Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το Δημοτικό Ωδείο Ιτέας;;;...



  
    Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι από πλευράς  Δημοτικών  Συμβούλων ετοιμάζονται καταγγελίες σε βάρος του Δήμου Δελφών για το Δημοτικό Ωδείο της Ιτέας. 

  Συγκεκριμένα οι καταγγελίες εικάζεται ότι απευθύνονται στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αφορούν ένα  ακανθώδες ζήτημα: 

 Αυτή την στιγμή οι γονείς πληρώνουν 50 60 και 8ο ευρώ αντιστοίχως το μήνα καταβάλλοντας τα δίδακτρα και πληρώνοντας τους καθηγητές του Ωδείου ΟΙ ΙΔΙΟΙ. 

  Όμως, καταργώντας τον Δημοτικό Οργανισμό και κάνοντάς τον ΜΟΝΟ  Ναυτικού Μουσείου Γαλαξειδίου,  το Δημοτικό Ωδείο Ιτέας το έχουν κλείσει όπως και της Άμφισσας, από όπου τα παιδιά έρχονται στην Ιτέα και ζητούν να εγγραφούν προκειμένου να μην σταματήσουν τις σπουδές τους... και οι "συστάσεις" της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν οι εγγραφές και να ισχύσουν οι σπουδές από ... τού χρόνου, ίσως!!!... 



    Το πρώτο εξάμηνο η δημοτική αρχή κατά τα ειωθότα δεν ...έδωσε σημεία ζωής με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν πλέον να κατοχυρώσουν τις σπουδές τους γι αυτό. 
  Τώρα χάνεται και το δεύτερο εξάμηνο των σπουδών που όμως ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ενώ παράλληλα τους ανακοινώθηκε ότι πρέπει να φύγουν από το Ωδείο  για να μετατραπεί το κτήριο του παλιού δημαρχείου όπου στεγάζονται σε ...λαογραφικό Μουσείο! Το  γιατί δεν μπορεί να οργανωθεί  από την αρχή το Μουσείο στο νεονακαινισθέν Μερκούρειο κληροδότημα, προφανώς θα το γνωρίζουν οι μελετητές...

  Οι  150 σχεδόν σπουδαστές που συγκεντρώνονται δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ή να πάρουν πτυχία, οι γονείς όμως πληρώνουν και πληρώνουν απ' ευθείας και τους καθηγητές (αφού για ένα μεγάλο διάστημα τα χρήματα των γονέων είχαν χαθεί κάπου στις υπηρεσίες του δήμου και υπήρξαν κινητοποιήσεις και ...φανουρόπιτες ώσπου να εντοπιστούν).

 Οι γονείς λοιπόν, πληρώνουν. Κάποιοι μάλιστα με παραστατικά/αποδείξεις του δήμου. Τίνος ωδείου τα δίδακτρα πληρώνουν; Δημοτικό Ωδείο δεν υπάρχει! Και δεν υπάρχει μετά από μια πολύ μακρά καθυστέρηση εξεύρεσης των καταβληθέντων χρημάτων των γονέων...

    Οι πληροφορίες μας λοιπόν λένε ότι οι εν λόγω Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι αποφασισμένοι,  εκτός από εξαγριωμένοι με την εκμετάλλευση και την ταλαιπωρία των γονέων και των παιδιών, και πρόκειται να κινηθούν και θεσμικά για το θέμα. 
  Το οποίο άλλωστε έχει αφήσει καταγεγραμμένα αναπάντητα ερωτήματα στο πρόσφατο παρελθόν για τα καταβληθέντα και προσωρινώς..."απωλεσθέντα",  χρήματα των γονέων. 

Μην το ξεχνάμε...





5 σχόλια:

  1. να σας πω μια ιστορια κα πενυ?
    λοιπον...
    ..ητανε παλια μια πολη που την ελεγαν Ιτεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!
    Θα τον δούμε τον παρελθόντα χρόνο...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΨΩΝΑΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑΧΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΠΛΗΡΩΝΕ ΙΤΙΩΤΗ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τόσο ψωνάρες ώστε να ευννοηθει το ιδωτικο ωδειο???? το οποίο δίνει πτυχία!!!!!!! είναι πολλά τα λεφτά φίλε τι πληρώνει ο ιτιώτης στο ωδείο???? βαλτός είσαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχετε κάνει θεματάρα!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αμάν πια, ενημερωθείτε λίγο καλύτερα. Η γνώση της μουσικής αγαπητοί μου δεν είναι για τις ψωνάρες είναι για την καλλιέργεια της ψυχής, είναι για τον εκλεπτισμό των συναισθημάτων, τον ευγενή χαρακτήρα. Τα ΛΕΦΤΑ είναι σημαντικά δε λέω αλλά αν γίνουμε όλοι κανίβαλοι θα είναι καλύτερα? Φταίει ο ένας και φταίει ο άλλος!
    Όλοι κάπως φταίμε για τις επιλογές μας.
    Τουλάχιστον η ιδιωτική σχολή στέλνει μαθητολόγια στην ώρα της και ναι δίνει και πτυχία και φυσικά δεν επιδοτείται από πουθενά. Αυτός ο μύθος για τα δίδακτρα στα ιδιωτικά, έχετε πάει αλλού? Το τζάμπα και τα σκυλιά το τρώνε.....και αυτοί οι καθηγητές στο δημοτικό ωδείο πληρώνονταν καλά οι άνθρωποι για τις πολύχρονες σπουδές τους?? Ακου 30 ευρώ το παιδί αλλά τόσο ξέρετε.... πηγαίνετε και λίγο παραέξω από το μοσχοσαλονάκο και την ιτιούλα..........
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ μη σκορπάτε παντού τον πανικό χωρίς λόγο ανοίξτε τα αυτιά και τα μάτια σας.
    Σε όλη την χώρα έκλεισαν τα Δημοτικά Ωδεία από λανθασμένες κινήσεις των εκάστοτε.
    ΟΛΕΣ οι ιδιωτικές σχολές και ΟΛΑ τα ιδιωτικά ωδεία σε όλη την Ελλάδα έχουν βάλει το χεράκι τους???
    Τόσο κακοπροαίρετοι και τόσο καχύποπτοι πια!! Ας πάρουμε ο καθένας την ευθύνη του και ας μην ψάχνουμε να την ρίχνουμε αλλού μεγαλώνουμε και παιδιά αν μη τι άλλο!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή