Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ο Παπαϊωάννου περιμένει και κάνει σχέδια στην Αιτωλοακαρνανία…

Τι αποκαλύπτει ο υποψήφιος αγοραστής του Παναιτωλικού




Την ώρα που ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας δρομολογεί τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. καθώς και όλα όσα πρέπει να γίνουν για να μη χάσει πολύτιμο χρόνο η ομάδα (καταδεικνύοντας παράλληλα ότι σκοπεύει να παραμείνει στο τιμόνι της ΠΑΕ), ο υποψήφιος αγοραστής Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναμένει την απάντηση του και κάνει μάλιστα σχέδια για το μέλλον.Μετά τις συζητήσεις που είχαν κατ ιδίαν στο Αγρίνιο, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Φώτης Κωστούλας με τον 43χρονο επιχειρηματία από τη  Φωκίδα και το έμπρακτο ενδιαφέρον του τελευταίου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου  μίλησε στην εφημερίδα «Γεγονός» και ξεκαθάρισε πολλά πράγματα όσον αφορά στο ενδιαφέρον του για τον Παναιτωλικό.
«Οι συζητήσεις έχουν παγώσει καθώς ο κ. Κωστούλας μου ζήτησε δέκα μέρες να το σκεφτεί» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Παπαϊωάννου ο οποίος και θεώρησε λογική αυτή την πίστωση χρόνου που του ζήτησε ο νυν ισχυρός άντρας του Παναιτωλικού.
Στη συνέχεια όμως ξεκαθάρισε ότι έχει επέλθει ήδη συμφωνία στον οικονομικό τομέα και στην περίπτωση που ο Παναιτωλικός θα αγωνίζεται στη Football League αλλά και στην περίπτωση που η αγρινιώτικη ομάδα παραμείνει τελικά στα μεγάλα σαλόνια.
 «Υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό» ήταν τα λόγια του επίδοξου αγοραστή ο οποίος και τόνισε ότι πλέον περιμένει το επόμενο βήμα από τον κ. Κωστούλα για να ενεργοποιηθεί η κατ’ αρχήν συμφωνία τους ενώ τόνισε επίσης ότι έχουν δοθεί και κάποιες εκατέρωθεν εγγυήσεις μεταξύ των δύο αντρών χωρίς να ξεκαθαρίσει περισσότερα διευκρινίζοντάς μας πάντως ότι στη μεταξύ τους συμφωνία εμπεριέχεται και το ποσό των 475.000 ευρώ που απαιτείται για τη μεταβίβαση των μετοχών με τα χρήματα να πηγαίνουν σε τρίτους και όχι στον πωλητή.
Ο ίδιος πάντως δήλωσε πανέτοιμος να αναλάβει την ομάδα καθώς ήδη έχει αρχίσει το σχεδιασμό της θεωρώντας ότι δε θα στραβώσει κάτι και θα υπάρξει αίσιο τέλος στις συζητήσεις με τον κ. Κωστούλα.
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παπαϊωάννου στην κουβέντα που είχαμε, έχει ήδη έρθει σε επαφές με κάποιους προπονητές καθώς από τώρα σκέφτεται το σχεδιασμό της νέας χρονιάς μιας και «δε θέλω να φτάσουμε στις τελευταίες ημέρες και να ψάχνουμε ακόμη για προπονητή» όπως χαρακτηριστικά μας είπε ενώ όταν τον ρωτήσαμε για τους στόχους που θα έχει η ομάδα σε περίπτωση που εκείνος τελικά αναλάβει (και με δεδομένο ότι ο Παναιτωλικός θα αγωνίζεται τελικά στη Football League), ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως στόχος θα είναι μόνο το πρωτάθλημα χωρίς όμως αλόγιστη σπατάλη χρημάτων σε ένα μπάτζετ πάντως που σύμφωνα με τα λεγόμενά του μπορεί να φτάσει περίπου στο ένα εκατομμύριο  ευρώ…

Όσον αφορά στο αν έγινε κουβέντα για τις εγκαταστάσεις του Εμιλέον και το προπονητικό κέντρο ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι ζήτησε από τον κ. Κωστούλα την ενοικίαση των εγκαταστάσεων για τις προπονήσεις της ομάδας χωρίς πάντως να μπουν σε οικονομικές λεπτομέρειες και -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- στη συνέχεια «αν ο κ. Κωστούλας θέλει, ανατρέπει όλη την κουβέντα ζητώντας ένα υπέρογκο ποσό για το Εμιλέον…».
Τέλος για τις εκτιμήσεις του για το κατά πόσο θα ευοδωθεί το επιδιωκόμενο ντιλ φάνηκε αρκετά αισιόδοξος λέγοντας πως κατά 70 με 80% η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί.
Το επόμενο βήμα που απαιτείται να γίνει για να τελεσφορήσει η συμφωνία των δύο πλευρών είναι ο έλεγχος των βιβλίων της ΠΑΕ από τους λογιστές του κ. Παπαϊωάννου σε μια «τυπική διαδικασία» όπως ο ίδιος επισήμανε καθώς «ο Παναιτωλικός είναι μια καθαρή ομάδα» και ο πρόεδρός του «ένας σοβαρός και φερέγγυος επιχειρηματίας και άνθρωπος».
Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου