Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ανησυχία για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς




Η μείωση του αριθμού συμβασιούχων έχει προκαλέσει  πρόβλημα  στην λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, πράγμα που προκαλεί ανασφάλεια κυρίως στους γονείς αλλά και τους εργαζόμενους.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τις γενικότερες περικοπές του κλάδου η κατάσταση 
είναι άκρως ανησυχητική. 

 Στο υπουργείο Εσωτερικών  ωστόσο προσπαθούν να  σώσουν τους  δημοτικούς σταθμούς  ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους κανονικά το Σεπτέμβριο.

Αυτή την στιγμή  ο Ευρυπίδης  Στυλιανίδης  υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των συμβασιούχων  στους παιδικούς σταθμούς, προσθέτοντας ότι επιχειρείται η ενεργοποίηση προ μηνών συμφωνίας του τότε υπουργού Οικονομικών  Β. Βενιζέλου και του τότε υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση για προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η οποία είναι εγκεκριμένη από την τρόϊκα αλλά λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου δεν προχώρησε.
Σημειωτέον ότι η κατανομή του προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι περίπου 50% να αμείβονται από το ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από τους ΚΑΠ.
Αναμένεται λοιπόν  να δοθεί  έμφαση στην ενίσχυση του κοινωνικού δικτύου προστασίας στους δήμους, με την προϋπόθεση ότι «αν υπάρξει οργάνωση μπορούν να προκύψουν  τα ίδια αποτελέσματα ακόμη και με λιγότερους πόρους».
Προφανώς ο γενικότερος στόχος είναι η απλούστευση των διαδικασιών και  η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μένουν αναξιοποίητα.
Μακάρι γιατί στην περιοχή μας υπάρχει προϊστορία με το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου