Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σινε Ιτέα: Ψυχολογικό θρίλερ - «Γυμνοί στον ήλιο»


Παρασκευή 27/7 στις 9.30μμ στην αυλή του Δημαρχείου Ιτέας (είσοδος από Πλ. Ηρώων)


Παραμένει ακόμα και σήμερα (μετά από 52 χρόνια) η καλύτερη μεταφορά στην οθόνη του εξαιρετικού βιβλίου της Πατρίτσια Χάϊσμιθ «Ο ταλαντούχος κ. Ρίπλεϊ», ο Αλαίν Ντελόν στο ρόλο που τον καθιέρωσε συνεχίζει να είναι ο καλύτερος κινηματογραφικός Τομ Ριπλέϊ ενώ την υποβλητική μουσική έγραψε ο μέγας Νίνο Ρότα.

Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν
Σενάριο: Ρενέ Κλεμάν, Ρενέ Ζεγκοφ
Παίζουν: Αλαίν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Μορίς Ρονέ και Ρόμυ Σνάιντερ
Διάρκεια: 112’



Ο πλούσιος αμερικανός κ. Γκρίνλιφ, δίνοντας 5000 δολάρια στέλνει τον Τομ Ρίπλεϊ στην Ρώμη για να φέρει πίσω τον καλομαθημένο γιο του Φίλιπ. Ο Ρίπλεϊ (ένας άνθρωπος ευφυής, αλλά καταδικασμένος από την κοινωνική του καταγωγή) αποφασίζει να δολοφονήσει τον φίλο του Φιλίπ και να οικειοποιηθεί την ταυτότητά του.

Ο Ρενέ Κλεμάν υπέγραψε ένα από τα καλύτερα θρίλερ της εποχής εκθέτοντας το θαμπό και ψυχρό κόσμο της Πατρίτσια Χάισμιθ στον καυτό ήλιο της Μεσογείου.

Μια ταινία που αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα γυρισμένη στα σοκάκια της παλιάς Ρώμης (όπου ξεφαντώνει ανέμελα ο Φιλίπ), της Νάπολης, στις ακτές τις Ταορμίνας, που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, ενώ τα γυρίσματα στο ιστιοφόρο μας ταξιδεύουν στη Μεσόγειο. Με τη συνδρομή της φωτογραφίας του Ανρί Ντεκαέ το γοητευτικό ιταλικό τοπίο μετατρέπει ακόμα και τους φόνους σε γεγονότα πρωτίστως αισθητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου