Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής Δελφών... επεισοδιακή αποχώρηση των Τοπικών Συμβούλων Κίρρας!...


Αποτέλεσμα εικόνας για αποκλειστικο  λογοτυπο

   Με επεισοδιακό τρόπο «ολοκληρώθηκε» άδοξα πριν λίγη ώρα η τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κίρρας.
   
  Και οι δύο Σύμβουλοι απαίτησαν αναβολή της συνεδρίασης εξ αιτίας της απαξίωσης της Τ. Κ. Κίρρας από την Δημοτική Αρχή εστιάζοντας στην απουσία του νέου Τοπικού Αντιδημάρχου Λουκά Αναγνωστόπουλου από το Συμβούλιο... και αποχώρησαν αμφότεροι. 

    Προηγουμένως είχε διαμειφθεί έντονος διαπληκτισμός αφού από κοινού αρνήθηκαν «να γίνουν μάρτυρες του εμπαιγμού» της προέδρου. 
  Η αφορμή ήταν τα θέματα ημερήσιας διάταξης που οι Σύμβουλοι έκριναν ότι έρχονται στο Συμβούλιο απλά για να έρθουν, κάποια μάλιστα για πολλοστή φορά. 
  
   Τόσο ο Γιώργος Τιμολέων από την Παράταξη του κ. Μέγκου όσο και η Γεωργία Καπαρέλη- Καπούρου από την Παράταξη του κ. Ταγκαλή, επεσήμαναν ότι το κοινοτικό διαμέρισμα της Κίρρας έχει ουσιαστικά προβλήματα που καταταλαιπωρούν τους κατοίκους και συνδημότες τους, όπως είναι η υδροδότηση του οικισμού και ο ποιοτικός και ποσοτικός της έλεγχος, ο βιολογικός καθαρισμός που κατήντησε γεφύρι της Άρτας, οι απαράδεκτες μολυσματικές υπερχειλίσεις λυμάτων, οι σκαμμένοι δρόμοι που καθίστανται μόνιμα επικίνδυνοι με την πρόχειρη άσφαλτο και τις λακκούβες, το παραλιακό μέτωπο με τα προβλήματά του, η έλλειψη καθαριότητας και η ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων και σκουπιδιών σε περιοχές ευθύνης της Κίρρας, τα κληροδοτήματα, η επέκταση σχεδίου πόλης, η κατάσταση στον ανατολικό οικισμό και στις Αρμύρες, η λειτουργία του Κοινοτικού Καταστήματος και ένα σωρό ακόμη θέματα κυρίως ασφάλειας, παραβατικότητας κλπ. 

    Κυρίως το τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε κατάθεση προτάσεων για τους ΡΟΜΑ που κατασκηνώνουν στην ανατολική είσοδο της Κοινότητας, αποτέλεσε το σημείο αιχμής του διαπληκτισμού. Στην περιοχή που κατασκηνώνουν οι ΡΟΜΑ βρίσκονται ακαθάριστα μπάζα, σκουπίδια και άλλα υλικά και κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται το ίδιο εδώ και χρόνια.  Έχουν γίνει προτάσεις επανειλημμένα αν και το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο διαχείρισης του Δημάρχου και όχι του γνωμοδοτικού Τοπικού. 

    Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Τοπική Σύμβουλο Γεωργία Καπαρέλη- Καπούρου εξέφρασε την απορία για το τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα εκτός από άγονα Τοπικά Συμβούλια όπου διαρκώς και αναίτια ζητούνται προτάσεις.
 -  «Καλύτερη θα ήταν μία απολογία για όλα αυτά τα προβλήματα, για τις λύσεις που δεν δόθηκαν και κυρίως, για την τύχη των αποφάσεων που έχουμε πάρει αυτά τα χρόνια. Ποιες από τις αποφάσεις μας έχουν εφαρμοστεί; 
  Προτίθεμαι να ζητήσω στο επόμενο Τοπικό απολογισμό για το ποιες αποφάσεις του Συμβουλίου που έχουμε πάρει, έχουν υλοποιηθεί και ποια προβλήματα έχουν λυθεί επί της προεδρίας της κ. Μαντά. 
   Δεν δεχόμαστε με κανένα τρόπο την διαρκή υποτίμηση και απαξίωση ως αιρετοί και Αυτοδιοικητικοί!  Όλο αυτό είναι ένας εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής. Είναι απόλυτος εμπαιγμός και δεν προτιθέμεθα να το ανεχθούμε! 

  Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος έχει συνηθίσει να κρύβεται πίσω από την θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι δημότες της Ιτέας - Κίρρας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου