Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Προσοχη στον ηλιο: είναι επικίνδυνος...


Πληθαίνουν τα προβλήματα και αυξάνει ο κίνδυνος από την έκθεση στον ήλιο κάθε φορά που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και όλοι αποζητούν την δροσιά της θάλασσας. 
Τα τελευταία χρόνια οι δερματολόγοι συστήνουν προσοχή από την αύξηση των κρουσμάτων με προβλήματα και συστήνουν ΠΡΟΛΗΨΗ πριν την θεραπεία.

   

Η μαυρισμένη επιδερμίδα μπορεί να θεωρείται όμορφη και οι γυναίκες να επιδιώκουν να μαυρίσουν ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα, ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουν, ο ήλιος κρύβει παγίδες και μπορεί να φανεί εξαιρετικά επικίνδυνος. 

Σημαντικό είναι η ηλιοθεραπεία να γίνεται σταδιακά. Η ιδέα να κάτσουμε κάτω από τον ήλιο στις αρχές του καλοκαιριού για το ίδιο χρονικό διάστημα όσο θα κάτσουμε και στα τέλη του Αυγούστου δεν είναι και τόσο συνετή ιδέα.

Πώς μπορούμε λοιπόν, να συνδυάσουμε το επιθυμητό μαύρισμα αλλά και ταυτόχρονα να μη θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;

Αρχικά, τον πρώτο «λόγο» έχει το αντηλιακό. Ο δείκτης προστασίας SPF πρέπει να κυμαίνεται τους χειμερινούς μήνες από 15 έως 30 ενώ το καλοκαίρι να φτάνεις τους 50. Επίσης, πρέπει να βάζουμε ανά περίπου δύο ώρες ώστε να εξασφαλίζουμε τη δράση του για όσο διάστημα εκθέτουμε το δέρμα μας στις ηλιακές ακτίνες.

Δεν ξεχνάμε τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης του δέρματος τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Το πρώτο επιτυγχάνεται με τη χρήση σκευασμάτων, το δεύτερο με την αυξημένη κατανάλωση νερού.

Φυσικά, οι άνθρωποι με πιο ευαίσθητο και ανοιχτόχρωμα δέρμα πρέπει να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή... προφυλαχθείτε όσο μπορείτε. Μην περιμένετε να εμφανιστεί πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου