Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η βουλή είναι ωραία και η πολιτική μοιραία...


 Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αναθαρρήσει. *
προτείνει καθιέρωση απογευματινών συνεδριάσεων στην Ολομέλεια, τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη!

Προσπαθεί να βάλει σε σειρά την Βουλή και να ενσωματώσει την λειτουργία των νεοεκλεγέντων βουλευτών. Τα πρωτάκια τα καημένα ( ο χαρακτηρισμός δεν αφορά τις χιλιάδες ευρώ των μηνιαίων αποδοχών), κάθονται και περιμένουν να κάνουν κάτι, καμιά επιτροπή, ίσως, ο,τιδήποτε... αλλά με τόσα κόμματα στην κυβέρνηση,  πού να "φτουρίσουν" - που λέμε κι εμείς εδώ στην επαρχία...

Τα μπάνια του λαού δεν πάνε καλά, τα κόμματα δεν πάνε καθόλου καλά,  λίγο και η εγχείριση του αρχηγού, κάτι και το περιβάλλον που δε λέει να χαλαρώσει...τι να σου κάνει ο καθένας;  Κάθεται και τρώει τη ζέστη στην Αθήνα, χωρίς λόγο. Την γνώση δεν την έχει, την εμπειρία την στερείται, το παιχνίδι δεν το φτάνει...και κάτι φωτο με θάλασσα μόνο στο face τις βλέπεις...

Είστε καλά, Βαγγέλη μας;
Καταλαβαίνετε από καύσωνα και τις παρενέργειες που προκαλεί; 
Δεν έχετε ακούσει εσείς για ατονία και ανία; Τρεις ημέρες εβδομαδιαία απογευματινές συνεδριάσεις; 
 Μπορώ να φανταστώ μια ιδεατή φιγούρα να ψιθυρίζει μέσα απ' τα  δόντια: Βαριέμαι να σηκώνω τηλέφωνα, βαριέμαι να ακούω για τα προβλήματα, βαριέμαι να κάνω πως μπορώ, και γενικώς βαριέμαι όταν δεν φωτογραφίζομαι. Άλλωστε, εις οιωνός άριστος ... αμύνεσθαι περί πάρτης!  


 Αλλά αυτός, τον χαβά του:    *
«Θα πετύχω τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου για τη Βουλή» δηλώνει σαν πρόεδρος του Κοινοβουλίου και θέτει σε διάλογο σκέψεις του και προβληματισμούς για την μείωση των λειτουργικών εξόδων της Βουλής αλλά και αλλαγές στη λειτουργία της.

Όπως διευκρινίζουν συνεργάτες του, πρόκειται για προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν με τα κόμματα και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν αρμοδίως.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Βουλή θα ανοίξει με Ολομέλεια και στη συνέχεια θα λειτουργήσει σε θερινά τμήματα.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για περαιτέρω μειώσεις στα λειτουργικά κόστη του Κοινοβουλίου- και χωρίς αυτό να έχει τεκμηριωθεί και πρακτικά και αποτυπωθεί κοστολογικά, καθόσον είναι προϊόν διαβούλευσης- ο κ. Μεϊμαράκης εισηγείται την κατάργηση της μονάδας εργασιακού αθλητισμού και περικοπές στη χαρτική ύλη, ενώ θα επιδιώξει την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με τις λειτουργικές αλλαγές της Βουλής, θα θέσει προς διαβούλευση θέμα
- σύστασης Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης των νομοσχεδίων, που ψηφίζονται από τη Βουλή. Το έργο της Επιτροπής θα είναι ο έλεγχος της πορείας εκτέλεσης των νόμων και η έκδοση σχετικού πορίσματος ανά δίμηνο. Στην Επιτροπή, θα δοθεί αρμοδιότητα να ζητεί από τους υπουργούς εξηγήσεις, εφόσον δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.
- επαναφοράς του κτιρίου της παλαιάς Βουλής- το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού- στη δικαιοδοσία της Βουλής αλλά και συγχώνευση με το Ίδρυμα της Βουλής, υπό ενιαία διοίκηση.
- μεταφοράς του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις Επιτροπές (αναφορές και ερωτήσεις), με συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλους βουλευτές, πλην του ερωτώντος.
- καθιέρωση απογευματινών συνεδριάσεων στην Ολομέλεια, τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή, η συνεδρίαση της Ολομέλειας προτείνεται να είναι το πρωί.

* Συμπέρασμα: Βαρέθηκα, σταματήστε τη γη να κατέβω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου