Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…
Ατενίζοντας το καμμένο Δελφικό Τοπίο του κόσμου…

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Συνταξιούχοι Φωκίδας: Τσάκισαν την ζωή μας με το παράνομο ρεύμα, μας κοροϊδεύουν με κουπόνια, μας στερούν τα φάρμακα, μας εμπλέκουν στον πόλεμο...

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ 

Τσάκισαν τις συντάξεις μας, τη ζωή μας, τα όνειρά μας αλλά εμείς επιμένουμε 


 


   Περηφανεύονται, όσοι πέρασαν από τις κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία, και δεν είναι και λίγοι, για τα ματωμένα πλεονάσματα που τα δημιούργησαν (και) από τις μειώσεις 50% των συντάξεών μας, 8 δις το χρόνο, πετώντας μας ξεροκόμματα στις γιορτές.

   Για τις παράνομες αυξήσεις στο ρεύμα, μας δίνουν ψίχουλα μην τύχη και θίξουν την κερδοφορία των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ενώ για τις υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα, κοροϊδεύοντάς μας, δίνουν κουπόνια βενζίνης για ένα «ταξίδι»  Άμφισσα – Ιτέα.

   Μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο καθιστώντας την χώρα στόχο βομβαρδισμών ενώ μας προετοιμάζουν για νέες θυσίες, νέες περικοπές με τις αγορές αεροπλάνων και οπλισμών.

   Μας φορολογούν με 6% για την υγεία και υγεία δεν έχουμε, ούτε γιατρούς ούτε νοσοκομείο αλλά ούτε και φάρμακα (που τα εξάγουν οι φαρμακοβιομήχανοι για μεγαλύτερα κέρδη).

   Στα παιδιά μας μόνο αλυσίδες σκλαβιάς δεν έχουν φορέσει με απλήρωτα δεκάωρα και με μισθούς πείνας.

     Για όλα τα παραπάνω η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα διάφορα δίκτυα συνταξιούχων, αλλά και συνδικάτα  υποταγμένα σε εργοδότες και στην κυρίαρχη πολιτική, προσπαθώντας να αφοπλίσουν το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, αντί να μας βγάλουν στους δρόμους του αγώνα, μας στέλνουν στη γραφειοκρατία των δικαστηρίων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

  Εμείς με τέτοια συνθήματα πορευθήκαμε σαν εργαζόμενοι και τώρα πορευόμαστε ως συνταξιούχοι κόντρα στη λογική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Πορευόμαστε με την Ομοσπονδία μας, των συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και με μια σειρά άλλες Ομοσπονδίες συνταξιούχων που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) παλεύοντας να οργανώσουμε όλους τους συνταξιούχους, όλων των ταμείων, σε μια πορεία διεκδίκησης ΟΛΩΝ των κλεμμένων (συντάξεων – δώρων – επιδομάτων).

 

Είμαστε συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ γι’ αυτό και ακολουθούμε αυτή την τίμια πορεία.

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!».

 

   Κάνουμε πράξη το σύνθημα της πανελλαδικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στις 18-19 Ιούνη στον

Πειραιά (που θα συμμετέχουμε με απόφαση του ΔΣ με αντιπροσωπεία μας).

 Οργανώνουμε  τους συνταξιούχους της Δωρίδας σε παράρτημα του Σωματείου μας την Τετάρτη 15 Ιούνη στο Ευπάλιο. Βάζουμε μπροστά τις μηχανές για τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο Πανελλαδική συγκέντρωση της ΣΕΑ την Παρασκευή 24 Ιούνη με δωρεάν μετάβαση.

 

  Παλεύουμε για:    

   Να Δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να αποδοθούν  τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ

    Να γίνουν τώρα, άμεσα, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Να λειτουργήσει ξανά το γηροκομείο Άμφισσας ως δημόσια δομή με ευθύνη του κράτους.

    Να μειωθεί δραστικά ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα φάρμακα και να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα.

    Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

    Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου