Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: συνεχίζουν ακάθεκτα τις απολύσεις τα Μεταλλεία... και νέο εργατικό ατύχημα από την έλλειψη ασφάλειας...!!


 


    Η εργοδοσία της «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ» προχώρησε σε ακόμα δυο νέες απολύσεις εργαζομένων, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 15 που έγιναν τους προηγούμενους μήνες.

     Οι απολύσεις είναι μέρος της αντεργατικής επίθεσης που ξεκίνησε η εταιρία από τον Μάρτιο. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα η διεύθυνση της εταιρίας άλλαξε τη σύμβαση πολλών εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών που ενσωματώθηκαν το τελευταίο χρόνο στο δυναμικό της και δούλευαν στο παρελθόν στους εργολάβους. 

    Η εταιρία μετέτρεψε την 8ωρη εργασία τους σε 6ωρες και 40 λεπτά, καταργώντας έτσι την πενθήμερη και οκτάωρη εργασία. Με αυτό τον τρόπο τους αναγκάζει να δουλεύουν έως και 6 μέρες την εβδομάδα, αρκετές φορές πάνω από οκτώ ώρες, χωρίς ρεπό.

     Την ίδια ώρα τον κατήφορο έχουν πάρει για ακόμα μια φορά οι μισθοί πολλών συναδέλφων που δουλεύουν στα υπόγεια, μειώσεις που φτάνουν έως και 15%. 

   Παράλληλα η εντατικοποίηση της εργασίας και των λειψών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που έχει επιβάλλει η εταιρία στους εργασιακούς χώρους είναι η αιτία για να σακατευτεί ένας ακόμη εργαζόμενος ο όποιος έπαθε εγκαύματα δευτέρου βαθμού από ανάφλεξη στο συνεργείο των εγκαταστάσεων της εταιρίας στο 51ο χλμ. 

   Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και το λαό της Φωκίδας τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες τη εργοδοσίας οι οποίες έχουν σκοπό να συγκρατήσουν σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία της εν λόγω επιχείρησης.

    Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την ένοχη σιωπή της δημοτικής και περιφερειακής αρχής. Καλούμε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία να υψώσουν το ανάστημα τους, να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να σταματήσουν και να αναπληρωθούν οι μειώσεις μισθών, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας...

2 σχόλια:

  1. το αλλο με τον τοτο το ξερετε αρχοντες του παλαιοκομματικου συνδικαλισμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κ. Κατρούγκαλε. Το ξέρουμε. Εσύ το ξέρεις εκείνο με τη Χιονάτη που τη βίασαν οι επτα νάνοι και παρέα με την Κοκκινοσκουφίτσα, που τη βίασε ο καλός λύκος, πήγαν στον Τσίπρα για ψυχανάλυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή