Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί σε νέα συγκέντρωση για το έγκλημα των Τεμπών!...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


 

 ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  την Τετάρτη 8/3 12:30


 

  Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας καλεί όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όλα τα σωματεία και φορείς, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, σε συγκεντρώσεις 

 την Τετάρτη 8/3 12:30 (ο τόπος θα ανακοινωθεί με δελτίο τύπου τις επόμενες ημέρες) για να εκφράσουμε, μαχητικά και αγωνιστικά, την αγανάκτηση και την οργή μας για το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη με την σύγκρουση των τραίνων. 

Καλούμε κάθε άνθρωπο που νιώθει αγανάκτηση για το αίσχος που συντελέστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν άδικα οι ζωές τόσων ανθρώπων να υιοθετήσει το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και να παλέψει με μαζικό – συλλογικό αγώνα για την υλοποίηση του. 

 Το Εργατικό Κέντρο προγραμματίζει συγκεντρώσεις, δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμιά ενέργεια συγκάλυψης, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση και όσους με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται να τα κουκουλώσουν. Η φρίκη που προκαλεί σε όλους μας το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη να μετατραπεί σε πείσμα και δύναμη διεκδίκησης της ζωής που μας αξίζει. 

Δε πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί: 

• Η στρατηγική της “απελευθέρωσης” των μεταφορών, που προωθούν όλα τα κόμματα του συστήματος, της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 • Τα “δώρα” 50 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στο ιταλικό μονοπώλιο που ψήφισαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ως τώρα, ενώ δεν έδιναν τίποτα για έργα υποδομής και συστήματα ασφαλείας.

 • Οι ευθύνες του κράτους, που έκοψε κομματάκια τον ΟΣΕ, για να παραδώσει τα κερδοφόρα κομμάτια στον «επενδυτή» και να φορτώσει τα ζημιογόνα στις δικές μας πλάτες. 

• Την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κλειστά αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων…

 Ο κατάλογος των εγκλημάτων ατέλειωτος. Είναι χρέος μας το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί, να μη συγκαλυφθεί! 

Το «Ως εδώ!» να πάρει τη μορφή οργανωμένου αγώνα για την προστασία του λαού και της νέας γενιάς. Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» πρέπει να βγούμε νικητές. 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου