Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Στέλιος Σχοινάς: η πλαστογραφία στις αξίες ξεπερνάει την κόκκινη γραμμή στα Τουμπανάρια....




                                      

                                          Επιστολή Στέλιου Σχοινά


   Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ΠΡΟΣ
Τα ΜΜΕ

 «Το γραφείο τύπου του κ. Δημάρχου Δελφών με σημερινή του απάντηση σε δημοσίευμα που έκανε η Δημοτική Παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο» με φέρνει πάλι στην δυσάρεστη θέση να πω δύο κουβέντες, που χαρακτηρίζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το αξίωμά του ο κ. Δήμαρχος για να συγκαλύψει ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ, παρανομίες  που αφορούν τον  αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

 Η μη ανάληψη των ευθυνών αυτών, πολύ σωστά επισημαίνουν οι Πολίτες στο Προσκήνιο, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην γενικότερη αντιμετώπιση του Δελφικού Τοπίου από το Υπουργείο Πολιτισμού, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους.

   Κάθε άλλο παρά αδικημένος είναι ο κ. Δήμαρχος Δελφών από την υπόθεση της παραβίασης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, με κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων τεράστιων διαστάσεων.

   Δυστυχώς αδικημένος είμαι εγώ και η οικογένειά μου που επί έξη συναπτά χρόνια διασύρομαι και όχι μόνον γιατί τόλμησα να αναφέρω τι λέει ο νόμος για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ως εντεταλμένος εκπρόσωπος Δημόσιου Φορέα.

  Ό,τι έχει αναφερθεί τα λέει νόμος,  και η πεισματική άρνηση ανάληψης των τεράστιων ευθυνών δεν νομιμοποιεί την εναντίον μου και εναντίον της οικογένειάς μου στοχευμένη και μελετημένη επίθεση εξόντωσης, έχοντας βρει εξιλαστήριο θύμα για την επικοινωνιακή αντιμετώπιση του προβλήματος».

                                                      ....................................................


   Κατηγορούμαστε ότι εκφράζουμε δική μας τεχνική άποψη ενώ αποκρύπτεται ευλαβικά το γεγονός ότι υπάρχουν πέντε τεχνικές εκθέσεις – έγγραφα των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που βεβαιώνουν ότι συντάχθηκε Τοπογραφικό Διάγραμμα το οποίο παραβιάζει το υπάρχον θεσμικό καθεστώς που διέπει τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

  Αλήθεια ποιος απλός Πολίτης θα είχε την δυνατότητα να ταλαιπωρεί επί έξη χρόνια Δικαιοσύνη και Δημόσιες Αρχές, με τέτοιας έκτασης γνωματεύσεις δημοσίων οργάνων;

   Εδώ υπάρχει και το εξής παράδοξο:  Υπάρχει αρχική έγγραφη ομολογία ότι ο ίδιος ΣΥΝΤΑΞΕ το Τοπογραφικό και στην συνέχεια μετά από τους ελέγχους του Υπουργείου «ανακαλύφθηκαν» ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ…

  Τελικά κύριε Δήμαρχε αν κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή σας, εν αγνοία σας, γιατί δεν υποβάλλατε μήνυση εναντίον τους;

   Πριν από ένα μήνα ο Υπουργός Πολιτισμού κύριος Κωνσταντίνος Τζαβάρας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, (Δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τοπικό τύπο),  το αναμφισβήτητο γεγονός του αναληθούς Τοπογραφικού που φέρει την υπογραφή, δείχνοντας το οικόπεδο πρώην δημάρχου εκτός αρχαιολογικού χώρου, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ με αυτό τον τρόπο ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ.

   Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει την κρίση να αντιληφθεί ποιος ωφελήθηκε και ποιους ωφέλησε από αυτή την υπόθεση.
Ως εκ τούτου ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποιος παίζει το βρόμικο παιχνίδι και ποιος όχι.


    Επισυνάπτω, το site  της Βουλής των Ελλήνων με όλα τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείων Πολιτισμού, Δικαιοσύνης, της Υπηρεσίας Τοπογραφήσεων- φωτογραμμετρίας  και Κτηματολογίου του Υπουργείου Πολιτισμού και αρκετά έγγραφα των Δημόσιων Αρχών, σαν αδιάψευστους μάρτυρές μου.

  ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΦΡΥΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.

 Δεν φτάσαμε τυχαία στο σημερινό σημείο ντροπής σαν χώρα.


   Όταν άτομα που φέρουν αξιώματα υπηρετούν τους σκοπούς που περιγράφουν τα πορίσματα των Δημόσιων Υπηρεσιών και αντί να ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ στο κοινό αίσθημα επιτίθενται, αδικούν και απειλούν φορείς, οικογένειες, μέσα ενημέρωσης και πρόσωπα, τότε η πλαστογραφία στις ανθρώπινες και πολιτειακές αξίες ξεφεύγει από την κόκκινη γραμμή ενός αρχαιολογικού χώρου...

Site της Βουλής των Ελλήνων και συνημμένα απαντήσεις Υπουργείων:

Ιτέα 19 Φεβρουαρίου 2013
Με εκτίμηση

Στέλιος Σχοινάς


3 σχόλια:

  1. Πότε επιτέλους θα ανοίξει αυτός ο φάκελος να πάει ο κύριος αυτός εκεί που πρέπει ... Με την διοίκηση που άσκησε τόσα χρόνια διέλυσε όλο τον Νομό ..αλλά βέβαια εδώ φταίνε και οι πολίτες που τον ψήφιζαν ..οι οποίοι αγνοώντας το γενικότερο συμφέρον ..ενδιαφερόμενοι μόνον για ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ τους ενδυνάμωσαν το πελατεικό σύστημα εξουσίας του Δημάρχου με αποτέλεσμα την καταστροφή της τοπικής κοινωνιας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΣΧΟΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ. . ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ .ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ..........ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO ....PRESS ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή