Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Λύση για τα δάνεια Εργατικής Κατοικίας έδωσε ο Νεφελούδης από την Άμφισσα...



  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα η εκδήλωση για τα δάνεια του π. ΟΕΚ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη 

  Ενημερωτική εκδήλωση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ με ομιλητές τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη και τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου Εργασίας σε θέματα ακίνητης περιουσίας, Μάριο Μουζάλα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26/2 στο Δημαρχείο της Άμφισσας με πρωτοβουλία του βουλευτή Φωκίδας Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.


  Η συζήτηση, όπως ήταν λογικό, περιστράφηκε γύρω από τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισε η Κυβέρνηση για την διαγραφή της πλειοψηφίας των δανείων του τέως ΟΕΚ, καθώς και στις διευκολύνσεις αποπληρωμής που αποφασίστηκαν για τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τους δύο ομιλητές, από τα 82.000 δάνεια του οργανισμού, θα διαγραφούν τα 53.000, ενώ στα υπόλοιπα, οι δανειολήπτες θα δουν μειώσεις που θα ξεπεράσουν το 50% και αναμένεται να φτάσουν στο 70%. Αυτό πρακτικά θα σηματοδοτήσει την ραγδαία μείωση του ύψους και του αριθμού των δόσεων, κάτι που θα δώσει σημαντική ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες, που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται στα χρόνια της κρίσης.


 Παράλληλα, οι ομιλητές επεσήμαναν την προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να αποκαταστήσει τις αδικίες και να εξυγιάνει το εξαιρετικά προβληματικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες στον χώρο των δανείων του πρώην ΟΕΚ, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει χωρίς βαρίδια σε μια νέα στρατηγική για τη στεγαστική πολιτική, που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες.


 Τέλος, μπήκαν οι στοχεύσεις της νέας περιόδου αναφορικά με τους συνοικισμούς, τους νέους άξονες για τις εργατικές κατοικίες, καθώς επίσης και για το σκέλος των δανείων που είχαν δοθεί από τον ΟΕΚ σε συνεργασία με τις τράπεζες. Από όλες τις πλευρές τονίστηκε το γεγονός ότι χιλιάδες δανειολήπτες θα μπορούν πλέον να πάνε πίσω στα σπίτια τους με αξιοπρέπεια, καθώς επίσης, ότι η ρύθμιση αυτή, σε συνδυασμό με την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, θα δώσουν νέα ώθηση στην ελληνική οικονομία, αλλά και την κοινωνία να προχωρήσει μπροστά.


 Συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες


 Σημειώνεται ότι το πρωί της ίδιας μέρας, οι Ανδρέας Νεφελούδης και Μάριος Μουζάλας επισκέφτηκαν μαζί με τον βουλευτή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Κωστοπαναγιώτου, την τοπική μονάδα του ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ, καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους προϊστάμενους των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους για τα προβλήματα, τις ανεπάρκειες, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, ενώ με το πέρας των συναντήσεων ακολούθησε επίσκεψη τους στις εργατικές κατοικίες  της Άμφισσας.



ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου