Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...
Ατενίζοντας το καμμένο δελφικό τοπίο του κόσμου...

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Δήμαρχος Δελφών: κ. Ταγκαλή χειρίστηκα εξ αρχής προσωπικά την αιολική επένδυση της Δεσφίνας... αναγνωρίζω ρητά το έργο των προηγουμένων... εσείς γιατί διακατέχεστε από παρωχημένα σύνδρομα...;;


 
Απάντηση του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου σε ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για την επένδυση αιολικής ενέργειας στη Δεσφίνα...


   
   Ο κ. Ταγκαλής με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη Δημοτική μας Αρχή και ειδικότερα τον κ. Δήμαρχο ότι «καπηλεύεται» το έργο των προηγουμένων στο θέμα των αιολικών πάρκων της Δεσφίνας. 

   Φοβούμαστε ότι μάλλον συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
   Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας φαίνεται να μην μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η δημοτική μας αρχή παράγει έργο και μάλιστα πολύ σημαντικό. 

   Αυτό που εμφανίζεται στην εν λόγω ανακοίνωση ως μια απλή παράταση της μίσθωσης, ήταν στην πραγματικότητα μια μακρά και πολυκύμαντη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές (του ομίλου ENERCON), η οποία ξεκίνησε από τα μέσα του 2012 (και την χειρίστηκε ήδη από τότε με τη βοήθεια των νομικών μας συμβούλων κυρίως ο νυν Δήμαρχος, που την περίοδο εκείνη ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου), διήρκεσε δε μέχρι τα τέλη του 2015 (και μάλιστα υπογράφτηκε ακριβώς την ημέρα που εξέπνεε η προθεσμία της παράτασης, δηλαδή την 29η.12.2015). 

   Σ’ όλο αυτό το διάστημα η επένδυση πολλές φορές κινδύνεψε να «τιναχτεί στον αέρα», αφού υπήρχαν πάρα πολλά δύσκολα θέματα, που έπρεπε να ρυθμιστούν μέσα στα πλαίσια του νόμου και της αρχικής σύμβασης, όπως μπορούν να βεβαιώσουν τόσο οι δικοί μας νομικοί σύμβουλοι, όσο και (κυρίως) οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

   Αν η υπόθεση ήταν τόσο απλή, όσο μια τυπική παράταση μίσθωσης, δε θα απαιτούσε τόσο πολύ χρόνο η διαπραγμάτευση, ούτε θα φτάναμε στην εκπνοή της προθεσμίας για να υπογράψουμε την σημαντική αυτή σύμβαση (εικοσαετή παράταση της αρχικής μίσθωσης με τις προσαρμογές που συμφωνήθηκαν).

    Όλα αυτά εξηγήθηκαν αναλυτικά, παρουσία του διευθυντή και της νομικής συμβούλου της εταιρείας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της 29ης.12.2015, όταν ελήφθη και η σχετική απόφαση, δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν και θεωρούμε ότι μόνο λόγοι μιας παρωχημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης δικαιολογούν (ή μάλλον επεξηγούν) τη στάση του κ. Ταγκαλή.

    Εμείς από την πλευρά μας, σε όλες τις ανακοινώσεις ή δελτία τύπου μας (και στην προκειμένη περίπτωση, βλ. το υπ΄ αρ. 65/29.12.15 Δελτίο Τύπου) αναγνωρίζουμε ρητά το ρόλο των προηγουμένων δημοτικών αρχών, καθώς δε διακατεχόμαστε από τέτοια σύνδρομα, όπως έμπρακτα έχουμε αποδείξει και αποδεικνύουμε συνεχώς...

4 σχόλια:

 1. Ευτηχως που δεν ηταν ο ταγκαλης τοτε θα πουλαγε και το βουνο,οπως πηγε να γινει με τα αγροτεμαχια των ανθρωπων στην αγια ειρηνη,γραφτηκαν πολλα τοτε,δεν ξεχνα ο κοσμος,εχουμε ως πολιτες χορτασει μπαρουφες,για στρωθειτε να δουλεψετε να ανακουφιστει ο κοσμος,θα μας πειτε βρε αετοπουλα και τα 2 τι κανατε για το γηροκομειο?για τα αλλα Ιδρυματα?για την αθλια κατασταση που επικρατει στα μεταλεια?για την κατασταση του δημου?δουλειαααααααααααααα,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η είδηση δεν είναι ότι ο Θανασάκης απάντησε στο Ταγκαλή ,η ΕΙΔΗΣΗ είναι ότι ανακάλυψε (για κάλυψη) ότι ήταν ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δημοτικού Συμβουλίου επί Φουσέκη!! Τα "παιδιά" του τέως γυρίζουν ,σιγά-σιγά, στο "πατρικό" τους σπίτι!!Θα αναλάβουν όμως και όλες τις παρενέργειες ,καθώς και τα "κοινόχρηστα" της επάρατης εποχής!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΤΑΓΚΑΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ. ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΥΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

   Διαγραφή
 3. Έτσι νομίζεις Συριζαίε ότι η εποχή Φουσέκη ήταν "επάρατη". Μάλλον είσαι μακρυά νυχτωμένος. Και σε διαβεβαιώνω: Όσο περνάει ο καιρός θα νυχτώνει ακόμα περισσότερο για σένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή