Ιερουσαλήμ Άγιοι Τόποι Γολγοθάς...

Ιερουσαλήμ Άγιοι Τόποι Γολγοθάς...
Ιερουσαλήμ, Άγιοι Τόποι - Γολγοθάς...

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Δρόλαπας: πώς προέκυψε το πολύ ενδιαφέρον πολιτικό προξενιό μεταξύ Παναγιωτόπουλου - Φωτίου για τους ΡΟΜΑ;;... Ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου μήπως γνωρίζει κάτι;


Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτη η αμφισσα μετεγκατασταση ρομα

  Τους θέλουν (...Ρομά ) Μαντρωμένους, 
Ελεγχόμενους και Κατευθυνόμενους!

  Του Νίκου Δρόλαπα
Αποτέλεσμα εικόνας για αμφισσα μετεγκατασταση ρομα αντιδρασεις

    ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν έδωσαν οι αρμόδιοι σε μία σειρά προβλημάτων που συνδέονται με το έργο στέγασης των Ρομά στη θέση Κάμινος της Άμφισσας. 
  ΚΟΛΛΗΣΕ μπροστά στα προβλήματα και τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, με κυρίαρχα ζητήματα τη παραβατικότητα και την ατιμωρησία της εν λόγω κοινωνικής ομάδας.

   Ο ΜΟΝΟΣ που δεν κόλλησε και έλεγε τα δικά του, εξαντλώντας κάθε περιθώριο να εμφανίσει τη νύχτα μέρα, ήταν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος.
   Ο ισχυρισμός του ότι δεν πρέπει να χαθούν τα 2.868.517  ευρώ  δεν έπεισε κανένα,  γιατί ολόκληρο αυτό το ποσό θα πήγαινε για τους προκατασκευασμένους οικίσκους, το χαμηλό κόστος των οποίων, θα άφηνε μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους  προμηθευτές,  χωρίς να περισσεύσει ούτε ευρώ για την αγορά της Άμφισσας.

       ΑΛΛΑ  και το πρόγραμμα δεν είχε μελετηθεί σωστά, τουλάχιστον για την Άμφισσα.   Παρουσίαζε τόσα κενά  πάνω σε σοβαρά ζητήματα, ώστε ανάγκασε την Ειδική Γραμματέα κα Γιάντσιου να παραδεχθεί ότι πριν επιλεγεί η σωστή λύση θα πρέπει να προηγηθεί η επίλυση άλλων  προβλημάτων, με πρώτο τη θύελλα της παραβατικότητας που χρόνια ταλανίζει τη περιοχή.

       ΒΕΒΑΙΑ ο Δήμαρχος, που όλα τα μετράει σε ψήφους, αν και έδειξε ότι υποχωρεί στην εφαρμογή του προγράμματος, δεν έπεισε κανέναν αφού τα ίδια έκανε και με το αποτυχημένο  κυκλοφοριακό της Άμφισσας,  που και σε αυτό είχε και έχει ολόκληρη τη τοπική κοινωνία απέναντί του και δεν το απέσυρε ακόμη, έχοντας γίνει θεατής και ο ίδιος  των Δικαστικών και Υπηρεσιακών απαγορεύσεων  που  το ακυρώνουν …λίγο  -  λίγο.

      ΑΚΟΜΗ  ένα  τεράστιο ζήτημα χειραγώγησης ψηφοφόρων αποκαλύφθηκε με την υπόθεση των Ρομά  και έγιναν πολλές σχετικές αναφορές στη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Άμφισσας της 5ης Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο,  όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων  Ρομά στα Δημοτολόγια, οι οποίοι και κατά δήλωση του Δημάρχου φθάνουν τους χίλιους. 

      Το ζήτημα αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητα των μεταδημοτεύσεων ή και των διπλοεγγραφών και τις τυχόν ευθύνες όσων Δημάρχων ή υπαλλήλων βεβαίωσαν ανακριβή στοιχεία  για τη ‘’νόμιμη’’  εγγραφή τους στα Δημοτολόγια.

      ΦΑΙΝΕΤΑΙ  λοιπόν, ότι  βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γενικότερο σχέδιο αλλοίωσης της πραγματικής θέλησης των Δημοτών δια του ψήφου των, δίδοντας μία ακόμη εξήγηση για τον τρόπο που επιπλέει τόσα χρόνια το τοπικό  ενιαίο σύστημα εξουσίας με τα ίδια και τα ίδια ακατάλληλα πρόσωπα στο τιμόνι του τόπου μας.

       ΘΕΛΟΥΝ  να έχουν τους Ρομά ‘’μαντρωμένους’’ ,  εξαθλιωμένους και μέσα στη παραβατικότητα,  για να τους ‘’ προστατεύουν’’, να τους έχουν στο χέρι και πολιτικά ελεγχόμενους και κατευθυνόμενους  για να τους οδηγούν ομαδικά στις κάλπες.

       ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ  ο σκοπός των τοπικών αιρετών.

       ΔΕΝ  ΤΟΥΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ  αν καταστρέψουν το αθλητικό Κέντρο τοποθετώντας πλάϊ του τον οικισμό των Ρομά,  ΟΥΤΕ αν θα επιτραπεί  να περάσει ο αγωγός αποχέτευσης του οικισμού επάνω από τον αγωγό του Μόρνου της….’’φίλης’’  ΕΥΔΑΠ  προς τον βιολογικό καθαρισμό.    

        ΒΕΒΑΙΑ,  δεν τους ενδιαφέρει  ΟΥΤΕ  καν  ο ανθρώπινος παράγων. Αφού δεν τους ενοχλεί,  αν μέσα στον οικισμό θα διέμεναν οικογένειες με παιδιά  μαζί με χρήστες ουσιών ή παραβατικούς,   ΟΥΤΕ  τι  θα απογίνουν οι υπόλοιποι που είναι Δημότες και αυτοί,  ΟΥΤΕ αν μεταξύ τους έχουν προβλήματα. 

      ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ  πράγματι να βελτιώσουν τη διαβίωσης των Ρομά, θα το είχαν κάνει ήδη  ενδυναμώνοντας τις προνοιακές δομές του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας.  Θα ακολουθούσαν το σίγουρο δρόμο επανένταξής τους στη κοινωνία με την διασπορά και τη συνεχή φροντίδα  που τόσα χρόνια με επιτυχία εφαρμόζει η Μονάδα Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας. Όμως, αυτός ο δρόμος θέλει πολλή και συστηματική δουλειά  και αγάπη  γι αυτό που κάνεις, πράγμα που οι αιρετοί μας δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν.

     ΕΣΠΕΥΣΕ  λοιπόν ο Δήμαρχος, ως πρώτος  "πρόθυμος" εξ όλων των Δημάρχων της Χώρας να  φορτωθεί το πρόγραμμα και πολλοί διερωτώνται πως προέκυψε αυτή η αγαστή συνεργασία με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου;


     ΠΟΙΟΣ άραγε έκανε αυτό το πολύ ενδιαφέρον πολιτικό προξενιό; 


     Ο  Βουλευτής  κ. Ηλίας  Κωστοπαναγιώτου  μήπως  γνωρίζει  κάτι;

2 σχόλια:

 1. Εσύ Δρολαπα τι γνωρίζεις για τα "καπάκια" που έκανες μαζί του στις περασμένες εκλογές για να τον βγάλεις Δήμαρχο; Η δεν θυμάσαι...τίποτα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ‘’ξεχνώ’’, γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω.
  Αρχικά σκέφθηκα να μην απαντήσω, γιατί το ίδιο ακριβώς σχόλιο είχε γίνει προ τριετίας περίπου, όταν αυτά τα είχα δημοσιεύσει.
  Πράγματι, μετά τη πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 και ύστερα από αίτημα του κ. Παναγιωτόπουλου, είχαμε συναντηθεί στο σπίτι του μαζί με τον αείμνηστο Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου ο συνδυασμός ‘’Απολλώνειον Φώς’’ να τον ενισχύσει εκλογικά τη δεύτερη Κυριακή, με μοναδικό όρο να σταματήσουν τα φαινόμενα διαπλοκής στον Δήμο, πράγμα που υποσχέθηκε, αλλά δεν τήρησε. Αυτά τα δημοσίευσα τον Σεπτέμβριο του 2015.
  Τότε, το κλίμα των εκλογών ήταν να φύγει η διεφθαρμένη δημοτική αρχή. Μέχρις ενός σημείου, ο στόχος πέτυχε και πολλοί εξ αυτών που είχαν ''ακουστεί'' τα ονοματάκια τους για διάφ(θ)ορα θέματα, έμειναν εκτός νυμφώνος. Πέρασε όμως η συμπαιγνία με τους δύο ομογάλακτους συνδυασμούς, ότι τάχα προήλθαν από διάσπαση παρά τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε τότε και οι συμπολίτες μας δεν πίστεψαν ότι μπορεί να παίζεται αυτό το παιχνίδι σε βάρος τους. Αρνούμενος πεισματικά ο κ. Παναγιωτόπουλος να γνωστοποιήσει στους Δημότες τη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Δήμος, την οποία συγκαλύπτει μέχρι σήμερα, διαχωρίσαμε τη θέση μας απέναντί του.
  Σήμερα, φαντάζει πολιτικά ως ο " μοιραίος " άνθρωπος της πόλης.
  Νίκος Δρόλαπας

  ΑπάντησηΔιαγραφή