Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Οι Φίλοι της Μουσικής, η Οικογένεια Λιβανού και το ΕΠΚΕΔ διοργανώνουν ART CAMPUS με λυρικές τραγουδίστριες: Η Αριάδνη στους Δελφούς 16 με 22 Ιουλίου...


  Αποτέλεσμα εικόνας για Η Αριάδνη στους Δελφούς λυρικες τραγουδιστριες



   Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, εξακολουθώντας να παρέχει τη στήριξή του στη μουσική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων Ελλήνων μουσικών με την καθοδήγηση καταξιωμένων καλλιτεχνών - παιδαγωγών, διοργανώνει φέτος ένα ακόμη ART CAMPUS με τίτλο «Η Αριάδνη στους Δελφούς» στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (ΕΠΚεΔ) την εβδομάδα 16 με 22 Ιουλίου 2018.
     
Στο φετινό Art Campus συμμετέχουν νέες ταλαντούχες λυρικές τραγουδίστριες από όλη την Ελλάδα οι οποίες επελέγησαν κατόπιν ακρόασης. Το θέμα του πρωτότυπου εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ένα δραματοποιημένο μουσικό εργαστήρι που βασίζεται στο μαδριγάλι του Κλάουντιο Μοντεβέρντι «Ο Θρήνος της Αριάδνης» το οποίο ο μεγάλος αυτός συνθέτης της Αναγέννησης εμπνεύστηκε από τον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο του Θησέα και της Αριάδνης

 Στο ειδικά σχεδιασμένο επταήμερο εργαστήριο «Η Αριάδνη στους Δελφούς» οι νέες λυρικές τραγουδίστριες θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την θεατρική πλευρά ενός μουσικού δράματος, να εξοικειωθούν με τα βασικότερα στάδια προετοιμασίας μιας σκηνικής παραγωγής, εστιάζοντας εξ ίσου τόσο στο μουσικό όσο και στο υποκριτικό μέρος και θα έχουν την δυνατότητα με δραματουργικά, σκηνογραφικά και υποκριτικά εργαλεία να εξασκηθούν με διάφορες πρακτικές μεθόδους προκειμένου να κατανοήσουν και να εκτελέσουν μια σκηνοθετική προσέγγιση, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες σκηνικές ερμηνείες.

Το εργαστήριο θα κορυφωθεί με την  παρουσίαση του έργου στο Αμφιθέατρο «Κ.Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολτιστικού Κέντρου Δελφών, την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου.




Πληροφορίες για την παράσταση

Η Αριάδνη στους Δελφούς

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Κυριακή 22 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ

Μουσική: Κλάουντιο Μοντεβέρντι (1567 - 1643): “Ο Θρήνος της Αριάδνης"
μαδριγάλι σε τέσσερα μέρη για 5 φωνές, VI βιβλίο μαδριγαλιών, SV 107
Λιμπρέτο-στίχοι: Οττάβιο Ρινουτσίνι (1562-1621)


Διδασκαλία, σκηνοθετική & σκηνογραφική επιμέλεια: Πάρις Μέξης
Μουσική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Φωνητική προετοιμασία: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης


Τραγουδούν: Δέσποινα Ανδρανιώτη, Στέλλα Βουτουφιανάκη,
Φωτεινή Καψετάκη, Μαρία Κονταξάκη, Παναγιώτα Κοντού, Μαρία Κοσοβίτσα, Μαριάννα Κουκουτσάκη, Αννα Μαθιουδάκη, Μαριάννα Μεσσαλά,
Μυρσίνη Μορέλλι, Σοφία Πουλοπούλου, Μαργαρίτα Σέμση, Αθηνά Σμερδή, Μαρκέλλα Τσαντλογιάννη, Χριστίνα Χρήστου

Κοντίνουο: Νίκος Λαάρης, Δημήτρης Μπουζάνης

Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: 22650 82731-2

--------------------------------

Το Art Campus  πραγματοποιείται
με την ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γ.Π.Λιβανού
και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Καλλιτεχνική εποπτεία:'Εφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου
Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
και Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΣΦΜ

Διεύθυνση - Οργάνωση παραγωγής: Όλγα Καλογρηάδου


Επικοινωνία: artcampusgr@gmail.com
Τηλ. 210-9849 563, 6974 108164





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ


Πάρις Μέξης - Διδασκαλία, σκηνοθετική & σκηνογραφική επιμέλεια

Ο Πάρις Μέξης είναι σκηνοθέτης, σκηνογράφος και creative director και εργάζεται στην όπερα, το θέατρο, το χορό, την τηλεόραση, το κινηματογράφο και την επικοινωνία στην Ελλάδα και διεθνώς. Παράλληλα σχεδιάζει εκθέσεις και corporate events και εργάζεται ως καλλιτεχνικός συνεργάτης στην ομάδα σχεδιασμού επικοινωνίας Beetroot Communication Design Agency. Είναι συχνός ομιλητής και παραδίδει διαλέξεις και σεμινάρια και διευθύνει εργαστήρια πάνω στα αντικείμενά του σε κολλέγια και πανεπιστήμια στην Ελλάδα και διεθνώς. Διδάσκει σε σταθερή βάση στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας στο ιδιωτικό σχολείο CGS και στο φεστιβάλ Mind the Fact.

Είναι πρόεδρος της Εταιρίας Σκηνογράφων και Ενδυματολόγων Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος και μέλος της εταιρείας διαπολιτισμικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης POLYPHONICA, που απευθύνεται σε παιδιά που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για το Χορό και μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Σκηνογράφων και Τεχνικών (OISTAT).

Ο Πάρις Μέξης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία στο Λονδίνο, στο Central Saint Martins College of Art and Design (MA Scenography, BA Theatre: Design for Performance) και στην Πράγα, στο Divadelni fakulta Akademie Muzickych Umeni [DAMU] (Opera Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμηση στον ΑΚΤΟ και στο Middlesex University (BA Interior Design, Έπαινος Άριστης Επίδοσης το 1998 και το 1999) και μουσική στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο.


Δημήτρης Μπουζάνης - Μουσική διδασκαλία

Ο Δημήτρης Μπουζάνης σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο.

Σπούδασε διεύθυνση χορωδίας και μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα στην Ουγγαρία.

Διετέλεσε λέκτορας μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Το 1992 συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ όπου το 1996 αποφοίτησε με δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας.

Το 1993 ανέλαβε βοηθός μαέστρου της Bach choir του Μονάχου και το 1996 διευθυντής της ars musica choir - Μόναχο. To 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Händel Ring στην τελετή λήξης του Bach Festival στο Schwerin για την πρώτη εκτέλεση της Missa Brevis του Janos Vaida με τη χορωδία ars musica Chor.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες ως διευθυντής χορωδίας και ορχήστρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Ελλάδα ήταν διευθυντής της χορωδίας της ΕΡΤ μέχρι το 2013. Από το 2012 διευθύνει την μικτή χορωδία ΟΤΕ Αθηνών την οποία εισήγαγε δυναμικά στο χώρο της καινοτομίας, ερμηνεύοντας σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών πολλά από αυτά σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα.


Τάσης Χριστογιαννόπουλος - Φωνητική προετοιμασία

Ο Tάσης Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε πιάνο και τραγούδι.

Από το 1989 πρωταγωνιστεί στη Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ παράλληλα εμφανίζεται και σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού όπως Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερσαλλίες, Μαδρίτη, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Βουδαπέστη, Λονδίνο, Φλωρεντία, Τορίνο, Γενεύη, Γκλάϊντμπορν κ.α. ερμηνεύοντας Κουρέα της Σεβίλλης, Μάκβεθ, Ντον Τζοβάννι, Ντον Κάρλο, Τραβιάτα, Μαγικό Αυλό, Ευγένιο Ονιέγκιν, Φάουστ, Άμλετ, Μπάλλο ιν μάσκερα, Φάλσταφ, Τροβατόρε κ.α. και δίνοντας συναυλίες.

'Έχει ηχογραφήσει τις όπερες : Ταμερλάνος, Ιούλιος Καίσαρ (Χαίντελ), Ανδρομάχη, Το καραβάνι του Καϊρου (Γκρετρύ), Θησέας (Γκοσέκ), Δαναϊδες (Σαλιέρι), Τα μυστήρια της Ίσιδος (Λέκνιτς- Μότσαρτ), Φάλσταφ (Βέρντι) και τραγούδια των Φ. Νταβίντ, Μ. Γκοντάρ, Ε. Λαλό, Κ. Σεν- Σανς, Σ. Γκουνό κ.α.

Παράλληλα συνεργάζεται με Ελληνες συνθέτες και έχει ηχογραφήσει μεταξύ άλλων, έργα των Μάνου Χατζιδάκι :Αμοργός, Μίκη Θεοδωράκη : Αντιγόνη, Άξιον εστί Νίκου Μαμαγκάκη :Εαρινή Συμφωνία, Ερωτόκριτος, Ερωφίλη, Οδύσσεια, Μπολιβάρ, Παπαδιαμάντης, Ασκητική, Καβάφης, Όπερα των σκιών, Σαπφώ κ.α. Γιώργου Κουρουπού : Το Μονόγραμμα, Ηλία Ανδριόπουλου : Ωδαί, Μια Μουσική Διαδρομή, Θάνου Μικρούτσικου :Η επιστροφή της Ελένης, Γιάννη Μαρκόπουλου : Ερωτόκριτος και Αρετή. Ο Ταχύτατος κος Λούης, Νίκου Ξυδάκη : Rue Lepsius, και συμπράττει με τραγουδιστές όπως οι Μαρία Φαραντούρη, Σαβίνα Γιαννάτου, Έλλη Πασπαλά, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Μπάσης, Κώστας Μακεδόνας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α..

Επίσης γράφει μουσική ο ίδιος. Έργα του: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός πρίγκηπας, χοροί για πιάνο, προσευχή για δυο φωνές, μικρός κύκλος τραγουδιών, τα μπαλέττα On the road και Labyrinth, Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, Παραμυθοϊστορίες, κύκλοι τραγουδιών για ορχήστρα και φωνή “e.e.cummings” και για πιάνο και φωνή “Thomas Moore”, Κλυταιμνήστρα, παίζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου