Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Άμφισσα: Ρομά έκαναν φύλλο και φτερό παλαιά οχήματα του Δήμου Δελφών


Του Χρήστου Μαζάνη 


Πρώτη καταχώρηση zougla.gr: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012, 22:28
Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι οχήματα του Δήμου Δελφών τα οποία βρίσκονταν αποθηκευμένα στο Βιομηχανικό Πάρκο της Άμφισσας, έγιναν φύλλο και φτερό από Ρομά της περιοχής.



 Φωτογραφίες ντοκουμέντο που εξασφάλισε η zougla.gr, δείχνουν την ώρα που μια ομάδα Ρομά της περιοχής, έχοντας μπουκάλες οξυγόνου και προπανίου, ανενόχλητη διαλύει δημοτικά οχήματα.


(Στο βάθος δεξιά διακρίνονται η μπουκάλα προπανίου αλλά και του οξυγόνου που χρησιμοποίησαν)

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στη zougla.gr, το περιστατικό συνέβη περίπου δύο εβδομάδες πριν. Φορτηγά οχήματα, παλαιά απορριμματοφόρα αλλά και σκούπες του Δήμου Δελφών, βρίσκονταν αποθηκευμένα σε μια μεγάλη έκταση, στο Βιομηχανικό Πάρκο της Άμφισσας, χώρος που ανήκει στο Δήμο Δελφών.



Τα οχήματα λοιπόν αυτά βρέθηκαν να έχουν πεταχτεί λίγο πιο δίπλα, κοντά σε καταυλισμό Ρομά ,οι οποίοι με οξυγόνα κόφτες τα διαμέλισαν. Από τις φωτογραφίες διακρίνονται κάποια από τα οχήματα πριν από περίπου 10 ημέρες , ενώ σήμερα το μόνο που διασώζεται είναι μόνο μια ταμπέλα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα οχήματα αυτά είτε ήταν σε λειτουργία είτε όχι, είναι δημόσια περιουσία και θα πρέπει να ακολουθείται η νόμιμη και προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης μέσω ΟΔΔΥ και όχι να καταλήγουν στα παλιοσίδερα.


(Δεξιά διακρίνεται η λεγόμενη σκούπα, η οποία κοστίζει χιλιάδες ευρώ)

Παράλληλα προκύπτει και οικολογικό θέμα, διότι αυτά τα οχήματα βαρέως τύπου, έχουν χημικά και τοξικά απόβλητα. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, έχει πιάσει και φωτιά στο σημείο.

Ερωτήματα δημιουργούνται και για τις τοπικές αρχές, για το πώς βρέθηκαν τα οχήματα στα χέρια των Ρομά, καθώς και που βρέθηκε ο εξοπλισμός (μπουκάλες προπανίου και οξυγόνου), για την κοπή των μετάλλων.


(Ότι απέμεινε στο σημείο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων, οι καπνοί και το νέφος από το κόψιμο των υλικών, ήταν εμφανείς από 5 χιλιόμετρα απόσταση. Αυτά τα οχήματα έχουν κοστίσει στους Έλληνες πολίτες πολλές χιλιάδες ευρώ.

4 σχόλια:

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τόσο καιρό γιατί δεν το έκαναν οι "κουμπάροι" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς πού υπάρχουν καί αυτοί καί μάς ξεβρωμίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπως αυτα τα οχηματα στο γραφειο κινησης εβαζαν βενζινα η πετρελεο .Ας μας πει καποιος αρμοδιος ειχαν αριθμο κυκλοφοριας ακομα.

      Διαγραφή