Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ό,τι απέμεινε από το ΤΕΙ ....



 Το δημοφιλέστερο Τμήμα των Τ.Ε.Ι. Εμπορίας και Διαφήμισης φεύγει από την Άμφισσα για…Θήβα....! !


ΟΛΟΙ οι Φοιτητές που γέμισαν την Άμφισσα και τη περιοχή μας  ήρθαν στον τόπο μας επειδή το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης συγκέντρωνε τις περισσότερες προτιμήσεις.

Τώρα που το Τμήμα αυτό το πήραν από εδώ επειδή… "απορροφήθηκε" από τους δυναμικούς και ζόρικους Βοιωτούς , μεταφέρεται στη Θήβα που ασφαλώς η πόλη αυτή είναι σε καλύτερη μοίρα και δεν περίμενε ένα καλό Τμήμα ΤΕΙ για να σωθεί οικονομικά, όπως εμείς εδώ. 

 Κάτι ανάλογο έγινε και στην Ευρυτανία όπου όχι μόνο δεν έφυγε το ΤΕΙ από το Καρπενήσι αλλά πρόσθεσαν και άλλα Τμήματα.

 Είναι ολοκάθαρο πλέον. 
Όπου υπήρχε δυνατή πολιτική παρουσία βγήκαν κερδισμένοι.
ΕΔΩ  οι δικοί μας εκπρόσωποι,  οι αιρετοί μας,  άφησαν τα πράγματα στη τύχη τους γιατί φαίνεται, το είχαν ξεγράψει από τότε που ο Σύλλογος των Καθηγητών του Τμήματος πήρε απόφαση να φύγει το ΤΕΙ από την Άμφισσα. 
Αρκέσθηκαν μόνο σε μία προσφυγή γιατί θεώρησαν τη παραμονή του ΤΕΙ εδώ ως «χαμένη υπόθεση».

Και ιδού τα αποτελέσματα. 

ΔΕΝ αγωνίσθηκαν για να σωθεί το ΤΕΙ!!
Άφησαν και τον κόσμο απληροφόρητο. 
Καμία αντίδραση. 

  Αν πίστευαν, ιδιαίτερα ο κ. Δήμαρχος, που δεν αφήνει τίποτα πολιτικά ανεκμετάλλευτο, ότι η υπόθεση του ΤΕΙ παλεύεται, θα έδινε την εικόνα ότι κάτι κάνει… ώστε σε περίπτωση θετικής έκβασης να καρπωθεί αυτός τα όποια πολιτικά οφέλη…. Είναι όμως στάση εκπροσώπου αυτή; 
 Τα φόρτωσαν όλα στη Βουλευτή του νομού για να εισπράξει αυτή την αποτυχία...επειδή θεσμικά της αναλογούσε μεγαλύτερη ευθύνη.  Και ό,τι κατάφερε , το επέτυχε μόνη της  χωρίς βοήθεια. 

 Άλλο τώρα  αν με την ανακοίνωση την οποία δημοσίευσε προσπαθεί να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, την μεγάλη αποτυχία ως επιτυχία και εκθειάζει το νέο αντικείμενο σπουδών για τη Διοίκηση Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων  ότι συνδέεται…άρρηκτα με το αρχαιολογικό μνημείο των Δελφών…  ευχαριστώντας και τους λοιπούς αιρετούς για λόγους αβρότητος και όχι μόνο…

  Ο κ. Δήμαρχος  μη έχοντας καταλήξει ποια θέση θα κρατήσει, αμήχανος, αρκέσθηκε σε μία θλιβερή ανακοίνωση με πολλούς αστερίσκους και εκ των υστέρων προβληματισμούς για την υποβάθμιση του ΤΕΙ,   αφού τον προσπέρασαν οι δυσμενείς εξελίξεις για το κορυφαίο ζήτημα της περιοχής μας. 

  Το συμπέρασμα είναι ένα: 
Μας πήραν το καλύτερο και δημοφιλέστερο τμήμα Σπουδών. 
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ στη περιοχή μας, που θα βρεθεί πάλι με… δώδεκα φοιτητές… 
 και όπως δείχνουν τα πράγματα, σε δεύτερη φάση,  ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ !!...
ως …ασύμφορο…


7 σχόλια:

  1. Πέννυ, είσαι κι εσύ το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα "δημοσιογράφου" που μεγαλούργησε τα τελευταία τριάντα χρόνια. Χρησιμοποιείς τα μμε όχι για να παρέχεις πλξηροφορίες στο κοινό σου, αλλά για να κάνεις αντιπολίτευση σε αυτούς που δεν σου είναι αρεστοί. Δεν έχεις ΙΔΕΑ για το θέμα του ΤΕΙ, πριν λίγο καιρό άρχισες να ασχολείσαι, κάποια στιγμή έγραψες διθυράμβους για την κα Μανδρέκα ότι έσωσε το ΤΕΙ και τώρα ρίχνεις το ανάθεμα στο Δήμαρχο, ότι τελικά υποβαθμίστηκε το ΤΕΙ.
    όσο για το ότι"Αρκέσθηκαν μόνο σε μία προσφυγή γιατί θεώρησαν τη παραμονή του ΤΕΙ εδώ ως «χαμένη υπόθεση», μήπως έμαθες ποια ήταν η τύχη της προσφυγής; Ή εάν ηυπήρχε νομικά άλλη διέξοδος;
    Δεν ήσουν και δεν θα γίνεις ποτέ δημοσιογράφος, σύφμωνα με την πραγματική έννοια του όρου, αλλά θα είσαι αυτό το είδος εκβιαστή-λαοπλάνου που σκοπό έχει την άκσηση πολιτικής και όχι την ενημέρωση του κοινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλέ μου, πόσες φορές θα σου πω να αλλάξεις φακούς στα γυαλιά σου;
      Είναι ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το σάιτ ΑΜΦΙΣΣΑΟΛΑ και δεν αντιπροσωπεύει προσωπικές εκτιμήσεις.
      Μη τυφλώνεσαι από το μένος σου. Παραδειγματίσου από εμένα: η καρδιά μου δεν έχει τον παραμικρό αρνητισμό.

      Η κριτική καμιά φορά θυμώνει γιατί προσκρούει σε παντοειδή συμφέροντα.
      Αλλά ξέρεις ότι δεν μπορώ την σιωπή και τον συμβιβασμό. Ακόμη κι αν το πληρώνω, όπως πολύ σωστά αποκαλύπτεις, δεν μπορώ να γράφω πληρωμένους διθυράμβους.

      Άλλωστε, υπάρχουν οι αυλικοί για δαύτους...! Μην είναι κάμποσοι;;;...

      Ας υπάρχει και μια εξαίρεση! Τί σε πειράζει;

      Διαγραφή
    2. λαοπλανα μου εσυ!
      βλεπεις κι εσυ κι ολα τα κακα παιδια ενοχλησατε πολλους με τη σταση σας κατα τον καλλικρατη και μετα γιατι δεν ....κατσατε..να

      ας γευθουν τωρα ολα αυτα τα οποια καποιοι οπως κι εσυ προεβλεψαν και προειδοποιησαν....ορατοτης μηδεν,μελλον μαυρο σαν τα νερα στον Σκιτσα

      ητανε μα πολη που την ελεγαν Ιτεα...

      Διαγραφή
  2. Στο Καρπενήσι δε πάει κανένα άλλο Τμήμα. Ένα ήταν,ένα μένει!!! Και σε αυτό, τρεις κι ο ... κούκος είναι! 1...2 καθηγητές, ...10 φοιτητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΕΙ ΤΟ ΕΣΩΣΕ Η ΑΣΠΑΣΙΑ. ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΙΟΣΕΙ ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 4:04 μ.μ.
    ΟΤΑΝ το θέμα το δημοσίευσε το ΑΜΦΙΣΣΑΟΛΑ σου άρεσε....
    ΤΩΡΑ που το αναδημοσιεύει η Πέννυ, ενοχλείσαι και επιτίθεσαι, να μη πω πώς, στη Δημοσιογράφο.
    Είναι φανερό το πάθος σου εναντίον της, γιατι η Πέννυ έρχεται πρώτη με μεγάλη διαφορά απο όλους τους υπόλοιπους ψευτοδημοσιογράφους σε παρουσίαση τοπικών θεμάτων και σε κριτική ανεξαρτήτως προσώπων και κομμάτων.
    ΆΝ όλοι είχαν τις ίδιες ευαισθησίες δεν θα φθάναμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα όσο για το ΤΕΙ θα μας αποκαλυφθεί στο αβέβααιο μέλλον που μας έχουν επιφυλάξει οι τοπικοί και οι κυβερνητικοί Άρχοντες τι θα γίνει. Αλλά πρέπει και λίγο να λέμε και την αλήθεια ότι οι περισσότερες δημοσιέυσεις σας είναι στην ίδια γραμμή με τους ανταποκριτές-συνεργάτες σας ΑΜΦΙΣΣΕΙΣ. Δεν είναι κακό αλλά μην είμαστε και απόλυτοι!!!!! ότι όλα τα θέματα τα εξετάζουμε το ίδιο και δεν προβάλουμε επιλεκτικά και όχι ενημερωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή