Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σ. Σωτηρόπουλος: Συνέντευξη για το Γηροκομείο Άμφισσας




  Μετά από τα όσα ακούγονται σχετικά με την διάσταση θέσεων μεταξύ των εργαζομένων του Ιδρύματος, ο  πρόεδρος  του Συλλόγου εργαζομένων του Γηροκομείου Άμφισσας κ. Σωτήρης  Σωτηρόπουλος,  προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:                           

Ερώτηση:
Κύριε Σωτηρόπουλε, τι ακριβώς συμβαίνει με τους εργαζόμενους του Ιδρύματος;

  Απάντηση:
 Πριν  από λίγες ημέρες και μετά την απόφαση της  Διαχειριστικής Επιτροπής  να καταθέσει  αίτηση διόρθωσης,  βρεθήκαμε με ένα από τους δικηγόρους μας, τον  κύριο Ταλαμάγκα, ο οποίος  πρότεινε και ανέλυσε στους εργαζόμενους τις διεξόδους  και τις επιλογές που είχαν.

  Στην συνάντηση συμμετείχαν οι 16 από τους 27 εργαζόμενους, απουσίαζαν 11, οι οποίοι  συμφώνησαν να προβούν σε επισχέσεις, δέσμευση λογαριασμών, και μηνύσεις.

Ερώτηση:
Είχαν αποφασιστεί και μηνύσεις, λοιπόν…

  Απάντηση:
Ο κ. Ταλαμάγκας είπε ότι εφόσον γίνει επίσχεση, η επόπτρια εργασίας προχωρά σε μηνύσεις. Η  επόπτρια εργασίας  παρά την  θέση του δικηγόρου ότι υποχρεούται να κάνει μηνύσεις, είπε ότι δεν μπορεί και ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της…


 Ερώτηση:
Εσείς ως πρόεδρος, τι προτείνατε;  

  Απάντηση:
Προσωπικά, ως πρόεδρος των εργαζομένων αλλά και ο Δ/ντής μαζί με τους άλλους 11 εργαζόμενους,  σκεπτόμενοι εκείνη τη στιγμή όχι παρορμητικά όπως οι άλλοι συνάδελφοι,  να περιμένουμε  μόνο 8 μέρες έως τις 18 Οκτωβρίου, οπότε και εκδικάζεται η αίτηση διόρθωσης..

  - Αν η αίτηση διόρθωσης αποβεί θετική για μας,  συνεχίζουμε τον πλειστηριασμό στις 24  Οκτωβρίου και αν βρεθεί αγοραστής,  το Ίδρυμα θα παραμείνει σε λειτουργία κανονικά.

 -  Αν στις 18 Οκτωβρίου προκύψει αρνητική απόφαση τότε κάνουμε επίσχεση εργασίας όλοι στο σύνολο…

-         Τους κατέστησα σαφές ότι είναι κρίμα για 8 μέρες να κλείσουμε το Ίδρυμα όταν έχουμε κάνει υπομονή 2 χρόνια…

Ερώτηση:
Εσείς το προτείνατε αυτό;


  Απάντηση:
Εγώ ο ίδιος μίλησα σε κάποιους συναδέλφους ώστε να κάνουν 8 ημέρες ακόμη υπομονή.

  Ερώτηση:
Αλλά υπήρχε διαφωνία. Τι έγινε με όσους δεν το δέχτηκαν αυτό;

  Απάντηση:
Ο κ. Ταλαμάγκας,  επειδή υπήρχε διαφωνία πρότεινε όποιος εργαζόμενους συμφωνεί και θέλει να πάρει τα μέτρα (επίσχεση κλπ) να περάσει την επόμενη ημέρα από το Δικηγορικό του Γραφείο και να το κάνει σαφές…

 
  Ερώτηση:
Γιατί ο δικηγόρος παρέπεμψε στην επομένη  τους διαφωνούντες;

    Απάντηση:
Διότι έπρεπε να γραφούν. Την επόμενη ημέρα, 10 Οκτωβρίου, τον επισκέφθηκαν 7 άτομα  και του δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν τα μέτρα.
 Οι υπόλοιποι 20 αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι να 18/10 που θα εκδικαστεί η αίτηση διόρθωσης.

 Ερώτηση:
 Άρα αυτή την αυτή την στιγμή βρίσκονται σε  δέσμευση λογαριασμών και επίσχεση εργασίας υπάλληλοι του γηροκομείου…  και προφανώς μπορούν να προχωρήσουν και σε μηνύσεις..

  Απάντηση:
 Έτσι είναι. Οι υπόλοιποι  μετά τις 18 του μήνα θα πάρουμε όλοι τις αποφάσεις μας ανάλογα με την τροπή της αίτησης διόρθωσης…
  Πέρα όμως από όλα αυτά μέσα στο  ίδρυμα είναι 37 ζωές που περιμένουν την φροντίδα μας, οπότε πρέπει να είμαστε 10 φορές πιο υπεύθυνοι απ’  ό,τι πρέπει…

10 σχόλια:

  1. πάλι ότι σ πει ο φσέκης θα κάνεις σωτηράκη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΤΗΡΗ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΛΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη οσοι προχωρισαν σε παραπερα κινησεις πρεπει να εχουν τυψεις οτι παρατησαν τους τροφιμους; Και κατι αλλο αγαπητε συμπολιτη εργαζομενε, κρατα μια πισινη οσον αφορα τις πιεσεις. Γιατι ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΩΣ ΤΙΣ 18-10 ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ.ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 18 ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΙΕΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟ.ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΤΡΕΧΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΣΙΓΔΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΠΙΛΑ ΠΛΕΟΝ...ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ !! ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμβάλλεται και σεις στη διάλυση αυτής της χώρας!
    Για κάνα καλό ψάχνουμε με το λύχνο !
    Άξιοι της μοίρας σας ! για τα παιδιά μας όμως δεν έχετε δικαίωμα για αυτές τις επιλογές.
    Που θα πάει όμως, κάποιος θα σας φέρει το λογαριασμό αργά ή γρήγορα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Σωτήρη δηλαδή μας λετε αυτοί που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για ποιο λόγο να περιμέναν 2 χρόνια δεν τους φτάνουν; οι υπόλοιποι μήπως δεν αντέδρασαν επειδή επαιρναν το κατιτί τους; Ή απλά καραξεσκίζονται για το ιδρυμα και στέκονται στο πλευρο του αξιόπιστου διευθυντή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάκη πες στο φίλο σου το Γιανκί που τα πίνατε μαζί εις υγείαν των κοροιδων να φροντίσει να έχει κρεμοσάπουνο και βαζελίνη μη του ρθει απότομα στο κελί 33, γιατί εκεί θα καταλήξει σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΙΛΟΣ. ΑΠΟΘΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΝΚΙ ΤΡΕΜΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή