αναμένονται και δύο (2) Επικουρικοί ιατροί ειδικότητας Παθολογίας και Νεφρολογίας, η διαδικασία είναι στην αξιολόγηση των υποψηφίων ιατρών. 




  * Συνεπώς, έχουμε: κάλυψη (από άλλη Νοσοκομειακή Μονάδα ή πρόσληψη;) 
1 νεφρολόγου
1 ορθοπαιδικού
1 καρδιολόγου

και 
πρόσληψη 2 επικουρικών
1. παθολόγος 
1. νεφρολόγος

Σε μας η προσπάθεια αυτή φαίνεται καλή.   

 Με το θέμα βέβαια της παιδιατρικής και της υπουργικής απόφασης να αντικατασταθεί η θέση με οδοντιάτρου, δεν προκύπτει σχετική ενημέρωση... 

4 σχόλια:

  1. η προσπαθεια αυτη ειναι για τις δικιολογιες .επι της ουσιας αλλα λογια βρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανά τη χώρα τρελαμένοι διοικητές προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Όταν η σύνταξη είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη (!!!) από τον μισθό, γιατί να δουλεύεις; Το κονδύλι μισθοδοσίας του ΕΣΥ είναι ηδη μικρότερο κατά 570 εκ., και το 2015 προϋπολογίζεται να είναι άλλα 60 εκ. κάτω. Άρα το υπουργείο στοχεύει στις αποχωρήσεις και στη μη κάλυψη των κενών θέσεων. Σε συζήτηση επερώτησης στη Βουλή, στις 4/6, ο υπουργός υγείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στη νησιωτική και ορεινή Ελλάδα. Μπράβο υπουργάρα μου! Τώρα κατάλαβες ότι με τους μισθούς που δίνεις θα ενδιαφερθεί ο ... φούφουτας; Κι εσύ Δημητρούλα μου, άντε ψάξε για γιατρούς. Εσύ όντως ψάχνεις. Αυτοί θα έρθουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι προσλήψεις είναι χρονοβόρες,η κάλυψη από άλλη νοσοκομειακή - μονάδα πόσο θα συμφέρει κάποιον γιατρό να έρχεται από Αθήνα π.χ για να καλύψει ΚΑΠΟΙΕΣ βάρδιες. Οπότε άμεση λύση δεν υπάρχει.Αποτέλεσμα:κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου.Συγχαρητήρια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλύτερα να μιλάτε με έργα και όχι με ανακοινώσεις-απαντήσεις σε κάθε δημοσίευμα. Σε εμάς αυτή η προσπάθεια θα φαινόταν καλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή