Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Παγίδα φωτιάς στον υποσταθμό Σερνικακίου... ποιος ο σχεδιασμός για πυροπροστασία στον Δελφικό Ελαιώνα...;;τί έγιναν οι 5 κινητές δεξαμενές νερού των Δελφών που υπήρχαν για ευκίνητη πυρόσβεση μέσα στις ελιές;;... ενημέρωση της Εισαγγελίας!


   Απίστευτο! 

   Δείτε πόσο επικίνδυνο: μετά την φωτιά της Δευτέρας στον υποσταθμό της ΔΕΗ, οπότε είχαμε την δεύτερη φωτιά στο Σερνικάκι, το ένα πεύκο έχει αφεθεί σπασμένο πάνω στους μετασχηματιστές και το άλλο πεύκο είναι έτοιμο να σπάσει. Ενδεχομένως να υπάρχει πρόσκομμα από τα Δασαρχείο για την κοπή αλλά ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τον κίνδυνο φωτιάς;

    Τα κτήματα δίπλα ήταν καθαρά αλλά κάηκαν πολλά (εκατοντάδες; μας είπαν) ελαιόδεντρα από τον δυνατό αέρα… 
Φωκίδα, 2018…

    Επειδή όμως οι φωτιές στον Δελφικό Ελαιώνα πληθαίνουν και επειδή μοιράστηκαν υψηλά κονδύλια σε Περιφέρεια και Δήμο Δελφών για την πυροπροστασία του Ελαιώνα της Άμφισσας, του Δελφικού Τοπίου, ζητάμε επίσημη ενημέρωση με κοινοποίηση στην Εισαγγελία για τον ακριβή σχεδιασμό και τα ολοκληρωμένα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας, καθώς επίσης για την κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας μέσα στον Ελαιώνα, τις υπάρχουσες αντλίες, τον καθαρισμό στο περίφημο έργο της άρδευσης και -κυρίως- τις,  ζωτικής σημασίας, 5 κινητές δεξαμενές νερού των Δελφών που πήγαν προίκα στον καλλικρατικό Δήμο για ευκίνητη πυρόσβεση μέσα στις ελιές... δεδομένου ότι δεν χωρούν ώστε να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα στον ελαιώνα!

3 σχόλια:

  1. ε, πάλι ο Τόσκας θα φταίει.... Να παραιτηθεί αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΡΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΤΥΣΙΜΟ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΟΥ

      Διαγραφή
    2. Παπάκι έχω. Σκάφη, αλλού. Όσο για το φτύσιμο, το νου σου γιατί "φυσάει κόντρα".

      Διαγραφή