Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Δημόσια Επιστολή Μαντούβαλου στον Κωστοπαναγιώτου: συγκαλέστε τάχιστα σύσκεψη όλων των θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του Νομού μας... για τους ΡΟΜΑ και το ΤΕΙ...!

 Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

 Προς:

 κ. ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ηλία
      Βουλευτή Φωκίδας 


     Με την παρούσα επιστολή μου, επιθυμώ να σας ζητήσω με πρωτοβουλία σας να συγκαλέσετε τάχιστα σύσκεψη όλων των θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του Νομού μας, σε μία άτυπη αλλά ουσιαστική Συνέλευση στην Άμφισσα ή όπου αλλού κρίνετε για άμεσα και ζωτικής φύσεως και επίλυσης θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους κατοίκους του Δήμου Δελφών.


    Η αδιανόητη κατάργηση του ΤΕΙ Αμφίσσης που αδικεί και απογυμνώνει την Φωκίδα σε επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

       Οι επιβεβλημένες ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας του οικισμού των ΡΟΜΑ στο χώρο ακριβώς που νόμιμα έχει προβλεφθεί, όχι μόνο με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

   Η απρόσεκτη προσπάθεια του κ. Δημάρχου Δελφών για άτακτη εγκατάσταση εκατοντάδων πολιτών Ρομά στον ήδη καθορισμένο αλλά ξεπερασμένο λόγω αλλαγής συνθηκών και καταστροφών χώρο, με ταυτόχρονη διάθεση τριών εκατομμυρίων ευρώ κοινοτικών κονδυλίων (3.000.000€) χωρίς να έχουν λυθεί τα σοβαρά προβλήματα εγκατάστασης, εργασίας, ασφαλείας της ήδη υπάρχουσας κοινότητας και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κοινωνική συναίνεση.

 Κύριε ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ,

  Σας εκτιμώ ως προσωπικότητα και ως επιστήμονα.

 Σας μάχομαι ευπρεπώς ως κομματικό μου αντίπαλο.

 Είναι όμως η ώρα της γόνιμης και τίμιας πολιτικής κοινής προσπάθειας, της σύνθεσης, του διαλόγου και των έργων.

  Είναι η στιγμή που οι πολίτες της Φωκίδος περιμένουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

 Κύριε ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ,

  Μόνο θετικά αποτελέσματα και ουσία θα έχει αυτή σας η πρωτοβουλία για την Φωκίδα και το Δήμο Δελφών.


      Με εκτίμηση
                               Πέτρος Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
     Δικηγόρος











7 σχόλια:

  1. Μα..., για το ΤΕΙ δεν ευθύνονται ούτε ο βουλευτής, ούτε ο υπουργός. Δεν υπήρξε κανένα Ίδρυμα που να θέλει να ιδρύσει πανεπιστημιακό τμήμα στην Άμφισσα! Μα κανένα! Ούτε το Παν. Θεσσαλίας, ούτε το ΕΚΠΑ, ούτε το Γεωπονικό, ούτε το Δυτ. Αττικής, ούτε η Πάτρας... Και οι πρυτανικές τους αρχές ΔΕΝ είναι Συριζαίοι, οι άνθρωποι... ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω ως τι μιλάει ο συγκεκριμένος δικηγόρος. Ούτε από τη Φωκίδα είναι, ούτε η κοινωνία μας τον έβαλε εκπρόσωπό του, ούτε πρόκειται να είναι υποψήφιος οποιουδήποτε κόμματος σε εκλογές. Σχετικά με το ΤΕΙ είναι τρελό να "επιβάλλει" η τοπική κοινωνία, η κάθε κοινωνία, τη λειτουργία πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Όμως αφού αυτό γίνεται και γινόταν στην πρωτόγονη χώρα μας έπρεπε οι πολιτικοί εκπρόσωποι του νομού να έχουν κάνει τις κατάλληλες παρασκηνιακές κινήσεις ώστε να αποφευχθεί το αναμενόμενο. Αλλά με ποιο κύρος, ικανότητα και γνώσεις; Οι τοπικοί μας ταγοί είναι κάτω του μετρίου όλοι τους. Είναι δε χειρότεροι αυτοί πού εμφανίζονται ως σωτήρες και μας βομβαρδίζουν με γελοίες ανακοινώσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, και "υπερσύγχρονο" δεν το λες. Άμα βρέξει, μπαζει νερά ο πρώτος όροφος. Το μεγάλο τους αμφιθέατρο ήδη δεν χρησιμοποιείται λόγω των ζημιών που έπαθε από τα νερά. Παραμένει κλειστό. Αφού και τις ορκωμοσίες αλλού τις κάνουνε.

      Διαγραφή
  4. Η αδυναμία θέλει συμπαράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΕΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΕΙ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΕ?ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή