Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου..

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες 2018 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών...


 Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2018


  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ) 2017-2018 

 Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων 
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
 Μέγας Χορηγός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

 Μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές/σχολικές εκδηλώσεις είναι οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2018 που οργανώνονται για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. 

 Οι Αγώνες πραγματοποιούνται χάρις στην ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) λαμβάνουν μέρος 700 περίπου μαθητές 100 σχολείων από Αττική, Μακεδονία, και Στερεά Ελλάδα {Φωκίδα,Φθιώτιδα). Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους Αγώνες καθώς και στους καθηγητές τους, από τους Κριτές των Αγώνων ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου. 

  Ο Προκριματικός Φωκίδας και Φθιώτιδας θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς από 10.00 εως 14.00 θα πάρουν μέρος 6 Σχολεία και θα προκριθεί το 1 για τον Τελικό. Ο Τελικός Αγώνας θα γίνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, την Κυριακή 22 Απριλίου2018 και ώρα 12:00 αφού προηγηθεί ο Προημιτελικός και ο Ημιτελικός.

   Η διοργάνωση αγώνων Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους καθώς και να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.

   Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει στην σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. 

  Παράλληλα, παρέχει στους συνδιαλεγόμενους την δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της γόνιμης επιχειρηματολογίας, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς. 

  Σχολεία που συμμετέχουν 
6ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ
 ΓΕΛ ΜΩΛΟΥ 
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ 
 3ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ 
 ΓΕΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ 
 ΓΕΛ ΙΤΕΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου