Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...
Άγιο Φως -Πανάγιος Τάφος - Ι. Ναός Αναστάσεως, Ιεροσόλυμα, Ισραήλ...

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Σε αυτό το τρένο ήτανε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας... Τετάρτη 8 Μάρτη στην πλ. Κεχαγιά 12:30μμ...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ 

 ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

 



Σε αυτό το τρένο ήτανε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας

 

  Αυτές τις μέρες, με σφιγμένο το στομάχι, όλοι εμείς οι συνταξιούχοι, αλλά και ειδικά όλοι οι νέοι, όλοι οι απλοί άνθρωποι κοιταζόμαστε και πριν μιλήσουμε έχουμε ήδη συμφωνήσει: Είναι έγκλημα. Και ξέρουμε τους ενόχους. Είναι οι εταιρείες, που για τα κέρδη τους δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Και είναι και το κράτος που οι κυβερνήσεις δημιούργησαν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση των αφεντικών τους. Για να τους παραδίδει μπιρ παρά τον πλούτο του ελληνικού λαού.

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

  Πρέπει να γίνονται πολύνεκρες τραγωδίες για να παρθούν κάποια μέτρα και εκείνα όμως πάλι στην ίδια ρότα. Στην εξυπηρέτηση των κερδών των μεγάλων ομίλων.

   Δρόμοι γίναν και στα Τέμπη μετά τα πολύνεκρα δυστυχήματα των μαθητών και των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Και στο Μαλιακό.. και στην εθνική Πάτρα Αθήνα με τις εκατόμβες νεκρών. Με χρήματα του ελληνικού λαού. …Και δώστου οι χαρές και τα πανηγύρια για την κατασκευή τους και  αμέσως η παράδοσή τους στις γνωστές εταιρείες για να βγάλουν εκατοντάδες δις από τη ληστρική τους εκμετάλλευση με τα υπέρογκα διόδια. Όπως έγινε με Αττική οδό, Νέα οδό, Ιόνια, Εγνατία κλπ., με τη ζεύξη Ρίου, με τα λιμάνια, τις μαρίνες και τα αεροδρόμια. Όπως γίνεται με τον ΟΣΕ με τις πρώην δημόσιες συγκοινωνίες συνολικά, με τα ΕΛΤΑ, τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ. Όπως γίνεται με τα νοσοκομεία αλλά και με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Όπως γίνεται και με τα ασφαλιστικά μας ταμεία με πρώτα πρώτα τα επικουρικά.

   Μετά και την ιδιωτικοποίηση και του νερού δεν απομένει τίποτα άλλο παρά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Και βέβαια και η ίδρυση μιας νέας εταιρείας διαχείρισης οξυγόνου για να εμπορευτούνε και τον αέρα που αναπνέουμε.

    …Και κράτος, βεβαίως υπάρχει. Για να νομοθετεί τη σφαγή των συντάξεών μας, πετώντας κάποια ψίχουλα στις γιορτές μόνο και μόνο για να κινηθεί η αγορά.

  Για να κινείτε με ρυθμούς λαγού η «ανεξάρτητη»  δικαιοσύνη όταν πρόκειται να αποφασίσει για εξώσεις και πλειστηριασμούς και με ρυθμούς σαλιγκαριού για εργατικές υποθέσεις.

   Είναι το κράτος των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών που υπηρετούν πιστά οι εκάστοτε κυβερνόντες! Που το στηρίζουν νομοθετικά και κατασταλτικά.

  57 νεκροί.  Ο καθένας είναι ένας από εμάς και ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.

Δίνουμε το παρών στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   Συγκέντρωση

Την Τετάρτη στις 8 Μάρτη

στην πλ. Κεχαγιά (άνω πλατεία) στις 12:30

 

    Εμείς, το Σωματείο μας θα είμαστε εκεί για να βροντοφωνάξουμε για την αλήθεια. Την αλήθεια που θάβουνε με τα ψέματα, τις δικαιολογίες, την υποκρισία τους.

   Θα είμαστε εκεί γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να σφίγγουμε τα δόντια και να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους.

   Τώρα δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή”. Τους το χρωστάμε.

   Το έγκλημα που φέρνει την υπογραφή όλων τους, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και «απελευθέρωσης» των μεταφορών που όλοι μαζί στηρίζουν, την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή του λαού στον βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, δεν θα ξεχαστεί!

 

Δεν ήτανε τυχαίο – ούτε κακιά στιγμή

Ήτανε τα κέρδη πάνω απ’ τη ζωή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου