Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Σύλλογος Π.Ε. Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος»: Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα...έγκλημα!! απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 8 Μαρτίου -12.30- Πλ. Κεχαγιά...

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση Τετάρτη 8 Μαρτίου-12.30- Πλ. Κεχαγιά 

 Ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα. Προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα. 



 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να παρέχει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων. 

 

  Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, το Δ.Σ. του συλλόγου μας συνδιοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κεχαγιά (άνω πλατεία Άμφισσας) την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 12.30 για το θλιβερό έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, παράλληλα με τις συγκεντρώσεις που λάβουν χώρα την ίδια ώρα σε όλη την Ελλάδα και καλούμε όλα τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή.

Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστεί. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς επιβάτες αυτής της αμαξοστοιχίας και να επιστρέφουμε στα σχολεία μας μετά το 3ήμερο. Θα μπορούσαν να επιβαίνουν τα παιδιά μας.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν για τα μέτρα ασφάλειας στη λειτουργία των τρένων είναι μεγάλες και δεν μπορούμε να αφήσουμε να συγκαλυφθούν.

Όλοι και όλες μας υπήρξαμε φοιτητές σαν τους δεκάδες φοιτητές που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους, επιστρέφοντας απλά στις σχολές τους. Όλοι μας έχουμε ταξιδέψει με αυτή τη γραμμή δεκάδες φορές.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί με τις οικογένειες μας, με τους φίλους μας να παραβρεθούμε στη συγκέντρωση

την Τετάρτη 8/3 στην Πλατεία Κεχαγιά στις 12.30.

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στο έγκλημα.

Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να επαναληφθεί.

Δεν είναι ώρα να σωπάσουμε.

Είναι η ώρα από κάθε σημείο της Ελλάδας να φωνάξουμε για τους ανθρώπους που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Είναι η ώρα να απαιτήσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν και κοίταξαν αλλού, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστών των σιδηροδρομικών, ακόμη και λίγες μέρες πριν την τραγωδία. να προειδοποιούν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων χρόνων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν. Να απολογηθούν για τα έργα υποδομής που απαξίωσαν αντί να τα ολοκληρώσουν, χωρίς συντήρηση και επισκευές για την ασφαλή λειτουργία.

Είναι η ώρα να απολογηθούν που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της τεχνολογίας να μιλάμε για «ανθρώπινο λάθος» για να σβηστούν οι πραγματικές ευθύνες.

Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή!

Το έγκλημα αυτό δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί!

 

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου