Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Στην Ιτέα το Διεθνές Ράλλυ Ιονίου...!! 60 σκάφη, 300 ιστιοπλόοι και διεθνή ΜΜΕ έρχονται στην πόλη το καλοκαίρι...!





            Ιτέα: λιμάνι εκκίνησης  Ράλλυ Ιονίου 2016!

 
 ... Όπως οι προγονοί μας ξεκινούσαν από την αρχαία Κύρα με το χρησμό του μαντείου για να πλεύσουν στο Ιόνιο έτσι και η μεγάλη αυτή διοργάνωση του Ράλι Ιονίου σημειολογικά επιθυμεί να ξεκινήσει από την Ιτέα...

  
   Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών είναι, φέτος, ο διοργανωτής όμιλος της «27ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Ιονίου 2016» (γνωστής ως Ράλι Ιονίου). 

   Το Ράλι Ιονίου μαζί με τη Ρεγκάτα του Αιγαίου είναι οι μεγαλύτεροι εβδομαδιαίοι αγώνες σε συμμετοχή σκαφών και σε συμμετοχή ομίλων, στον Ελλαδικό χώρο.

    Για τη Δυτική Ελλάδα ο αγώνας δεν αποτελεί μόνο κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός αλλά και σημαντικό μέσο προβολής και τουριστικής ανάδειξης, αφού στα λιμάνια από τα οποία διέρχονται τα 60 και πλέον ελληνικά και ξένα σκάφη του Ράλι Ιονίου συμβάλλουν οικονομικά στις τοπικές κοινωνίες και αποτελούν αντικείμενο προβολής τόσο στα Μ.Μ.Ε. όσο και στον ελληνικό και ξένο τύπο.
   Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η επίσκεψη και παραμονή σε κάθε λιμάνι διέλευσης των πληρωμάτων και των επιτροπών υποστήριξης του αγώνα. 
  Ας σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα στους αγώνες αριθμούν γύρω στα 300 και πλέον άτομα. 

   Σκοπός της διοργάνωσης, φέτος, είναι η αναβάθμιση σε συμμετοχές κυρίως των ιστιοπλοϊκών σκαφών (ελληνικών & ξένων) και η προβολή της περιοχής μας ως κορυφαίο τόπος διακοπών και ιστιοπλοΐας.
   Ακριβώς αυτές τις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, θα θέλαμε πραγματικά τέτοια γεγονότα να συμβάλουν στην τουριστική, εμπορική και πολιτιστική τόνωση της περιοχής. 
 Είχαμε λοιπόν την επιθυμία η Ιτέα, ένα εμβληματικό λιμάνι του Κορινθιακού, να αποτελέσει ένα από τα λιμάνια-σταθμούς της φετινής διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα το λιμάνι εκκίνησης της φετινής διοργάνωσης.
  Όπως οι προγονοί μας ξεκινούσαν από την αρχαία Κύρα με το χρησμό του μαντείου για να πλεύσουν στο Ιόνιο έτσι και η μεγάλη αυτή διοργάνωση του Ράλι Ιονίου σημειολογικά επιθυμεί να ξεκινήσει από την Ιτέα. 
   Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Ιτέα στις 1/8/15. 
  Στο λιμάνι σας θα καταπλεύσουν από το Σάββατο 30/7 και την Κυριακή θα έχουμε αφίξεις, καταμετρήσεις και το βράδυ θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών και εκδήλωση υποδοχής των πληρωμάτων. 
 Τη Δευτέρα 1/8 θα αποπλεύσουν για Πάτρα με μία εντυπωσιακή εκκίνηση έξω από την πόλη. 
 Στη συνέχεια, ο αγώνας θα κατευθυνθεί προς Πάτρα, Ιόνιο, Ιθάκη και θα τερματίσει στο λιμάνι του Αστακού. 
   Πιστεύουμε ότι η άφιξη 60 περίπου σκαφών και 300 περίπου ιστιοπλόων θα τονώσει την τοπική αγορά, θα παρουσιάσει ναυτική δραστηριότητα και θα προσδώσει πολιτιστική χροιά.

    Από πλευράς  της Οργανωτικής Επιτροπής και των τοπικών φορέων θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τον ελλιμενισμό των σκαφών, το βασικό εφοδιασμό τους με νερό και πάγο και την οργάνωση της τελετής.


    Ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια στο έργο σας.



 Με εκτίμηση, 


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                        ΑΡ. ΣΙΜΑΚΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό νέο για την Ιτέα που βέβαια πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα της μαρίνας, όπως παροχή φρέσκου νερού και ηλεκτρικού ρεύματος για τα σκάφη του αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή