Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Φωκίδα ψήφισε....

  *  11 μονάδες πάνω η Ν.Δ. - ευγενική προσφορά του Δήμου Δωρίδας
  *  Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε Δεσφίνα και Ιτέα
  *  Τέταρτο κόμμα η Χρυσή  Αυγή στην Ιτέα που έφερε τα πάνω κάτω!
  *  Την μεγαλύτερη απώλεια πανελλαδικά καταγράφουν στην Φωκίδα οι Ανεξάρτητοι 
  *  Ίδια ποσοστά ΠΑΣΟΚ και Χρυσής Αυγής στην Δεσφίνα! 

Σε μια Ελλάδα που ξυπνάει γι' άλλη μια μέρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση και παρακολουθεί με αγωνία την μοίρα της στα χέρια των τροϊκανών, διαμορφώνεται ώρα με την ώρα το σκηνικό του αύριο...
  Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε κανένα και δεν έδωσε αυτοδυναμία. Έδωσε όμως την δυνατότητα στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσουν και να συναποφασίσουν για τα επόμενα
 δυσβάστακτα μέτρα του ΔΝΤ με συντεταγμένες όλες τις αριστερές δυνάμεις απέναντί τους. Αν και είναι νωρίς ακόμη για ήρωες. Τα επόμενα  24ωρα  θα το αποδείξουν...

 Σχεδόν 11 μονάδες σε σχέση με τα ποσοστά του Μαίου αλλά και σε σχέση με το δεύτερο κόμμα κερδίζει η Ν.Δ. στην Φωκίδα, διατηρώντας την έδρα.
Κερδισμένη η βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα. η οποία επιβεβαίωσε τα όσα μας είχε πει σε ραδιοφωνική μας εκπομπή πως ήρθε για να μείνει!


Σύμφωνα με τα στοιχεία, ιδιαίτερα ενισχυμένη είναι η Ν.Δ. στον Δήμο Δωρίδας που της εκτόξευσε τα ποσοστά σε νούμερα παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων κι εποχών...41,65% στην έδρα του Δήμου, το Λιδωρίκι! 
 Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η δεύτερη θέση στην Δεσφίνα 27,24% με δυσθεώρητα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση 31, 10% καθώς και στην Ιτέα όπου όλη η δύναμη του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα. 


Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, ηττημένο κατά κράτος, έπεσε ακόμη πιο χαμηλά στο Νομό από την κάλπη της 6ης Μαίου. Μόνο σε ένα δήμο της Δωρίδας αύξησε το ποσοστό του κατά λίγες ψήφους!  Υπό τις ειδικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να πει κανείς ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αναμενόμενο; Άλλωστε ήταν κοινό μυστικό ότι καταβλήθηκε ύστατη προσπάθεια να στηριχθεί η Ν.Δ. από μερίδα του ΠΑΣΟΚ  επειδή ήταν  η μοναδική ευκαιρία να κρατηθεί στην κυβέρνηση ο Β. Βενιζέλος...όπερ και εγένετο.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν πρώτευσε όπως ανέμεναν πολλοί, εισέπραξε διπλάσιο και περισσότερο ποσοστό που τον καθιέρωσε ως  δεύτερο μεγάλο κόμμα πανελλαδικά αλλά και στην μονοεδρική Φωκίδα.
 Φαντάζομαι ότι η ανακούφιση  ήταν μεγάλη γιατί απαιτείται χρόνος για να χωνέψεις την δυνατότητα της πρωτιάς και να την αντιμετωπίσεις...ήδη ο Τσίπρας μίλησε για αντιπολίτευση.

 Εκεί που τα πράγματα εξελίχθηκαν χιτσκοκικά  ήταν στον χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μάλιστα σε συνδυασμό με την Χρυσή Αυγή.

  Αν παραβλέψουμε την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και την συρρίκνωσή του σε μικρό κόμμα,  το κόμμα του Πάνου Καμμένου συγκαταλέγεται στους χαμένους των εκλογών μαζί με το ΚΚΕ και τα μικρά κόμματα. Σε επίπεδο Νομού (και κυρίως στο Γαλαξείδι όπου έπεσε θεαματικά κατά 10 ολόκληρες μονάδες) παρουσίασε την μεγαλύτερη πτώση  σε όλη την επικράτεια: - 5,19%!  Στην Ιτέα μάλιστα, όπου εδράζεται και ο κομματικός πυρήνας, η Χρυσή Αυγή πέρασε μπροστά σε ποσοστά με 7,59% έναντι 6,64%! Στην Δεσφίνα ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή ισοψηφούν με 6.94%...Εκ των ουκ άνευ του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μάχη του Π. Καμένου με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου  και σε πανελλαδικό επίπεδο μέχρι την τελευταία στιγμή. Επαληθεύεται ο δημοσιογράφος Σπύρος Τρίψας  που μας είχε πει ότι οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων προέρχονται από τη Ν.Δ. κι εκεί θα επιστρέψουν.

 Το ΚΚΕ δεν μπόρεσε να διατηρήσει ούτε τα μισά ποσοστά του. Είναι πάντως αυτονόητο ότι η Κουμουνδούρου θα  ξεκινήσει  άμεσα αγώνα για την συνένωση του αριστερού χώρου, δίχως προσκόμματα αυτή τη φορά...
Ενισχυμένη προκύπτει και η ΔΗΜΑΡ στην περιοχή ενώ τα μικρά κόμματα αφανίζονται...

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ





ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ


======================================================








Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Δ.Ε. ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ

Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ



Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ


Δ.Ε. ΔΕΣΦΙΝΑΣ



Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ


Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΕΩΝ

Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ



==============================================================


ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ











Δ.Ε. ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ


Δ.Ε. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου